Životní poslání a Dračí hlava

datum 25. 8. 2023
autor a zdroj obrázku: ©Manuta, Getty Images na webu Canva.com

Z perspektivy západní civilizace znamená životní poslání především práci. Jsme hledači zaměstnání, které nám bude dávat smysl a naplňovat nás. Z pohledu Rahu, tedy Dračí hlavy, je ale všechno úplně jinak.

Příběh Svarbhanu, démona, který byl rozpůlen na "hlavu" a "tělo", je symbolický. A to až do té míry, že abychom pochopili jeho důvod/místo v horoskopu každého z nás, musíme nejdříve připustit hluboký smysl života a existenci vývoje lidské bytosti během nespočet věků.

Jeho přítomnost v chartu přímo ukazuje na trajektorii naší duše a na její nesmrtelnost.
Z pohledu véd není inkarnace a kontinuita života tématem k zamyšlení, nýbrž holý fakt. To jen my v západní civilizaci si klademe otázku, zda tomu tak skutečně je?

Máme vytříbenou logiku, u které bych předpokládala, že návaznost zrození za účelem vývoje budeme kvitovat. Vždyť to zcela jasně dává smysl, nebo ne? 

Ale zpátky k tématu.

Poloha Rahu vyznačuje směr vývoje duše a také inkarnační zadání tohoto života.
Vyjadřuje životní poslání, ale ne ve formě osobních ambicí a práce (pokud přímo toto v konkretním horoskopu nevyznačuje:)

Vyjadřuje náš další krok a tímto "posláním" může být třeba posílení rodinných vazeb. Nebo nalezení vlastní kreativity. Vytvoření spolupráce a dobrých partnerských vztahů. Posílení odvahy a asertivity. Zlepšení vyjadřovacích schopností nebo klidně vhodný vztah s jídlem/výživou a potažmo tělem.

Rahu vyjadřuje kam směřujeme, ač si toho nemusíme být vědomi.

Lidský život má mnohem více aspektů, než jen preferovaný kariérní růst a dosahování perspektivních žebříčků.
Navíc, pokud jsme si právě toto již v minulých vtěleních prožili, pravděpodobně nám to teď stejně bude odepřeno. A platí to i naopak, jestliže si potřebujeme odžít úspěch a růst, budeme dosaženi na pozice, o kterých možná budou lidé kolem nás jen snít.

Rahu říká: tento aspekt, schopnost, oblast života - byl opomíjen a je na čase jej rozvinout.
Jestliže jdeme jeho směrem dobrovolně, ač se vždy jedná o výzvu - přeci jen je nám to "cizí" a je to opředeno strachem (dokonce mnohdy opodstatněným, protože v první třetině života budeme dělat chyby a narážet), najdeme náš způsob.
Při neochotném vývoji budeme k danému směru tlačeni. Nekompromisně. Krutě. K tomu nám pomůže Ketu (ale o tom někdy příště).

Rahu ukazuje, co potřebujeme rozvinout, v čem se zdokonalit, kam směřovat své úsilí a zbytek horoskopu doplňuje tyto informace do detailu. To neznamená, že nás náš "osud" dostihne, i kdybychom seděli nehnutě v našem pokoji. Znamená to, že je snazší a méně bolestivé, vydat se k němu, přijmout výzvu zvanou život.

Z pohledu takto obrovských perspektiv, těch vesmírných, není problém počkat na naše rozhodnutí a ochotu, klidně mnoho stovek let. Čas je přeci iluzorní:)
Takže ano, nemusíme. Je to nabídka našeho nitra a zároveň, aby to nepůsobilo absolutisticky, máme na výběr. Můžeme zpracovávat nějaké téma pořád znovu a znovu.

Na Rahu a Ketu by se dalo dívat, jako na korálky na náhrdelníku našich životů. Každý z nich ukazuje, kde jsme byli a kam jdeme. A protože lidské příběhy jsou tak nepředvídatelné a jedinečné, i důležitost konkrétní zkušenosti je často známá pouze tomu, koho se to týká. Zkušenost je nepředatelná. Jestliže jsme tady byli už mnohokrát, těžko se nám podaří vysvětlit veškeré vědění během dvou hodin.

Vědět kde leží naše Dračí hlava je dobré převážně z toho důvodu, že pokud mě moji blízcí nebo společnost tlačí a přesvědčují o mé budoucnosti (pro mé dobro samozřejmě:), ale já mám například hlubokou potřebu žít v zahraničí za oceánem. Anebo v ašrámu a v celibátu. Nebo bez dětí. Nebo pracovat ve službě... může to být právě proto, že se jedná o moje zadání, o můj vlastní plán, jenž se nemusí shodovat s tradicí ani s mou linií předků.

Když vím, že poloha Rahu v mém horoskopu mluví o neutuchající touze pochopit, probádat, poznat veškeré aspekty umění, přestože pocházím z řemeslné rodiny, může se mi ulevit. Stejně jako nemusím prožívat pocit, že mi život uniká, když pozice Rahu poukáže na potřebu probádat mateřství a já jsem po šesté těhotná. Tento život prostě nebude o kariéře, jak už jsem zmínila na začátku.

Příště se vrátím k působení Ketu, aby byl jejich vzájemný vztah srozumitelnější. A pak už půjdu jednotlivě po konkrétních domech.

Jako vždy. Moc děkuji,
Silvia

Autor: Silvia Skalová
Zdroj: skalacenter

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě