Vodnář (Aquarius) ♒︎

datum 23. 1. 2024
Autor a zdroj obrázku: Jitka Saniová, vytvořeno pomocí AI

Element: Třetí Vzdušné Znamení

Vládnoucí Planeta: Uran

Protilehlé znamení: Lev

Převažuje: Mužství

Období: 20.01. - 18.02.

Věk Vodnáře: 2008 AD-4168 AD

Přesouváme se do jedenáctého znamení ve zvířetníku. Přecházíme z elementu země na element vzduchu. Po elementu země následuje v kole roku vždy element vzduchu.

Období přinášející první náznaky jarního života.

Přináší celkový náhled na kulatý stůl. Vodnář to je idealizovaná energie, která reprezentuje začlenění všech různých perspektiv.

Zastupuje vody života. Každý by měl být požehnán vodami života, jež mají posvátný charakter (ne pouze ti, kteří jsou u moci).

Zastupuje archetyp jakékoli nádoby, která přetéká (hrnec, kalich, pohár, cokoliv, co se rozlévá přes okraj symbolizuje Vodnáře).

Souvislost s ambrosií, posvátným nektarem, která by se měla vylévat všude ve vesmíru.

Ve Vodnáři se stáváme nositeli vody moudrosti - Vodonoši.

Ganymede (Ganymédés) jako archetyp znamení Vodnáře. V řecké mytologii byl synem trojského krále Tróa a jeho manželky Kallirhoy. Kvůli jeho kráse po něm zatoužil samotný Zeus a poslal do Tróje orla (nebo se sám v orla přeměnil) a odnesl jej na Olymp, kde z něj udělal vodonoše bohů. Povýšení Ganyméda urazilo Diovu manželku Héru, protože vodonoškou na Olympu byla předtím Héřina dcera Hébé. Nahradil tedy ženskou vodonošku. Hébé byla původní Fontánou Mládí, původní nositelka kalichu naplněného ambrózií (nektarem pro bohy). Hébé představuje vnitřní tón užitečnosti na jaře. Později byla vyhoštěna z Olympu Diem, proto, že údajně odhalila její nahotu před bohy, když schválně upustila její tuniku a odhalila její tělo. (Pokřivení ženské moudrosti, mohlo se jednat o nahotu při obřadu oslavy bohyně). Při tomto incidentu hlavně rozlila ambrózii z poháru a tak musela Olymp opustit.

Zeus později vyvedl Ganyméda na nebesa a dal mu místo v souhvězdí Vodnáře. Římským ekvivalentem Hébé je Juventas, římská bohyně, jež byla strážkyní iuvenes – mladých mužů. Bděla nad mužskou vitalitou.

Kvality související s Vodnářem jsou komunikace, inovace, propojenost a vytváření kontaktů. Internet je typickým nástrojem znamení Vodnáře, je to náznak začínajícího věku Vodnáře (máme ho teprve chvilku).

Ve Vodnáři se dostavuje vynalézavost a propojování sítě života.

Vodnáři jsou zvěstovatelé budoucnosti. Skvělým takovým zvěstovatelem jsou Sněženky.

Období Sněženek (Imbolc), které jsou příkladem odvahy a kuráže pro nás všechny. Derou se skrze sníh za Sluncem, jako první květiny. Připomínají nám vracející se energie Jara. Začínají vytvářet malé komunity, jako připomínka společenství v soudržnosti. Oslavují příchod Jara, přinášejí prvotní paprsky Jara a zrychlení přírody.

Stínový Aspekt:

Často se může nacházet mimo tělo (neukotvený, neuzemněný). Idealizovaný koncept architekta, který dokáže navrhnout nádherné věci z jeho pohledu, ale ne vždy se v nich potom dá žít. Když se dostaneme do bodu, kde pouze lítáme na obláčku (myslíme si, že se na vše můžeme dívat pouze seshora). Nedokončování věcí.

Medicína:

Umožnění si nechat veškerou inspiraci a inovaci vytrysknout z nás. Stáváme se živoucí přetékající nádobou nápadů a vizí.

Afirmace: Já umožňuji vodám života proudit ve službách nejvyšší vize lidstva.

Sdíleno ve vděčnosti za vody věčné moudrosti a požehnání, jež se vylévají na lidstvo v nadcházejícím věku,

Mikai.

Autor: Mikai
Zdroj: Hřejivá a Bezpečná Náruč Vesmíru 

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě