Zrození nového,a co tomu předchází

datum 22. 7. 2023
autor a zdroj obrázku: ©kelin, pixabay na webu Canva.com

Půl druhé v noci, probudím se do tmy a už nezaberu. Melu sebou v posteli, na vstávání je ještě brzy. V hlavě se mi vynořují podivné myšlenky. Ani ne myšlenky, žádný koncept, žádná ucelenost. Jen střípky úvah, dotěrné otázky, nepodložená, podvratná tvrzení... a jedou, jedou, nezastavují se. Slunko (28°-29° Rakadotahuje do opozice k Plutu (29°09' R Kozoroha). Téma? To moje je tak banální, že to sem ani nebudu psát. Tranzitní Pluto se mých osobních planet v nativu nedotýká, hrabe jen ze své podstaty, přesto generuje úzkost, probouzí strach. U těch, jimž aktuální tranzit Pluta osobní planety aspektuje, zabírá Pluto stejným způsobem, ale mnohem intenzivněji, s jednoznačným vztahem k oblasti působnosti dotčené planety. No jo. Podobná letní tíseň nás přepadá každým rokem. Slunko prochází RakemPluto od roku 2008 Kozorohem, a když se potkají, je tu. Posouvá se z června do července, spolu s posunem Pluta směrem ke konci znamení Kozoroha a do Vodnáře. Velmi dobře si ji vybavuji, specificky v momentech, kdy klečela za krkem mým nativním planetám. Takže co? Jde vlastně o krátký, sotva několikadenní, avšak mimořádně silný a náročný tranzit. Pokud už tak jako tak máme tu čest s Plutem, které nás v daleko delších časových úsecích svlíká z kůže, solární tranzit funguje jako katalyzátor. Vystupňuje tenzi, vyhrotí situaci, zatlačí nás do kouta a když už není, kam uhnout, přinutí nás protrhnout oponu, jež dosud zakrývala naše potlačené, vytěsněné, temné a už nesnesitelně naléhavé touhy a potřeby. A už se řinou ven. Nedokážeme je zastavit, už vůbec ne vrátit. Nedokážeme je dostat pod kontrolu. Nezbývá, než je nechat vyvalit z hlubin a sledovat, jak nevratně proměňují naši životní situaci i nás samotné. To je přerod.

Pokud jsem zmínila, že podobnou transformační uličkou hrůzy běžíme každým rokem (a ne jednou, hned čtyřikrát), je poctivé přiznat, že letos je to jiné. Tentokrát nejde o nespojitý tranzit, který se objeví, proběhne a zmizí. Slunce je za dané konstelace dalším v pořadí (Merkur 11.7.2023Luna 18.7.2023, pár hodin po posledním novoluní), kdo narazil na aktuální osudový dvojkvadrát Pluta k ose uzlů. A o tom se bavíme pořád, protože tohle léto není pro sráče. Takže pokud pro nás osud nachystal skutečnou transformaci a vede nás tunelem ke znovuzrození, dnešek je dalším momentem zvědomění tohoto procesu. S vysokou pravděpodobností jej v tuto chvíli ještě nedoceníme. Naopak. Typickými průvodními jevy jsou odpor, lpění, panika, hrůza, děs, strachy a úzkosti, a taky snaha vrátit věci zpět do stavu před katarzí. Což samozřejmě není možné. Ani žádoucí.

Dobrá zpráva? Hodila by se, co? Opozice k Plutu není jediným aspektem, který dnes Slunce navazuje. Přesně dnes zaklapne i trigon Slunce vůči Neptunu (27°35' R Ryb). Tomu, co se onehdy obrátil čelem vzad a teď zpětným chodem kráčí nejasným, mámivým a kluzkým územím Ryb, aby ve svůdném tanci postupně odkládal závoje našich iluzí. Hmm, to taky nezní úplně fest v plusech... A přesto! Za mě? Je lepší poznat pravdu, jakkoliv krutou a náročnou, a vypořádat se s ní, než ztrácet svůj čas životem ve lži a sebeklamu. Trigon Slunce k Neptunu vyvažuje plutonskou paralýzu. Stírá nám kapky potu hrůzy ze ztráty kontroly nad situací z čela, bere nás za ruku a provádí touhle náročnou situací s jediným požadavkem: neklást odpor, nesnažit se všechno urvat, odevzdat se běhu děje, položit se do proudu a nechat se nést... tohle je větší než my. Mnohem větší. My to tu neřídíme! Osud nás vede. Nebraňme se mu...

Zdroj: astropsychologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě