14.-15. října - Den dobrodružství

datum 13. 10. 2023
autor a zdroj obrázku: ©Simon Berger, Pexels Getty Images na webu Canva.com

Spojte se se svým vnitřním dítětem a zažijte vlastní dobrodružství. Trochu fantazie může proměnit obyčejný den v radostné a vzrušující dobrodružství.

Znáte se dobře? Vymýšleli jste si jako dítě dobrodružství jen proto, abyste unikli z každodenního života, nebo ještě pořád? Není nad to použít svou představivost, když skočíte ze stromu a na chvíli si představíte, že letíte s Peterem Panem. Jak stárneme a čím dál tím více povinností se hromadí, můžeme zapomenout, že život je nikdy nekončící dobrodružství. Máme na výběr, zda podstoupíme riziko a budeme žít svůj život s vytřeštěnýma očima, nebo zadržíme dech ze strachu z toho, co je za rohem. Adventure Day nám připomíná, že jsme tu jen na krátkou chvíli a každý den je dobrý den na to, abychom zažili dobrodružství.

Historie Dne dobrodružství

Co se skrývá v tomto slově? Sledujte ho dostatečně daleko a jeho kořeny můžete najít v latině se slovem ,,adventurus", které se ve francouzštině stalo ,,aventure", což znamená ,,brzy se stane" nebo ,,přijít". Toto slovo mělo také některé kulturní významy, které odkazovaly na osud, který by potkal člověka, kdyby prostě čekal doma a nešel ven, aby pochopil, co život nabízí. Dobrodružství bylo to, co se stalo, když jste se rozhodli vzít život za ruku a žít ho.

Dobrodruzi nebyli svázáni osudem, ale místo toho na sebe vzali útrapy života, aby si pomohli vytvářet svůj vlastní. Fyzické, duševní a emocionální výzvy nám pomáhají růst a vyrvat naše osudy z rukou bohů. Ať už se rozhodnete oddávat se horolezectví, parašutismu nebo se jen přiblížit tomu roztomilému cizinci v kavárně, podstupujete riziko, které vám může do života přinést velké věci.

Adventure Day nám připomíná, že každý den by měl být dobrodružstvím a že promarnit jediný okamžik znamená nechat naše životy v rukou osudu.

Jak oslavit Den dobrodružství

Když jsme děti, víme, že každý okamžik našeho života je dobrodružství. Ať už jsme na dvorku a využíváme svou představivost k vytváření velkolepých příběhů a proměňujeme naše dvorky v bohatý svět her, nebo žasneme nad něčím tak jednoduchým, jako je nové jídlo, vše prožíváme s očima dokořán.

Adventure Day vás vybízí, abyste se dostali ven ze své ulity a čelili světu se stejným nadšením a beze strachu, abyste si uvědomili, že život je určen k prožívání, a každý den nám nabízí příležitosti, jak se radovat ze všeho, od velkých věcí a zážitků až po ty malé.

Autor: EnviWeb
Zdroj: www.enviweb.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě