Magická radost třetí adventní neděle

datum 17. 12. 2023
autor a zdroj obrázku: ©egal, Getty Images na webu canva.com

Adventní období nás provází cestou očekávání a příprav. Třetí (Stříbrná) adventní neděle přináší do této pouti zvláštní nádech radosti. Přestože je obklopena zimním klidem, tak září teplem očekávání, které hladí naše duše. Prozkoumejme magii třetí adventní neděle a třeba objevíme, jak může oživit naše srdce a propojit nás se světlem.

Očekávání a symbol růžové svíce

Symbolika adventních svíček má hluboký význam. Třetí svíce, nesoucí růžovou barvu, představuje radost a očekávání. Nese název pastýřská. Zastavme se na okamžik a zamysleme se nad tím, co nám přináší radost a co očekáváme během tohoto adventního období. Je to možnost nového začátku, setkání s blízkými nebo vnitřní klid?

Meditace na světlo v srdci

Usadíme se do pohodlné pozice a zaměříme se na náš dech. Pomalý nádech a výdech, přivádíme svou pozornost do srdce. Představujeme si, jak se s dechem naše srdce rozsvěcuje světlem. Toto světlo přináší radost a připravuje nás na setkání s vlastním nitrem.

Vytvořme si vlastní rituál radosti

Rituály mají sílu spojovat nás s hlubšími aspekty naší existence. Vytvořte si svůj vlastní rituál radosti pro třetí adventní neděli. To může být jednoduchý akt díků, zápis do deníku, nebo krátká modlitba, která vyjadřuje vděčnost za radostné momenty v našem životě.

Otevření srdce pro dávání a sdílení

Třetí adventní neděle nám připomíná nejen očekávání, ale i dávání. Jak můžeme otevřít naše srdce pro radostné dávání? Můžeme přispět k radosti druhých prostřednictvím malých aktů laskavosti, slov povzbuzení, nebo nabídnutím naší přítomnosti těm, kteří ji potřebují.

Oslava světla ve společenství

Společenství je klíčem k adventnímu období. Připojte se k rodině, přátelům nebo komunitě ve společné oslavě radosti. Můžete zorganizovat společné setkání, sdílet zážitky, vyprávět si příběhy a být spolu.

Přijměme radost (ne starost), kterou tato doba přináší, a nechme ji proniknout do každého aspektu našeho bytí.

Krásnou stříbrnou neděli všem.

Iva Kukačková

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě