Svobodu a novou vizi!

datum 20. 4. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová vytvořeno pomocí AI

Merkur(17°39' R Berana) docouval do náruče Venuši(17°16' Berana), dnes a zítra v objetí. V dobrém i ve zlém, v komplikacích i radosti, Merkur se vrací k zážitkům své minulosti. Touto dobou si spolu s ním připomínáme události kolem 20. března 2024 - paradoxní, že ať si vzpomene na cokoliv, tenkrát nám to rozhodně nijak radostné nepřišlo. Toho dne se Merkur držel pevně za ruku s chironskou bolestí a věděl, že mu osud nedovolí uhnout. I Venuše se tehdy stáhla do ústraní, družit se odmítala, saturnská blízkost v ní víc než co jiného vyvolávala potřebu v klidu, o samotě se vyplakat a opozicí k Juno jasně vytýčila no-go zónu v partnerských vztazích. OK, nádherná ukázka toho, že retrogradita může věci napravit. Merkur je zpět, aby ohledal, co se posledně vlastně přihodilo a zrovna šťastně nedopadlo. Dostáváme druhou šanci, kdy se můžeme pokusit uhrát to lépe a radostněji. Dnes nás čeká den družné komunikace, přátelských setkání, láskyplného sdílení, drobných pozorností, den naplněný schopností a ochotou domluvit se, dohodnout a společně vykročit dál. Den, kdy se dost možná podaří najít odpovědi na některé dosud neobjasněné otázky, vysvětlit bolestná nedorozumění doby nedávno minulé. To vše se děje v blízkosti severního lunárního uzlu, šance na nalezení řešení a otevření cesty vpřed je vysoká.

A to je příjemně podpůrná konstelace pro dny, kdy do svého maxima nabíhá konjunkce Jupitera(21°23' Býka) s Uranem(21°43' Býka), viďte? Záležitost, o níž se opakovaně bavíme už nějaký čas a její chvíle je tu. Obě planety jsou od sebe vzdáleny na méně než jeden úhlový stupeň, disruptivní sezónu šokujících překvapení, náhlých zvratů děje a ohromujících událostí přinášejících průlomové zvraty, neuvěřitelné příležitosti a naprosto nečekaná, dosud nemyslitelná řešení do starých otázek, považujme za zahájenou.

Heslo: "Svobodu a novou vizi!"

Kontakt obou planet je přesný už o tomto víkendu, postupný přechod rychlých planet vypjatým územím nebo kontaktních k inkriminované dvojici očekáváme v tomto pořadí a v těchto termínech:

  • dnes Mars sextilem z Ryb, rozehřívací kolo, vzrušení a dobrodružství, zatím bez revolučních nálad
  • 30.4.2024, Luna v Kozorohu, trigon, slabší a relativně (!) klidný vliv
  • 2.5.2024, Luna ve Vodnáři, kvadrát, pořád Luna, ale o poznání radikálnější
  • 4.5.2024, Luna v Rybách, sextil, slabší a stabilizující (blízko je Saturn) dotek

A pak už to frčí do plnejch, jedna konjunkce za druhou, platné navzdory skutečnosti, že tou dobou už se Jupiter technicky vzato od Uranu pozvolna vzdaluje – poselství "Svobodu a novou vizi!" přetrvává:

  • 8.5.2024, novoluní v Býku na 18°02' + průchod Luny přes Uran a Jupiter
  • 12.-14.5.2024, konjunkce Slunko + Uran (18.5.2024 Slunko + Jupiter)
  • 18.-19.5.2024, konjunkce Venuše + Uran (23.5.2024 Venuše + Jupiter)
  • 31.5.2024, konjunkce Merkur + Uran

Lunární aspekty jsem v tuto chvíli už počítat přestala, bude toho dost i bez nich.

Konjunkce Uranu a Jupitera nám přinese osvobození tam, kde se ho osud prostřednictvím Uranu dlouhodobě domáhá a nedaří se mu. Jupiter v přítomnosti anarchisty Uranu probudí svůj optimismus, svou touhu expandovat, vyburcuje své naděje, zároveň posílí uranskou radikalitu, pomůže Uranu vyvolat revoluci, zvrátit dosavadní běh děje a oba společně nám rovnou předloží vizi nové budoucnosti. Bude to veliký! Těšíte se? No, to je vlastně jedno, čistě řečnická otázka – vyrážíme!

Pokud ještě nevíte, kde otřesy čekat, omrkněte ve svém nativním horoskopu rozmezí 21°-25° fixních znamení, tedy Býka, Lva, Štíra a Vodnáře, což jsou lexaurinové úseky (sedím se svým Marsem v první řadě). Radost z nového BEZ traumatizujících vedlejších dopadů mohou čekat planety vašeho nativu obsazené v rozsahu 21°-25° Raka, Panny, Kozoroha a Ryb. Nebojte, všichni si přijdou na svý!

Co nás čeká? Nikdo neví! Na rozdíl od ostatních transformačních planet, jejichž působení lze do jisté míry predikovat, Uran svá tajemství neprozrazuje – moment překvapení je klíčovou ingrediencí koktejlů servírovaných na jeho divokých večírcích. Zcela jistě se však dočkáme radikálních obratů ve vývoji, a to jak na úrovni osobní, pokud se nás konstelace dotýká, tak na úrovni celospolečenské (aniž bych chtěla vyjmenovávat možnosti, například Slunce státu Izrael leží na 23°40' Býka).

Takže, moji milí, sedadla do vzpřímené polohy, připoutat a prosím o maximální flexibilitu, vlétáme do turbulentního období! Chtělo by to trochu uzemnění? Taky si myslím! Naštěstí tu máme solidní nabídku: Slunko dnes odpoledne přejde do Býka, nohy na zem, stabilita je tu - relativní a v rámci možného, samozřejmě! Časové vymezení býčí sezóny zhruba identické s itinerářem konjunkce Jupiter + Uran, tak uvidíme.

Zdroj: astropsychologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě