Štír (Scorpio) ♏︎

datum 27. 10. 2023
autor a zdroj obrázku: ©alexey_ds, Getty Images Signature na webu Canva.com

Element: Druhé Vodní Znamení

Vládnoucí Planeta: Mars

Protilehlé Znamení: Býk

Převažuje: Ženství

Období: 23.10. - 22.11.

Věk Štíra: 8,488 AD-10,648 AD

Přesouváme se do osmého znamení ve zvířetníku. Přecházíme z elementu vzduchu na element vody. Štír je revoluční znamení, kterému vládne Rudý Mars.

Vplouváme do období, kdy jde o to dovolit duchu Štíra, vynést věci na povrch. Avšak dřív, než se můžeme ponořit hluboko do našich stínů a najít pravdu, musíme rozpoznat rovnováhu a potřebu krásy. To jsou přesně ty kvality, s kterými pracujeme v předchozím znamení Vah.

Ve Štíru balancujeme na hraně, dotýkáme se samotné vůle být naživu. Štír symbolizuje okamžik hlubokého doteku intenzity a vášně pro život v nás, ve Štíru prožíváme vše s intenzitou a vášní.

Zažíváme život v jeho celé plnosti.

Štír je nejhlubší znamení ve zvěrokruhu. Je hlubší než očistný oheň Berana z prvního domu, kterému vládne také Mars. Právě díky tomuto atributu se nám naskýtá velká šance těžit z hlubin Štíra.

Musíme znát naše temné místo.

Musíme nějak najít způsob, jak převzít odpovědnost uvnitř.

V tomto období vnímáme temnější okraje a hranice všech věcí.

V tomto čase se dotýkáme smrti, a proto také více vychutnáváme, jaké to je být naživu...

Hlavním tématem je nalezení temného materiálu v podobě nevědomých aspektů našeho psyché, či potlačovaných záležitostí a jejich následné uvedení do popředí našeho vědomí (stínová práce).

V procesu integrace stínů se stáváme důvěryhodnými.

Pracujeme zde na obnovení věcí, které byly skryté někde hluboko v našem nevědomí. Pokud je vnitřní transformace zcela upřímná a skutečná, přetváříme sami sebe do nejvyššího vyjádření znamení Štíra, kterým je Orel.

Prodlužující se noci nabírají na rychlosti. Ve Štíru čelíme následkům.

Nastává pro nás okamžik rozpoznání stínu. Již to není ten kouzelný podzim, kterým se pochlubily Váhy, ale nyní musíme čelit tomu, co se stane po tom, až opadají všechny listy a začnou hnít na zemi.

Během odumírání dochází ke kompostování veškerého přírodního odpadního materiálu. Schyluje se k procesu kompostování v podobě vnitřní moudrosti, a sice, že naše semínka a nové zárodky zaséváme hluboko do této vrstvy. V mocném symbolu M (♏︎) ve znaku Štíra, lze rozpoznat semínko v podzemí...

Rozpomínáme se na to, že vše je cyklické a spadá to do procesu kompostování duše. Chce se po nás, abychom sestoupili do podsvětí a poznali obsah našeho vlastního stínu, abychom mohli poznat pravdu...

Zaséváme tedy semínko života v podzemí našeho podvědomí.

Semínka jsou připravena hluboko v podzemí, aby mohla na jaře vyklíčit, prorazit na světlo...

V energii a období Štíra se začínají často projevovat neočekávané talenty a kvality...

Škorpion je dalším vyjádřením tohoto znamení a v mytologii se sám ubodává k smrti svým jedovatým bodcem na konci ocasu. To je způsob, kterým se posouvá na jeho cestě vpřed. Škorpión zde vystupuje jako symbol smrti.

V dnešní době se často vyhýbáme myšlence smrti, proto bychom mohli nazvat Škorpióna jako takovou zapomenutou podobiznu.

Štír je skutečně hlubokým znamením, které vždy pracuje na svých plánech v tajnosti. Ve Štíru se zabýváme tím, jak uctívat tajemství v našem jádru. Zabývá se hlavně tajemstvími, která jsou zakořeněna ve vášni a hluboko v našich kostech. Udržujeme věci v tajnosti, a je to v pořádku, je to totiž důležitá část našeho vnitřního světa.

Štír nás bere dolů do našeho podsvětí, aby nám pomohl najít pokoru a integrovat náš temný aspekt. Štír pro nás drží a stráží skryté zlato a poklady, dokud nejsme připraveni je získat zpět, znovu si je nárokovat...

Štírova pravda je pravda, ukotvena hluboko, hluboko v duši, nezáleží na tom, jak škaredá, složitá nebo temná.

Štír je sebe-analytik, kritický vůči sobě i druhým, musí najít pravdu a prokázat ji, za každou cenu...

Ze Štíra můžeme povstat ke Střelci, inspirováni s novou nadějí a vírou.

Cesta Štíra spočívá ve využití jeho velké síly v sebeobětování. Štír se bodá ocasem do sebe v agónii sebezkoumání. V působení vlivu Štíra se člověk ocitá na soudní lavici. Štír začíná s vykopávkami pro základ Nového Jeruzaléma v nás, bez ohledu na zkázu a chaos, které v tomto procesu způsobí, dokonce i jeho vlastní smrt.

Štír je nejnepolapitelnější znamení v celém zvěrokruhu.

Z okruhu Artušovských legend je archetypem znamení Štíra Mordred. Artušův závistivý synovec od jeho sestry Morgan Le Faye, která je jeho matkou. Mordred tajně pracuje na rozvrácení společenství Kulatého Stolu prostřednictvím milostné aféry Guinevere a Lancelota. Při útoku na Krále Artuše, umírá také samotný Mordred (Štír). Vzestup Mordreda a pád jeho otce krále Artuše. Mordred využije jediné slabosti v ušlechtilém Artušovském společenství, aby jej svrhl (milenci, všichni lidé).

Sluneční Bůh Lucifer, Nositel Světla, je taky jedním z archetypů znamení Štíra.

Lucifer spadl z nebe na Zemi a musí si pomocí sžíravé sebeanalýzy vydobýt cestu zpět do svého původního domova.

Nemůže odpočívat, dokud znovu nezíská svá křídla. Lucifer je tedy skutečným symbolem člověka a jeho snažení na Zemi. Všech našich aspirací jako rasy.

Kdysi byl součástí znamení a konstelace Orla (Štír) na nebi.

Antikové tvrdili, že souhvězdí Štíra bylo kdysi nejjasnějším znamením na obloze, dokud nespadla jedna jeho hvězda (Luciferova Hvězda).

Stínový Aspekt a Medicína:

Stín se u Štíra stává zároveň jeho medicínou. Znát svůj stín, znamená pohltit, integrovat a přijmout svůj stín. Stín se tak stává čistým zlatem, kde nacházíme náš vnitřní poklad. Odkaz na jeden z paradoxů života, podle Junga. Ten největší poklad na nás často čeká v jeskyni, do které se nejvíce bojíme vstoupit.

ORLÍ MEDICÍNA

Orlí medicína je síla Velkého Ducha, spojení s Božstvím. Je to schopnost žít v říši Ducha, a přesto zůstat ve spojení a vyvážení v rovině Země. Orel se vznáší a pozoruje rozpínavost v rámci celkového vzorce života. Z výšin a z nadhledu, je Orel blízko nebesům, kde přebývá Velký Duch.

Orlí pera jsou považována za nejposvátnější léčebné nástroje.

Po staletí je používali šamani k čištění aury. V rámci systémů víry indiánských kmenů, představuje Orel stav milosti dosažený tvrdou prací, porozuměním a dokončením zkoušek zasvěcení, které vedou k převzetí vlastní síly. Právo používat esenci orlí medicíny, lze získat pouze zkouškou prožitých životních minim i vrcholů a zkouškou důvěry ve své spojení s Velkým Duchem.

Orel nám připomíná, abychom se vzchopili a sebrali odvahu, protože vesmír nám nabízí příležitost povznést se nad světské úrovně našeho života. Síla rozpoznání této příležitosti může přijít ve formě duchovní zkoušky. Když však budeme bystří, můžeme rozpoznat místa v naší duši, osobnosti, emocích nebo psychice, která potřebují posílit nebo zjemnit. Pohledem na celkovou tapisérii, nás Orel naučí rozšířit pocit sebe sama za horizont toho, co je v současnosti viditelné.

Moudrost přichází v mnoha podivných a zvláštních formách a vždy souvisí s tvořivou silou Velkého Ducha.

Pokud jste chodili ve stínech dřívějších realit, Orel může přinést osvícení. Orel nás učí dívat se výš a dotýkat se Slunce srdcem, milovat stíny stejně jako světlo. Nahlédněte na krásu obou a budete létat jako Orel.

Orlí medicína je dar, který si dáváme, aby nám připomněl svobodu nebes. Orel nás žádá, abychom si dali svolení legalizovat svobodu a následovat radost, po které naše srdce touží.

Afirmace: Já čelím svému vlastnímu stínu, a tím ctím hloubku svojí duše.

Sdíleno ve vědomí, že intenzita a soukromí, hloubka a transformace stojí při nás přátelé,

Mikai.

Autor: Mikai
Zdroj: Hřejivá a Bezpečná Náruč Vesmíru

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě