Sen je…

datum 12. 8. 2023
autor a zdroj obrázku: ©Nicole Alevizopoulos, Getty Images na webu Canva.com

Lidské bytosti jsou obdařeny divotvornou schopností představivosti. Díky ní není náš zrak omezen jen na věci v našem bezprostředním okolí, na to, co známe z minulosti a na co jsme zvyklí. Schopnost představivosti je spojena s výsadou člověka tvořit svůj vlastní život a svůj vlastní svět. Proč bychom nevyužili plně takového potenciálu? Přímou cestou ke štěstí a pozitivním změnám v životě jsou naše sny. Denní snění je sázkou na jistotu.

Sen je svoboda

Hranice naší vnitřní svobodě dáváme my sami, vše záleží jen na tom, jak moc si dovolíme se ve svých představách odvázat. Míra naší vnitřní svobody je přímo úměrná svobodě, kterou si pak dopřáváme ve vnějším světě, ve svých činech, ve svém životě.
Vše, co si dokážeme představit, je možné (i to, co si ani představit nedokážeme).

Sen je záměr

Dokonce ani věda dnes už nepochybuje o tom, že myšlenky mění hmotu. Záměr je myšlenka, která nese energii budoucnosti a tuto budoucnost k nám přitahuje. Záměr v sobě zahrnuje úmysl a odhodlání, kroky k jeho naplnění vyplývají přirozeně. Je tím nejmocnějším nástrojem, který máme k dispozici.

Sen je objednávka

Není bez užitku být si vědomi věcí, se kterými jsme nespokojení. Podstatné však je, že v tomto bodě úvah neustaneme a rovnou si zformulujeme, co bychom si místo toho přáli. Když sami nevíme, co chceme, nemůžeme očekávat, že to, co nakonec dostaneme, se nám bude líbit. Není nic snazšího – a hlavně efektivnějšího! – než vyslat do Vesmíru konkrétní objednávku. Víme, co chceme, a řekneme si o to.

Sen je kompas

Na co se soustředíme, k tomu automaticky, takřka bez úsilí, směřujeme. Udržíme-li v hledáčku svůj cíl, dřív nebo později se k němu dostaneme. I přesto, že cestu neznáme předem. Také z toho důvodu je tolik důležité, čemu věnujeme pozornost – k tomu, na co se soustředíme, se budeme stále přibližovat, ať už si to uvědomíme, nebo ne.

Sen je ideál

Věnovat se vizím mého života se stalo mým zvykem. Když si budeme představovat nejlepší varianty nejrůznějších aspektů našeho života, realita na sebe nenechá dlouho čekat. Přitahujme si to krásné! Pozitivní představy proměňují nás a skrze nás pak celý svět.

Sen je radost

Největší schopnost transformovat náš život a svět má pocit radosti a myšlenky surfující na vlnách radosti oceánem lásky (to už jsem se nechala trochu unést).

Sen je zpráva

Naše nitro hovoří jazykem pocitů a obrazů. Naše sny, včetně těch bdělých, jsou druhem zpráv, které odtud pocházejí a které můžeme snadno zachytit. Sdělují nám, kdo jsme, kým můžeme být a co potřebujeme. Sen je hluboká tužba naší bytosti. Plnění našich snů je cestou k naplnění nás samých.

Autor: Markéta Čeplová
Zdroj: marketa-ceplova.com

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě