Pomozte kaprům

datum 21. 12. 2023
autor a zdroj obrázku: ©miljko, Getty Images Signature na webu canva.com

Dobrý den,

Vánoce jsou opět za dveřmi, brzy se v ulicích objeví kádě a s nimi kapří utrpení. Letos ale svítá naděje na úplné ukončení toho nejzbytečnějšího trápení, které každý rok musí zažívat asi 1,5 milionu ryb.

Včera jsme totiž předali petici Hlas pro kapra. Více než deset tisíc soucitných lidí, jako jste Vy, v ní žádá Parlament České republiky, aby jednou provždy zatočil se zbytečným týráním kaprů o vánočních svátcích a ukončil prodej ryb v živém stavu.

Petice je teď v rukou poslankyně a místopředsedkyně výboru pro životní prostředí Kláry Kocmanové, která přislíbila, že náš společný požadavek připraví k projednání v Poslanecké sněmovně. To je pořádný krok k úspěchu naší kampaně za lepší život kaprů!

Vyhráno ale ještě není, proto bych Vás chtěla poprosit o chvilku Vašeho času, než se předvánoční shon rozjede naplno. Připravili jsme pro Vás vánoční akci, díky níž můžete přímo oslovit klíčové politiky v Parlamentu.

Jak na to?

Navštivte stránky rybolove.cz a pošlete e-mailové vánoční přání předsedkům či předsedkyni politických stran, které jsou nyní zastoupeny v Parlamentu. Zároveň s tím je požádáte, aby podpořili konec prodeje živých ryb, až se bude tento návrh projednávat. Petice splnila svůj účel a teď musíme získat podporu napříč politickým spektrem.

POMŮŽU VÁNOČNÍM KAPRŮM

V čem vánoční akce spočívá?

Budete mít na výběr mezi třemi ilustrovanými pohlednicemi od uznávané výtvarnice a ochránkyně zvířat Toy_Box, můžete také změnit předmět e-mailu a nakonec vybrat, komu pohlednici chcete poslat.

Jinak není potřeba nic vymýšlet, všechno ostatní jsme pro Vás přichystali. Určitě nemáte času nazbyt, a proto si velice vážím toho, že jednu malou chvíli věnujete trpícím kaprům.

Dost bylo kaprů dusících se v igelitkách, trpících v koupelnách a nakonec špatně omráčených při zabíjení. I kapři si zaslouží soucitnější Vánoce.

Vřelý dík, že jim k tomu právě teď pomáháte.

Se srdečným pozdravem

Romana Šonková
Vedoucí CIWF Česko

Zdroj: CIWF Česko

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě