Paprsek vědomí důležitého

datum 27. 7. 2023
autor a zdroj obrázku: ©TimHill, pixabay na webu Canva.com

Vlivem událostí posledních týdnů u mne, v okolí, ve světě, i po troše toho letního cestování mne jasně osvětlil paprsek vědomí důležitého, o které se s vámi dnes chci podělit.

Nezáleží na tom, kde se právě nacházíte, protože domov si nosíte stále sebou. Kdo není spokojený s domovem uvnitř sebe, ten nebude spokojený nikde. Stále bude pociťovat nutkání ke změně nebo snít sny o budoucnosti, které jej domněle vyvedou z přítomných stínů. Možná načas se bude takový člověk cítit spokojený kdesi na místě, které si označí jako svůj subjektivní ráj, aby opět propadl nespokojenosti, až se z něj navrátí a snil o tom, jak by býval žil kdyby...

Čas nemůžeme zastavit - tedy ten ve hmotě probíhající. Můžeme jej však překlenout napojením na to, co nás přesahuje a učením se skutečně být teď a tady.

Když nepočítám hrstku těch, kteří vědí, kdy jejich cesta končí, lidé netuší, kdy nastane čas jejich odchodu na druhý břeh. I proto je tak důležité pracovat na spokojenosti teď a tady a nefixovat se na sny o budoucnosti nebo na vzpomínky na minulost. Tím může člověk i zcela minout vlastní osud, promarnit příležitosti a smysl toho, proč je tady.

Mnoho lidí se nyní nachází ve dvou stavech nitra vlivem dovolených: ve stavu falešné pohody, kdy načas zmizel stres a pozornost se přesunula jinam - mnoho z takových lidí se nyní věnuje zábavě všeho druhu. Druhý je stav, kdy dovolená paradoxně postupně odkrývá, že život není takový, jak by si přáli.

Je to známý jev, že lidé často onemocní právě když zpomalí nebo na ně padne silná únava. Když člověk zpomalí, také jeho nespokojenost se stane dostupnou. Je to skvělá příležitost pro lepší zítřky, bude-li to uchopeno a nebude-li to přebíjeno umělým hledáním adrenalinu a dopaminu.

Přeji vám, abyste svůj čas volna využili co nejlépe pro obnovu fyzických a duševních sil, ale také pro hlubokou upřímnou reflexi současného stavu života ve všech oblastech, včetně identifikace toho, co potřebuje vaši pozornost, práci nebo změnu.

Autor: Veronika Neumannová, Bright Future Dimension
Zdroj: Bright Future Dimension

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě