Světlo se rodí z temnoty

datum 16. 10. 2023
autor a zdroj obrázku: ©murengstockphoto, Getty Images na webu Canva.com

V dozvucích bolesti Slunce konfrontovaného s Chironem se schyluje k další zásadní události. Ve Vahách je narváno. Jižní lunární uzel, Slunce, Merkur a Luna, která během dneška proběhne touhle skrumáží a potká se doslova s každým ze zúčastněných. Co vybrat? Za nejdůležitější lze bezpochyby považovat kontakt Luny se Sluncem. Téma dobíhajícího lunárního cyklu ještě doznívá, jsme v napjatém očekávání něčeho nového. Co to bude? Nikdo neví. Lunu v této fázi nevidíme, o to silněji vnímáme její působení intuitivně.Ke konjunkci Luny se Sluncem dojde dnes v 19:53 na 21°07' Vah. Kontakt obou světel, kontakt vědomé pozornosti Slunce a pocitového prožívání Luny, v sobě zahrnuje sjednocení racionality a emocí. Jeden velký balík a všechno pohromadě. Moje maminka by jistě poznamenala „bordel jak v dámské kabelce“. A trochu to tak může působit. K dispozici máme všechny možnosti a je na nás, jak se rozhodneme a kudy se vydáme. Tohle je okamžik počátku. Pravidelný restart s čerstvou energetickou vlnou, která nás poveze celý další měsíc.

I když … k novoluní ve Vahách tentokrát dochází v těsné blízkosti osy lunárních uzlů, což na nebeské klenbě zaznamenáme v podobě částečného zatmění Slunce. Ne, začouzená sklíčka si chystat nemusíte, pokud zrovna nejste v Americe. Každopádně, v tuhle chvíli už se nebavíme o energetickém rázu pro rozjezd na příští měsíc, nýbrž o násobně silnější dávce dimenzované na celých příštích šest měsíců. To je doba do příštího novoluní v kontaktu s osou lunárních uzlů, tedy novoluní spojeného se zatměním Slunce.

Dost možná tedy nejsme na poslední stránce kapitoly, nýbrž na poslední stránce celé knihy. Ale samozřejmě, příběh pokračuje dál, tahle série není co do počtu dílů nijak limitovaná…

Navzdory všemu, co jsme si řekli o aktuálním směřování a osudové výzvě osy lunárních uzlů, jež míří z Vah do Berana, novoluní ve Vahách ještě jednou, znovu aktivuje archetypální témata tohoto znamení a pokusí se je řešit svým specifickým způsobem. Pečlivou rozvahou, strategickým plánováním. Naše pozornost se obrací k partnerství, k lásce, k přátelství, ke vztahovým záležitostem, vždy jeden na jednoho, a to ať už se bavíme o lidech, státech či kulturách. Ještě znovu se pokusíme o nalezení kompromisu, o nastolení rovnováhy, o dosažení harmonie. Kontakt obou světel s jižním lunárním uzlem však indikuje, že budeme muset zásadně změnit strategii. Naše dosavadní zvyklosti, dosud používané techniky a způsoby dosahování řešení jsou vyčerpané a ztrácejí sílu. Nejspíš i význam. Chce to nový přístup. A jeho nalezení nebude snadné.

To je ostatně zřejmé z okolností. Novoluní spojené s částečným solárním zatměním nastává ve chvíli, kdy je osa uzlů ještě stále vzpříčená proti čerstvě direktnímu Plutu (a stále 27°04‘ Kozoroha, direktivita zatím čistě teoretická, avšak s potenciálně obrovskou silou, a ta se dá do pohybu co nevidět). O téhle záležitosti se bavíme už měsíce. Silová a nesmírně frustrující konfrontace moci, ulpívání, snahy udržet pozici proti osudové vůli otočit kormidlem a nastavit nový směr. Patová situace. Jestliže jsme se k datu 4. srpna (Pluto kvadrát osa uzlů přesně) vybičovali do transu v očekávání velké karmické transformace, která však běží hluboko v nevědomí, v podzemí, v prostoru, kam lidské oko nedohlédne a teprve postupně probublává na povrch, kumuluje se v ucpaných průduších, naráží na neprostupnost tektonických desek, dnešní novoluní může být momentem, který cestu uvolní… pak bude následovat tvrdá práce, ale na to máme. Mars už je ve Štíru, Saturn jej podpoří disciplínou a vytrvalostí, stačí si vytyčit řád, dodržet pravidla a cíl je na dosah.

Zdroj: astropsychologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě