Karetní výklad strážných andělů pro týden od 26.6. do 2.7. 2023

datum 27. 6. 2023
autor a zdroj obrázku: ©izzzy71, Getty Images na webu Canva.com

Milí přátelé,

vstupujeme do druhé poloviny tohoto roku, zatímco tu první nám slavnostně uzavřel letní slunovrat - období věnované oslavám hojnosti a světla. Schopnost těšit se z toho dobrého, co život nabízí, a upřímně se z toho radovat, jako by mnohým z nás chyběla. Dělat si starosti, stresovat se, zabývat se tím, co je špatně - to ano, to umíme skvěle. Ale jak dobře víme, základem všeho je rovnováha. A čím více stresu v životě prožíváme, o to více radosti a uvolnění potřebujeme do svého života začlenit. Tento týden by nás v tom měl podpořit. Jsme vyzýváni k tomu, abychom přehodnotili způsob, jakým svým životem kráčíme, a najdeme-li něco, co by potřebovalo změnu, dostaneme k tomu všechno potřebné. 
Z neděle 2.7. na pondělí 3.7. nastane superúplněk ve znamení Kozoroha, během kterého bychom si měli uvědomit svůj díl ve světě i vše, co mu můžeme (a co jsme mu sem přišli) přinést. Abychom však mohli našemu světu i sami sobě co nejvíce prospět, potřebujeme si nejprve vyřešit své vnitřní bariéry, které si vědomě či nevědomě stavíme do cesty. Pokud si tedy v tomto týdnu nějakou takovou bariéru uvědomíme, dostává se nám tím příležitosti odstranit si ji z cesty - a vydat se s důvěrou kupředu. 

- Magda

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Vílí srdce (The Heart of Faerie Oracle; Brian & Wendy Froud)
  • Orákulum posvátné Země (Sacred Earth Oracle; Toni Carmine Salerno)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *

Tarotu strážných andělů nám pro tento týden vyšla karta Pozitivní zjištění. Ta je velmi optimistická a říká nám, že s velkou pravděpodobností dosáhneme nějakého kýženého úspěchu, ať už se jedná o cokoli. Souvisí také s uznáním, kterého se nám dostane za všechnu tu práci, kterou jsme vykonali, ať už na nějakém projektu, v rámci kariéry nebo třeba sami na sobě a na svém životě.
Toto uznání si však máme dát i sami (to jsme tu měli už minule). Je třeba umět se ocenit a pochválit. Shazovat se umíme dokonale, ale podpořit se? Pokud s tím máme problém, protože nám někdo někdy řekl, že je to sobecké, nebo proto, že máme pocit, že si to nezasloužíme nebo že naše tvrdá práce je "přece samozřejmost", zastavme se a dopřejme si upřímné vlastní ocenění. Naše duše to potřebuje slyšet, i když nám to tak třeba nepřipadá. Negativní sebehodnocení poslouchá každý den, ale ruku na srdce - jak často jí vzkazujeme něco pozitivního? Soustřeďme se na vytvoření nového, pozitivního návyku, který nás bude pozvedávat a posilovat, místo aby nás ubíjel. Zároveň tak přestaneme být závislí na projevech ocenění ze strany druhých - máme-li tento problém. Pokud zoufale potřebujeme, aby nám druzí dokazovali, že máme nějakou hodnotu nebo že jsme hodni lásky, pak je to jasný signál toho, že si sami svou cenu shazujeme, že si nedopřáváme svou vlastní lásku... a že bychom to měli co nejdříve změnit.
Obecně je tato karta vždy šťastným znamením a příslibem, že našemu dobrému dílu je přáno.

Ze sady Vílího srdce jsme dostali kartu s názvem Ukrytá. Představuje přírodní bytost schovanou pod kořeny stromu, odkud může nepozorovaně nějaký ten kořínek vysunout a právě procházejícím tak přispět k zakopnutí. Přestože se to může zdát jako zlomyslnost, tato bytost má za úkol přimět procházející, aby se lépe dívali pod nohy a dávali si pozor na to, kam šlapou, což jim má pomoci k bezpečnější cestě.
Jinými slovy je to pro nás vedení, abychom věnovali větší pozornost tomu, kudy kráčíme a kým a čím jsme obklopeni - a zda na své cestě neopakujeme stejné chyby, stejné návyky, stejné vzorce v chování a jednání. Tak jako když na určitém místě zakopneme o kořen stromu, díky čemuž si na něho dáme příště pozor, tak i naše chyby a omyly, kterých se dopouštíme v průběhu života, mají za úkol nás poučit a přimět, abychom je už neopakovali. Pokud tedy víme, že máme nějakou svoji slabou stránku, že máme tendenci k určitému chování, že stále dokola navazujeme nezdravé vztahy, že jsme ovládáni nějakou závislostí, nebo že existuje něco jiného, na co bychom si u sebe měli dát pozor, je to pro nás doporučení, abychom si na to dali pozor a byli si co nejvíce vědomi svého jednání - pokud nám určitý aspekt našeho jednání bude přinášet více škody než užitku, má nás to přimět k pozitivním změnám.
Vedle vlivu našich kroků na náš vlastní život je toto pro nás vedení také k tomu, abychom si dali pozor na to, jak naše osobní volby a kroky, které činíme, dopadají na lidi kolem nás. Neznamená to, že bychom měli svůj život řídit podle druhých, měli bychom však kráčet se stejným ohledem na sebe i na své okolí (a to zahrnuje i naši planetu a jeho ostatní obyvatele).
Nakonec je to obecně vedení k tomu, abychom si začali být více vědomi toho, jak žijeme každý svůj den a co děláme se svým časem, který je tím nejcennějším, co máme. Abychom si byli vědomi, co se právě odehrává v našem nitru, v našem těle i v našem okolí, a naučili se s tím pracovat. Kdo zná techniku "mindfulness", pak již má určitou představu - kdo ji nezná, doporučuji se s ní seznámit a nechat se inspirovat.

Orákula posvátné Země jsme dostali dvě karty společně, jejich významy se tedy doplňují. První z nich je karta Zachování - je na ní vyobrazena kostra představující konec, která přitom uvnitř sebe nese nový život. Tato karta nám připomíná, že i když v našem životě nastávají mnohé konce, vždy zároveň znamenají nový začátek. Pokud truchlíme pro nějakou ztrátu, ať již v jakékoli podobě, zároveň se nám dostává hojivé a podpůrné energie, která nám pomůže najít v sobě novou sílu a jít po své cestě dál. Jestliže v našem životě něco skončilo a my prožíváme smutek, dopřejme si na něj svůj čas a prostor, avšak neodmítejme přitom vítat do svého srdce novou lásku a radost.
Tato karta někdy vychází v obdobích, kdy procházíme změnami, kterým se vědomě či nevědomě snažíme bránit. Přestože si přejeme určité změny k lepšímu, zároveň jsme neochotni cokoli měnit na dosavadním stavu věcí. Chceme něco jinak, ale současně se snažíme zachovat všechno při starém, stále stejné. Pokud se potýkáme s tímto vnitřním rozporem, dostává se nám tímto ujištění, že můžeme celému procesu věřit a změny připustit. Je-li nějaká změna pro nás důležitá, stejně si najde cestu, jak se uskutečnit - bez ohledu na to, jak velký odpor jí budeme klást. Je to stejné, jako když po zimě nastává jaro - nové, zelené pupeny a lístečky z nich vyrůstající přirozeně vytlačí z větví stromů všechno suché listí, které tam po celou zimu zůstávalo. Usnadněme si tedy celý průběh tím, že ho s důvěrou necháme plynout a budeme se ve svých krocích řídit svou intuicí podle aktuálních podmínek, místo abychom se snažili všechno řídit a mít pod svou kontrolou.
Druhou kartou z této sady je Proměna, která potvrzuje a dokonale doplňuje poselství karty Zachování. Vypovídá o tom, že je v pořádku se změnit; je v pořádku změnit názor; je v pořádku změnit své návyky, své chování nebo cokoli jiného, co změnu potřebuje. Zároveň potvrzuje, že se nyní odehrávají mnohé změny kolem i uvnitř nás a že je to tak v pořádku. I když možná kvůli některým změnám cítíme smutek, strach, neklid nebo hněv, neznamená to, že jsou to negativní změny. Je normální cítit tyto pocity, když něco končí. Stejně jako předchozí karta nám však i tato dává na srozuměnou, že s každým koncem je vázán nový začátek a až v sobě postupem času najdeme nový mír a přijmeme všechno to, co se odehrálo, ukážou se nám nová požehnání, která nám pomohou se uzdravit, povznést, vyrůst a znovu otevřít své srdce novému štěstí. 

* * *

SHRNUTÍ
V tomto týdnu jsme vyzváni k tomu, abychom se smířili s koloběhem života, v němž všechno prochází přirozeným cyklem zrození, růstu, kvetení, nesení sladkých plodů a zániku. Náš strach z konců a ztrát nám brání plně prožívat všechno to hezké, co život nabízí, a zároveň škodí našemu duševnímu i fyzickému zdraví. Proto jsme nyní vedeni k tomu, abychom si svých obav byli více vědomi; abychom si více uvědomovali, kde všude se necháváme ovládat strachem, kde místo abychom svůj život opravdu žili, tak se o něho jen bojíme. Možná máme negativní zkušenosti, které nás měly dovést k větší opatrnosti a moudrosti, ale zároveň nám nabouraly schopnost důvěry. Je-li tomu tak, nastal čas v sobě tuto schopnost opět probudit. Přestože jsme prožili mnoho bolestných věcí, také jsme prožili mnoho krásných. Nehýčkejme si ve své paměti všechno to negativní, čím si omlouváme své přeslapování na místě. Vzpomeňme si také na mnoho pozitivních věcí, na které jaksi zapomínáme. Veďme si Deník vděčnosti - zapišme si každý večer pár řádků o tom, co nás potěšilo a rozesmálo. Změňme svůj návyk stěžovat si na to, co nefunguje, na nový návyk projevování vděčnosti za to, co funguje dobře. Změňme své zaměření z toho, čeho se bojíme, na to, co si upřímně přejeme - a něco pro to udělejme. Tento týden nám má posloužit k sebepoznávání a k uvědomění si toho, co v nás samých nebo v našem životě potřebuje změnu. Tyto změny si najdou cestu k nám a čím více porozumíme jejich smyslu, tím snáze je přijmeme a tím dříve uvidíme požehnání, která nám přináší. 

* * *

Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci.

Autor: M. Techetová
Zdroj: andelskydenik

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě