Irena a Karel Křížovi, Velký zážitek CESTA STROMŮ

datum 1. 8. 2023
autor a zdroj obrázku: ©Valiphotos, Pexels na webu Canva.com

Velký zážitek CESTA STROMŮ

Je cestou velkého poznání sebe sama, skrze přírodu a stromy, které nám dávají tolik síly do života, mnoho krásy, radosti a moudrosti. Na této doslova dobrodružné cestě můžeme nacházet velkou tvořivou inspiraci i odvahu učinit správná rozhodnutí. Navíc nalézt odpovědi na naše životní otázky či témata, která nás v životě provází a rádi bychom je vyřešili. Cesta stromů přináší klid a mír do duše s hřejivou radostí v srdci.

Vždyť každý z nás je na cestě, své životní cestě, která má své křižovatky, odbočky, slepá místa i nová východiska. Avšak, ať už kráčíme po různých cestách, tak vždy mají cesty jedno společné, a to jsme my sami v přítomném okamžiku, kdy se rozhodujeme kudy a jak dál. Říkáte si, co s tím mají společného stromy? Mnoho, jelikož i oni jsou na své cestě, která se sice neodvíjí směrem kupředu, ale směrem vzhůru.

Všimli jste si, že nás stromy doprovází na našich cestách, pokud právě nekráčíme pouští? Na cestách do školy, do práce, domů i do jiných koutů naší krásné země. Stromy s námi mají společného opravdu mnohem více, než v tuto chvíli tušíme, a proto je CESTA STROMŮ tak inspirující a krásná.

Pojďme dál v pohledu na stromy a náš život. Představme si, že tělo je jako kmen stromu, kořeny jako naše prsty u nohou, které nám umožňují stát rovně a také přijímat energii ze země, ruce jsou jako větve, prsty na rukou jako malé větývky a směrem od srdce vzhůru je naše koruna stromu. Pokud má strom v přírodě vhodné podmínky, poskytuje nám všem neobyčejnou službu, krásu i prožitek. Je až zázračné a často neuvěřitelné, že se o toto snaží i když ty dobré podmínky nemá! Tímto příkladem nám na své cestě dávají jasnou zprávu i odpověď na mnohé naše nesnáze.

Též na nás je znát jak, kde a v čem zakořeníme (v čem žijeme, čemu sloužíme a věříme). Je-li vše v harmonii i v našem životě, bude též náš strom života krásný, zdravý a plný občerstvujících plodů v podobě našich myšlenek, slov a činů.

Je sice pravdou, že člověk i strom, může vyrůst skoro kdekoliv, ale vždy se to projeví na jeho síle, růstu, možnostech i schopnostech. Není účelem života přizpůsobovat se špatným podmínkám, zvykat si na „normální život“, ale nacházet nové podmínky pro život, aby z každého mohl být krásný „s t r o m“, kde

Síla – Trpělivost – Radost – Obětavost – Moudrost
bude naplňovat naše pravé lidství na cestě do budouCTnosti.

Každý den pracuji se dřevem a vnímám jeho sílu, vůni i tvárnost, někdy ke mne přichází i příběhy stromů, kdy smím číst v letokruzích jejich prožití a poznání o tomto i neviditelném světě, který je skutečný více, než tušíme. A ať už vyrábím misku, lžíci, hřeben, mandalu, sponu do vlasů či jiný výrobek, cítím, jak si dřevo samo říká o svůj tvar o harmonii tvarů a barev v jemném sametovém povrchu, který brousím a leštím do krásy pro duši, pro dotek i pro oči. Při práci se dřevem stromů jsem se naučil mnohé a uvědomil jsem si, jak k nám život promlouvá v různých podobách na naší CESTĚ STROMŮ, kde k nám promlouvají stromy, květiny, skály, hvězdy, hudba, barvy, tvary, vůně a všechny živly, ale též slova a náš mateřský jazyk.

Když se s mojí ženou díváme do krajiny a pozorujeme, jak se celá příroda a celý svět stále více mění pod tíhou svévole lidstva,je zřejmé, že přichází velká proměna, a to nejenom v přírodě, ale i v našem lidském poznání a uvědomění, které nás vede k duchovnímu probuzení a velkému uvědomění proč tu jsme, odkud jsme a kam kráčíme. Staré formy nefungují, nové nemají zdravé kořeny, a proto také selhávají a vedou pouze do slepých uliček. Ano, vše musí být nové, avšak pravdivé a jednoduché pocházející z jednoho ducha pravdy, proto jedno duché. Věříme, že život je v našich rukou, a především v našich myšlenkách a činech, které mají směřovat k dobru a k pravdě a ušlechtilosti, což nám například topol předává ve svém poselství, jak překonávat tři zásadní životní nejistoty…

Jste zvědavý a chcete vědět, vidět a prožít více?

Tak přijměte naše vřelé a srdečné pozvání na CESTU STROMŮ prožitkový a tvůrčí seminář, kde vás budeme inspirovat naší prací se dřevem, přírodou a velkým poznáváním stromů ve zcela jiných souvislostech. Rádi se s vámi podělíme o mnohá životní poznání. Dozvíte se více o sobě i vaší životní cestě stromů, včetně odpovědí na mnohé životní otázky skrze poselství stromů a jejich moudrost. Spatříte skrytou krásu stromů i jeho dřeva. Sami si vyzkoušíte jeho tvárnost, a jak vznikají naše výrobky. Vyrobíte si svojí lžíci, sponu do vlasů, menší hřeben, či další krásné výrobky. Prožijete, jak jsou naše životy propojeny ve velkých souvislostech života se stromy, přírodou a celým vesmírem ve smíru a v míru.

Se srdečným pozdravem

Karel a Irena Křížovi

Průvodci po cestách stromů

PS: Navštívíme krásná území stromů a shlédneme jedinečná místa
Národního parku ČESKÉHO ŠVÝCARSKA.

Více najdete ZDE: https://www.stromyazivot.cz/seminare/

Autor: Irena a Karel Křížovi
Zdroj: stromyazivot.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě