Horoskop květen 2024

datum 30. 4. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová vytvořeno pomocí AI

Nejvýznamnější konstelace květen 2024 

Z hlediska mundánních konstelací (platných pro celou Zemi) je nejvýznamnějším okamžikem 26. květen, kdy více než po roce opouští Jupiter znamení Býka a přechází do znamení Blíženců, ve kterém setrvá až do 9. června 2025. Tato Jupiterova pozice prospěje zrychlení toků informací a zboží. Rozhádaní jednotlivci a znepřátelené státy dostanou šanci sednout k jednacímu stolu, otevřeně o svých názorech či problémech promluvit a nalézt rozumné kompromisy. Jupiter ve znamení Blíženců také posílí šanci Donalda Trumpa ke znovuzvolení americkým prezidentem a pokud dodrží svá slova, měl by následně přispět k ukončení rusko-ukrajinského konfliktu. V prvních dvou dekádách tohoto května bude na ekliptice dominovat znamení Býka, ve kterém se postupně ocitne Slunce, Luna, Merkur, Venuše, Jupiter a Uran. A to by světu mělo přinést spíše mír, lásku a budování než nenávist, zlobu a boření… V lidských duších by tato pohodově působící konstelace měla touhu po smyslových požitcích, po stabilitě a po vylepšování svého života ve sféře ekonomické. Tyto planetární pozice by měly prospět byznysu s nemovitostmi, s ošacením, s kosmetikou a s chutnými potravinami. Lidé si budou chtít spíše užívat než se rvát… Ve třetí květnové dekádě se pak mění klima díky přechodům Slunce, Venuše a Jupitera do znamení Blíženců, takže by nuda neměla být na pořadu dne, lidé by měli spolu uvolněně a přátelsky komunikovat.

Zatímco dění ve světě budou ovlivňovat vcelku harmonické konstelace, u nás to díky komplikovaným tranzitům platit nemusí. Nejvýznamnější konstelací specificky ovlivňující dění v našem státě jsou totiž kvadratury tranzitujícího Jupitera a Urana ve znamení Býka na Lunu republiky ve znamení Lva a na Urana ve znamení Vodnáře, které naznačují sílící tlaky na výměnu některých ministrů či významných vládních úředníků, kteří budou obviňováni z neschopnosti či z korupčního jednání. Na našem území lze očekávat velmi dramatické děje v přírodě i ve společnosti, které leckde nenechají kámen na kameni… Vyloučit nelze velké havárie v dopravě i v průmyslu, možné jsou výpadky počítačových (i bankovních) a rozvodných sítí, možné je i řádění živlů přírodních. Naši občané mohou být rozhořčeni násilnými trestnými činy a provalit se mohou utajované informace jež rozzlobí veřejnost. 

1. květen - silná Venuše ve znamení Býka a neméně silný Mars ve znamení Berana naznačuje, že pro mnohé bude 1. máj lásky čas! Navíc tato pozice sexuálních astrologických prvků zabarví prakticky celý květen, takže to zvýší pravděpodobnost, že lidé budou v tomto květnu velmi sexuálně aktivní a s chutí se seznamující. Na straně druhé bude 1. května Luna ve Vodnáři v napětí s Býčími prvky, což přinese i provokativní jednání mnohých jedinců nespokojených se svým životem a s politikou vládnoucí garnitury.

4. - 5. květen Merkur trigon Mars republiky, Slunce sextil Jupiter republiky – výborné dny pro důležitá jednání a pro podpisy významných smluv, ve společnosti by měl panovat optimismus, obchody se budou hýbat a produktivita práce stoupat, doprava by neměla váznout. Zabojovat by měli naši sportovci a kriminalisté ve střetnutích se svými protivníky.

12. - 15. květen Slunce dostihne na své pouti ekliptikou Urana ve znamení Býka. Avšak zatímco pro svět jsou konstelace velmi dobré a na trzích by měla panovat býčí nálada, konstelace specificky ovlivňující dění v našem státě jsou bohužel velmi nepříznivé a mohou nám přinést zvýšenou četnost havárií v dopravě i v průmyslu, možné jsou výpadky rozvodných a počítačových sítí, požáry, výbuchy a oslabení zdraví či úmrtí významných osobností. (Slunce s Uranem v kvadrátech s Uranem a se Saturnem republiky).

16. - 23. květen - opět mundánní konstelace mimořádně příznivé ( ekliptikou bude postupovat čtyřkonjunkce Slunce, Jupitera, Venuše i Urana a díky tomu by měla dostávat světová ekonomika a mezinárodní vztahy velmi pozitivní impulzy. Na našem území to však taková selanka nebude a naopak lze předpokládat velmi dramatické děje v přírodě i ve společnosti. Vyloučit nelze oslabení zdraví či úmrtí významných osobností, možné jsou útoky hackerů na internetové bankovnictví, do velkých potíží se mohou dostat významné firmy a společnosti.

26. - 31. květen Slunce, Venuše a Jupiter přechází do znamení Blíženců, mění se kvalita času – obchody se budou hýbat, lidé by měli spolu přátelsky a uvolněně komunikovat. Nicméně 30. a 31. května dostihne Merkur Urana ve znamení Býka, světlo světa mohou spatřit převratné novinky vědy a techniky, na našem území však tato konjunkce bude v kvadrátech na Lunu a na Urana republiky, takže se naopak techniky může vymykat zpod kontroly své obsluhy, kolabovat mohou počítačové a rozvodné sítě.

Zdroj: www.stribrny.cz

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě