Pomozte týraným rybám

datum 22. 11. 2023
autor a zdroj obrázku: ©Michel VIARD, Getty Images na webu Canva.com

Dobrý den,

v naší emailové schránce se už objevilo pár desítek krásných kreseb, které pomohou rybám blíže k životu, který stojí za to žít. 

Pokud se Vám zatím nepovedlo se ke kreslení dostat, nemusíte mít obavu. Ještě nějaký čas k nakreslení obrázku zbývá. Pomůžete nám zastavit nepopsatelné utrpení milionů ryb v Evropě?

ANO, POMŮŽU

Ryby Vás potřebují právě TEĎ

Naše nedávná tajná investigace na pstruhových farmách v Polsku zjistila skutečně šokující odhalení. Ryby zde žily v holých betonových nádržích a ve špinavé vodě plné výkalů a nesnězeného krmiva. Investigátoři byli běžně svědky toho, jak jsou ryby drceny zaživa a ponechány dusící se na vzduchu.

Takovéto bezcitné zacházení zažívají každoročně stovky milionů ryb, které se po celé Evropě chovají na maso. A přesně tohle musíme změnit.

Nejsou to bezduché stroje...

Právě naopak! Ryby jsou inteligentní a vnímající stvoření s komplexním emocionálním prožíváním. Věnují se zkoumání okolí, hrají si a dokonce i používají nástroje či luští rébusy. Dovedou cítit radost, bolesti i strach. Stejně jako my. 

Právě teď máme šanci zajistit jim patřičnou ochranu.

JDU NA TO

Jak můžete pomoci

Vezměte do ruky tužku, pastelky nebo štětec a nakreslete obrázek spokojené ryby. Může to být docela jednoduchá kresba. Podrobnosti najdete zde.

Všechny obrázky osobně předáme Evropské komisi. Dáme jí tím najevo, že lidem skutečně záleží na rybách, a požádáme ji, aby dodržela svůj slib a předložila návrhy tolik potřebných nových zákonů na ochranu ryb.

Nač ten spěch?

Nacházíme se v jedinečném historickém okamžiku. Komise již připravila návrhy zákonů, možná dokonce i nového zákona na ochranu ryb, ale bohužel podléhá tlaku živočišného průmyslu a tyto návrhy zatím neuveřejnila.

Svou kresbičkou nám pomůžete udržet tlak na politiky a úředníky, aby udělali správnou věc a umožnili milionům evropských ryb život, který stojí za to žít.

A ještě něco… Čím více obrázků budeme mít, tím lépe. Sdílejte prosím tuhle akci s rodinou i přáteli, aby se co nejvíce lidí pustilo do kreslení.

SDÍLET

A teď mi nezbývá, než Vám z celého srdce znovu poděkovat. Bez Vás bychom se nikdy nedostali tak daleko ve zlepšování životů pro hospodářská zvířata.

Děkuji Vám.

Se srdečným pozdravem

Romana Šonková
Vedoucí CIWF Česko

Zdroj: CIWF Česko

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě