Proč se muži bojí přijímat ženskou energii?

datum 18. 10. 2023
autor a zdroj obrázku: ©NikkiZalewski, Getty Images na webu Canva.com

Jsou to již věky, co na Zemi vládne mužská energie. Ale je to vůbec mužská energie? Kdepak! Agrese, arogance, hysterie, neustálý boj a ponižování ostatních, to pravá mužská energie není. Ta skutečně božská, či chcete-li archetypální, energie muže, je sice rázná, přímočará a rozhodná, ale protože je v ní odvaha, nepotřebuje být agresivní ani hysterická. Je si jista svoji silou, ale neútočí na bezbranné a nesklání se před agresí jiného. Je také laskavá, vnímavá a moudrá. To je pravé mužství, které se teď po tisíciletích bude díky působení otevřené ženské energii znovu rozvíjet.

​Jelikož je nemocná mužská energie jako taková, trpí tím samozřejmě nejvíce její vztah k elementu ženskému, jemuž se domnělé mužství (ve skutečnosti nezralé chlapáctví), bojí otevřít. Cítí totiž z ženské energie obrovskou sílu a bojí se té síle pohlédnout do očí. Ví totiž, že stačí jeden pohled a žena o muži ví vše. Okamžitě zjistí, že pod jeho svaly a tetováními je zraněná a bojácná dušička dítěte, mnohokrát zraněná v bojích a půtkách, ponížená vlastními rodiči, učiteli, přáteli i nepřáteli, dokonce i vlastním egem, která postrádá potřebné, skutečně klidné a vyrovnané sebevědomí a lásku a úctu k sobě samému. Muž se bojí, že to žena okamžitě pozná a jak je zvyklý ze všech bojů, jimiž během věků prošel, bude to znamenat jeho ponížení, porážku a smrt. Aby tato pravda o něm samém nevyplula na povrch, nepohlédne ženě do očí a snaží se ji tisíce let ponižovat a ovládat. Je to ze strachu, aby nepřišel o svoji dominanci a o svoje nejniternější tajemství, že má strach a není si jistý sám sebou.

Zatímco žena již, jako bytost řídící se intuicí, naprosto jasně ví, že nastal čas změny, muž se změny bojí, neboť ji nechápe rozumem a tudíž pro něj neexistuje, či spíše se ji brání přijmout. Má před ní stále zabořenu hlavu do písku (pískem rozuměj třeba pivní pěnu, mobilní telefon, tablet či jiné pomůcky, které mu stále ještě zakrývají výhled na oblohu), nebo se jí snaží v šíleném tempu ujet svým silným vozem, či na motorce, případně se chce alespoň zoufale protroubit a problikat nekonečnými pavučinami dopravních kolapsů. Jiný se snaží prchnout sám sobě za pomoci extrémních běžeckých či cyklistických tréninkových dávek, v horších případech za pomoci antidepresiv.

Je nemocný, ve své podstatě vystrašený, má strach ze svého selhání a z přicházející změny, kterou nemůže pochopit rozumem, přemoci a ovládnout tak, jak byl léta zvyklý.

Právě proto teď přichází žena – bohyně, ve své pravé podobě. Vynořuje se z hlubin Vesmíru, aby změnila svět. Láskyplná, moudrá, chápající, trpělivá, která tisíckrát opře svůj láskyplný pohled do mužových plachých očí, aby muž konečně po tisícíprvé pochopil, že bohyně nesestoupila z nebes proto, aby ho ovládla, aby se vysmála jeho strachům a slabostem, ale aby ho vyléčila a pozvedla na trůn, kde je jeho pravé místo.

Muž tam ale musí vystoupit beze zbraní a bez berliček svých závislostí. Očištěný, zdravý a silný. Odvážný, moudrý, laskavý, rozhodný a klidný, beze strachu z převzetí odpovědnosti za sebe samého, za své blízké i za celou planetu.

Radek

Autor: Radek
Zdroj: magickakuchyne.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě