Vyhynutí nebo regenerace?

datum 30. 5. 2023
autor a zdroj obrázku: ©FiledIMAGE, Getty Images na webu Canva.com

Dobrý den,

květen je nejkrásnější jarní měsíc, všechno kvete a dýchá novým životem a nadějí. Ne náhodou jsme právě v tomto měsíci spolu s dalšími partnery uspořádali velkou konferenci v Londýně s názvem Extinction or Regeneration (Vyhynutí, nebo regenerace), na kterou se sjelo přes sedm set delegátů a delegátek ze sedmatřiceti zemí světa.

V inspirativní a tvůrčí atmosféře jsme dva dny debatovali s řadou významných odborníků a odbornic, jak od základů proměnit způsob výroby a konzumace potravin tak, aby nový systém byl šetrný a spravedlivý vůči přírodě, lidem i zvířatům. A aby dokázal nasytit i generace, které přijdou po nás. Pokud Vám nevadí angličtina, vřele doporučuji navštívit YouTube kanál, kde najdete záznam všech přednášek, které zazněly na konferenci. Stručný přehled si můžete přečíst v naší aktualitě.

O KONFERENCI

Názory se ozývaly různé, ale na jedné věci se všichni shodli: současný potravinový systém se stále více zadrhává a je zranitelný a neudržitelný. Krutost páchaná na zvířatech ve velkochovech je nezměrná a neospravedlnitelná.

Jako lidstvo stojíme na rozcestí. Na jedné straně je lákavé vyrábět a jíst tak, „jak jsme zvyklí", ale podle varování OSN nás tímhle tempem čeká posledních šedesát sklizní. Tou nejlepší cestou vpřed je přechod na regenerativní zemědělství. A pro většinu z nás to znamená změnit jídelníček – žádoucí je nutričně vyvážená a převážně rostlinná strava s menším množstvím živočišných potravin z dobrých chovů. Ale to už právě Vy určitě víte.

Průmyslové zemědělství v čele s velkochovy zkrátka stojí v přímém rozporu s naší udržitelnou existencí na planetě Zemi. Musíme s tím něco udělat dřív, než bude pozdě. Pokud Váš podpis chybí, podepište prosím ještě dnes petici za úplný konec velkochovů.

CHCI KONEC VELKOCHOVŮ

Děkuji Vám, že spolu s námi usilujete o soucitnou a zdravou budoucnost pro zvířata, lidstvo i celou planetu.

Se srdečným pozdravem
Romana Šonková
CIWF Česko

Autor: CIWF, Česko
Zdroj: CIWF Česko

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě