Úplněk ve Štíru

datum 24. 4. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová vytvořeno pomocí AI

24.4. 2024 v 1h48 nastává úplněk ve znamení Štíra.

Jednotlivé fáze Měsíce mají nejrůznější účinky nejen na přírodu, ale také na lidské tělo. Každá fáze lunárního cyklu je jedinečná a tělo během ní jinak reaguje.

Úplněk: Vnímáme-li novoluní jako začátek, má nyní Měsíc za sebou polovinu své cesty kolem Země, stojí na obloze jako zářivý úplněk. V pohledu od Slunce se Měsíc nachází "za" Zemí. Proto existují zatmění Měsíce (Stín Země zakrývá Měsíc) také pouze při úplňku. Nesmíme zapomenout, že už krátce po vyvrcholení úplňku se začínají projevovat síly následujícího u ubývajícího Měsíce. Tato fáze lunárního cyklu má na lidské tělo nejsilnější účinky. A nejen na něj! I příroda silně reaguje na tuto fázi. Především pak příliv a odliv, které jsou během úplňku (ale i během novu) nejsilnější.

Měsíc může ovlivňovat lidskou psychiku – z astrologického hlediska je zodpovědný za emoce. Během úplňku mohou někteří lidé prožívat opravdu silné emoce, a to jak ty pozitivní, tak negativní. Dostavit se může úzkost a změny nálad. Úplněk také zvyšuje agresivitu a podrážděnost, zaregistrovat můžete také zvýšenou nervozitu. Úplněk je nejčastěji spojován se spánkem. Někdo trpí silnou nespavostí, jiný prožívá velmi divoké a barvité sny. S úplňkem je spojováno špatné hojení ran, takže pokud vás čeká operace, rozmyslete si, zda chcete rekonvalescenci podstoupit během úplňku. Samozřejmě, pokud to situace dovolí. U žen zesiluje úplněk plodnost.

Všechny síly úplňku se pak koncentrují do tří předcházejících dnů.

Jak Slunce v Býku tak Luna ve Štíru se v okamžiku úplňku nacházejí v dynamické a napěťové kvadratuře s Plutem ve Vodnáři. V okamžiku úplňku se Uran a Jupiter v Býku nacházejí v konjunkci a jsou v harmonickém sextilu s Marsem v Rybách, který je v dynamické a napěťové opozici na Lilit v Panně. V okamžiku úplňku se v konjunkci nachází také Venuše a Chiron v Beranu a Merkur se Severním lunárním uzlem v Beranu.

Úplněk ve Štíru se vždy pojí s hlubokými emocemi, velkou vášní a touhou dopátrat se skutečné podstaty věcí, kterými se nyní zabýváme. Štír je spojen s transformací, která je nyní zesílena i dynamickým a napěťovým aspektem Pluta, vládce Štíra. Pluto nemilosrdně odhaluje to, co je v našem životě již přežité , nefunkční a nepravdivé i to, na čem (či na kom) jsme emocionálně závislí. Od tohoto se nyní máme odpoutat abychom se mohli nadále vyvíjet a růst.

Mars (spoluvládce znamení Štíra) je ve vodním znamení Ryb a je harmonicky podporován od konjunkce Jupiter/Uran a také se nachází v dynamické a napěťové opozici na Lilit v Panně. Ryby zjemňují energii a razantnost Marse – ale díky harmonickým aspektům od Jupitera a Urana budeme mít dostatek energie a inspirace k důležitým změnám. Opozice Lilit k Marsu může z hlubin nevědomí vytáhnout případné frustrace týkající se naší vůle , schopnosti jít za tím, co chceme, a tento aspekt se týká i oblasti sexuality a mužství jako takového. Případné bloky týkající se těchto oblastí nyní můžeme vyčistit.

Venuše (vládce Býka ve kterém se nyní nachází Slunce) je v konjunkci s Chironem – a my můžeme léčit a harmonizovat oblast lásky, partnerských vztahů, oblast ženství. Ženy mohou léčit vztah k sobě sama, mohou léčit nejistoty týkající schopnosti milovat a být milována a muži mohou léčit vztah k vlastní ženské stránce osobnosti i k ženám obecně a také se mohou zaměřit na to, zda jsou schopni přijímat a vyjadřovat své emoce.

Jupiter v konjunkci s Uranem přináší nové a nečekané situace, možnosti, nápady, změny, které nás mají posunout vpřed, v oblasti financí , majetku a materiálního světa (obě planety jsou ve znamení Býka). Důležité je otevřít se novým možnostem, vystoupit ze zajetých kolejí a důvěřovat své intuici.

Štír na fyzickém těle koresponduje s těmito částmi těla: pohlavní a sexuální orgány, penis, vagina, děloha, vylučovací orgány, močový měchýř a močové cesty, konečník. Tyto orgány jsou nyní velice citlivé a neměl by být na nich prováděn žádný zákrok.

Štíři ukončují jedno lunární období.

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě