Najděte radost v přítomném okamžiku

datum 9. 10. 2023
autor a zdroj obrázku: ©AleksandarNakic, Getty Images Signature na webu Canva.com

Najděte radost v přítomném okamžiku, ať se děje cokoli, a buďte spokojeni s věcmi tak, jak jsou. Tím se zbavíte okovů marného toužení, přebývání v budoucnosti, snění něčeho, co není nebo vzpomínání nad něčím, co bylo.

Nezáleží na tom, co se právě okolo vás děje, rozhodnout se být šťastný teď a tady nebo začít tím, že se třeba jen začnete usmívat (a vyšlete mozku signál, aby produkoval ty správné látky), můžete kdykoli.

Neznamená to, že od té chvíle bude vše růžové a báječné. Přijímat vše znamená přijímat úplně vše - tedy i to, co považujete za nekomfortní nebo subjektivně nepříjemné. Přesto s tím něčím nemusíte bojovat, můžete to pozorovat a díky tomu, že nespotřebujete energii na zápas nebo vytěsnění, můžete si také všimnout věcí, které byste skrze to nemohli vidět. A svými peripetiemi projít snáz.

Spokojenost je stav mysli a vnímám, že dílem i výsledek určitého osobního rozhodnutí. Najde se mnoho lidí, kteří se rozhodli být nespokojení a stále si na něco stěžují. Je jim jedno, co se okolo nich děje, nevidí, neslyší. Nechtějí. Potřebují si stěžovat. Určitě někoho takového znáte. A všimněte si, když si na něj teď vzpomenete, co takový člověk vyzařuje a co takový postoj dělá s jeho zdravím. Jaký pocit ve vás vzpomínka probudila. Trávíte s takovým člověkem čas rádi?

Rozhodněte se cítit tak, jak budete chtít vy. A někdo možná ještě potřebuje připomenout, aby trávil minimum nebo ještě lépe žádný čas nad diskuzemi na internetu, sociálních sítích, sledováním televize. Za prvé na neukotvené nebo velmi citlivé jedince média působí, ovlivňují vnitřní stav. Za druhé mnoho lidí říká, že nemají čas "jen tak být" a cítit se dobře. Ale pak zjistíte, že čas by se našel, jen je otázkou volby, jak ho vyplnit...

Buďte pány svého času a sami se rozhodněte, v jakých energiích chcete žít. Možné to je, rozhodnutí je na vás...

Autor: Veronika Neumannová, Bright Future Dimension
Zdroj: Bright Future Dimension

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě