Horoskop prosinec 2023

datum 1. 12. 2023
autor a zdroj obrázku: ©saiyood, Getty Images na webu Canva.com

Nejvýznamnější konstelace prosinec 2023

Bezesporu nejvýznamnější konstelací tohoto měsíce je jako obvykle přechod Slunce do znamení Kozoroha, k čemuž tentokráte dochází v pátek 22. prosince v 4.27 hodin SEČ a na Severní polokouli tak dochází k Zimnímu slunovratu. Horoskop sestavený pro tento okamžik a pro souřadnice Prahy pak bude podbarvovat dění na našem území po následujícího čtvrt roku do 20. března 2024 (do Jarní rovnodennosti). Kdyby tu nebyly žádné další vlivy, pak by nás čekalo pohodové období, ve kterém by se nám mělo ekonomicky nadprůměrně dařit (Slunce konjunkce Merkur ve znamení Kozoroha ve druhém domě trigon Luna konjunkce Jupiter ve znamení Býka v domě šestém) a zima by měla být vlhká a chladná, neměl by být nedostatek sněhu (Saturn a Neptun v Rybách ve čtvrtém domě). Na straně druhé je v tomto horoskopu Mars ve Střelci v kvadrátu s Neptunem v Rybách a Venuše ve Štíru v opozici na Urana v Býku, takže lze v průběhu zimy očekávat prudké zvraty počasí doprovázené lokálními záplavami (nebo nás pozlobí vodní živel v různých skupenstvích) a provalení dalších případů neetického chování čelních představitelů našeho státu spojené s odhalením jejich korupčního jednání. V průběhu této zimy se mohou značně rozkolísat ceny zemního plynu, ropy a ropných derivátů. Zvýšenou měrou se mohou v této zimě šířit choroby pohlavních orgánů, močových cest a ORL, zejména pak angíny. Mars ve Střelci pak může přinést úrazy v oblasti stehen a kyčlí.

Na rozdíl od dramatického listopadu 2023 jsou konstelace mundánní (působící na celou planetu) i konstelace specificky ovlivňující dění v naší republice (tranzity) vcelku harmonické dávající nám v České republice a v podstatě obyvatelstvu celé planety slušnou šanci na vylepšení situace ekonomické i politické. Nicméně posel Bohů a planeta obchodníků Merkur nebude v prosinci 2024 v „ideální kondici“, jelikož se zastavuje z pohledu geocentrického ve znamení Kozoroha a 13. prosince se stává retrográdní a v tomto stavu setrvá až do konce tohoto roku, což by mohlo zpomalit tok informací a výměnu zboží, obchody by oproti jiným rokům v předvánočním čase mohly poněkud váznout. Možná obchodníkům pomohou povánoční výprodeje, jelikož od 2.1.2024 bude již Merkur přímého běhu navíc v dynamičtějším znamení Střelce…

O těchto Vánocích by vzhledem k opatrnějším konstelacím měli lidé kupovat spíše pragmatické dárky jako je výbava do domácností, nábytek a jiné bytové doplňky. Obchody s kvalitním jídlem a ošacením by také měly prosperovat (Merkur v Kozorohu v trigonu na Jupitera v Býku). Do 21. prosince bude ekliptikou postupovat Slunce poblíž Marse ve znamení Střelce, a to by mohlo přinést teplejší klima než obvykle a mnozí zainvestují do sportovních potřeb či zakoupí cesty do dalekých krajů. 

1. - 3. prosinec Slunce trigon Neptun republiky - ideální den pro poslech hudby, pro tvůrčí činnost a pro návštěvy kulturních zařízení. Venuše přechází přes svou pozici v horoskopu naší republiky a díky tomu by se mohli vyznamenat naší umělci, obchody na našem území by se měly hýbat a restaurace by mohly praskat ve švech.

4. - 8. prosinec Merkur trigon Jupiter, Venuše konjunkce Slunce republiky – pohodové dny pro důležitá jednání a pro podpisy významných smluv. Na našem území by se měly mimořádně hýbat obchody, naši obchodníci, umělci a sportovci by mohli zaznamenat velké úspěchy. Svět dostane šanci k zakopání válečné sekery a k uzavření rozumných dohod. 

10. - 11. prosince přechází Slunce přes Marse republiky ve znamení Střelce, což by mělo podpořit naše sportovce a kriminalisty v bojích se svými protivníky. 

12. prosinec Venuše kvadrát Neptun – zvýšené riziko okradení v předvánočním shonu, pozor na alkohol a na setkání se s podvodníky.

14. - 21. prosinec - konstelace specificky působící na dění v naší republice jsou vcelku harmonické přející sportovním aktivitám, cestování za dobrodružstvím a lidé by měli být velkorysí a přátelsky komunikující. 

26. - 31. prosinec Merkur konjukce Mars ve Střelci v kvadrátech na Neptuna v Rybách - tyto méně příjemné konstelace naznačují zvýšené riziko dramatických dějů ve společnosti i v přírodě. Vyloučeny nejsou ani teroristické činy, pokusy rozdmýchat válečné a náboženské konflikty, v přírodě může řádit ohnivý a vodní živel v různých skupenstvích (voda, náledí a sníh). Možné jsou výbuchy sopek, tsunami a prudké bouře. Lidstvo může být strašeno šířením epidemií infekčních chorob. 26. prosinec je z astrologického hlediska zřejmě nejkomplikovanějším dnem z celého prosince vzhledem k T- kvadratuře mezi Lunou v Blížencích, Merkurem s Marsem ve Střelci a Neptunem v Rybách. Mnozí z nás pak mohou zvýšenou měrou holdovat lihovým nápojů, pokuřovat jointy či v lepším případě meditovat a pokusit se uniknout mediální masáži. Silvestrovský večer ovlivní T-kvadratura mezi Lunou v Panně, Saturnem v Rybách a Venuší ve Střelci, takže mnozí budou bilancujíc tento rok dosti posmutnělí, plní obav, co přinese rok příští…

Autor: Richard Stříbrný
Zdroj: www.stribrny.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě