Astro náhled na červenec

datum 30. 6. 2023
autor a zdroj obrázku: ©bymuratdenis, Getty Images Signature na webu Canva.com

Do 23.7. prochází Slunce znamením Raka a my bychom měli věnovat pozornost svému nitru, niterným potřebám, pozornost bychom také měli věnovat svým citovým potřebám. Období Raka je obdobím péče - a to jak o sebe tak i o druhé. 23.7. vstupuje Slunce do ohnivého znamení Lva a nastává období léta, které je tvůrčí a hravé - ideální je uvolnit si prostor pro odpočinek, radost a lásku.

3.7. ve 13h38 nastává úplněk ve znamení Kozoroha. Slunce je ve volnější konjunkci s Merkurem v Raku a obě tělesa jsou v opozici na Lunu v Kozorohu.

Úplněk ve znamení Kozoroha podpoří naši snahu vypořádat se se všemi úkoly a povinnostmi. Také podpoří naše profesní cíle a plány. Rak (Slunce a Merkur je ve znamení Raka) je citlivý, má bohatou fantazii, ale není to pragmatik. Důležité je dotahovat své plány do konce. Luna v Kozorohu je naopak výrazně pragmatická, praktická a racionální, bude se tedy snažit “postavit nás nohama pevně na zem” a podívat se na veškeré naše ( nejen profesní) plány podívat střízlivým a realistickým pohledem.

Během tohoto úplňku se Venuše spojuje v konjunkci s Lilit ve Lvu a také je ve volnější konjunkci s Marsem ve Lvu. Lilit ve Lvu může vytáhnout z podvědomí určité bloky a zábrany v oblasti důvěry ve vlastní osobnost, ve vlastní tvůrčí schopnosti. Také se mohou vynořit potlačené věci, či zranění v oblasti vztahů.

17.7. ve 20h31 nastává novoluní ve znamení Raka. Slunce se spojuje s Lunou na 25° Raka a nov se nachází ve volnější opozici na Pluto ve Vodnáři, v harmonickém trigonu s Neptunem v Rybách a sextilu s Uranem v Býku.

Novoluní v Raku (a také Slunce v Raku) zaměřuje naši pozornost na rodinné vazby, na pocit bezpečí , na oblast domova. Opozice od Pluta umožní transformaci případných bloků a nejistot v těchto oblastech. Harmonické aspekty od Neptuna a Urana nám v této práci pomohou.

Nov v Raku nás vede k uvědomění si toho, jak důležitá je péče - nejen o druhé, ale i o sebe sama. Pokud si věnujeme pozornost, pokud vnímáme své pocity a potřeby a snažíme se je naplnit, tak se cítíme dobře a nenutíme své okolí, aby nám tyto naše potřeby naplnilo, aby za nás rozhodovalo. Pokud setrváváme v pozici “dítěte”, jsme závislí na pozornosti a “schválení” svého okolí. Nyní tyto vzorce chování můžeme přenastavit a dovolit si tak “dospět” a přijmout zodpovědnost za svá vlastní rozhodnutí. Toto vše také můžeme učinit i v oblasti domu, ve kterém se nov nachází (tam, kde mám znamení Raka, nov je na 25° tohoto znamení). Nyní můžeme učinit změny i v oblasti našeho domova a bydlení.

23.7. ve 3h51 vstupuje Slunce do ohnivého znamení Lva, Od 11.7. do 28.7 je ve Lvu Merkur, v červenci je v tomto znamení i Venuše a také Lilit. Lev nás vede ke správnému ocenění sebe sama, k důvěře ve vlastní schopnosti, k rozvoji tvůrčích schopností. Učí nás hrát si, radovat se ze života a milovat. Lilit, která prochází Lvem z nás “vytáhne” případné bloky v těchto oblastech. Od 23.7. je Venuše v retrográdním pohybu a obrací pozornost do našeho nitra, kde můžeme zkoumat jak přijímáme své ženství (ženy), ženskou stránku osobnosti (muži), to, zda jsme schopni vyjádřit svou lásku, zda jsme schopni lásku přijímat, zda máme  vybudovanou zdravou sebelásku. Kombinace Venuše a Lilit ve Lvu nás vede k uvědomění, že pokud chceme aby nás druzí oceňovali a vážili si nás, musíme v první řadě cenit si a vážit si sebe sama, také nás vede k poznání, že ve funkčním a životaschopném partnerskému vztahu si musíme svého partnera/partnerku vážit.

 10.7. vstupuje Mars do zemského znamení Panny, kde setrvá do 27.8. Mars v Panně je pracovitý, metodický, střízlivý, systematický, precizní, všímavý, nápomocný. Vyhýbá se všemu, co mu škodí, zejména však plýtvání vlastními silami. V negativu je pedantský, hyperpreciznía  hyperkritický. Přestože jeho přesnost při práci i při zábavě je obdivuhodná, někdy zapomíná na to, že by měl dělat vše co nejlépe-ale neměl by se pokoušet o nemožné! Měl by si pravidelně pokládat otázku „proč se vlastně tak snažím?“ a pak se odevzdat a aspoň na chvíli spustit „automatického pilota“ a uvolnit se.

12.7. se osa lunárních přesouvá do znamení Beran (Severní uzel) a Váhy (Jižní uzel). Tam, kde je Severní uzel je možné něco nového otevřít, je to cesta vývoje, tam, kde je Jižní uzel uzavíráme staré věci a ukončujeme určité období. Beran (vývoj) poukazuje na to, že nyní máme cca šestnáct měsíců na to, abychom v sobě a ve svém životě rozvinuli pozitivní vlastnosti Berana - tedy rozhodnost, důvěru v budoucnost, schopnost něco nového začít, aktivovat, důvěru v sebe sama, schopnost otevřeně a přímo vyjádřit své potřeby a svůj názor, schopnost být nezávislý a bojovat o vlastní nezávislost, schopnost jít vlastní cestou. Odpoutat bychom se měli od negativních rysů Vah - tedy od nerozhodnosti, přehnané přizpůsobivosti, neochoty se angažovat, vztahové závislosti, tendence uzavírat nezdravé kompromisy, přehnané touhy zalíbit se a vyhovět všem.

Astrolog Věra Šourková

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě