Panna (Virgo) ♍︎

datum 27. 8. 2023
autor a zdroj obrázku: ©Dzhulbee, Getty Images Pro na webu Canva.com

Element: Druhé Znamení Země

Vládnoucí Planeta: Merkur

Protilehlé Znamení: Ryby

Převažuje: Ženství

Období: 23.8-22.9

Věk Panny: 12,808 AD-14,968 AD

Přecházíme do šestého znamení ve zvířetníku. Přesouváme se z elementu ohně do elementu země. Stále ještě období vážení a sčítání úrody, Festival sklizně na konci žní (Dožínky).

Ocitáme se ve velmi praktickém zemském znamení, zasahujícím hluboko do naší podstaty. Panna reprezentuje znamení vyšší účinnosti. Znamení re-cyklování a opětovného použití.

Panna pro nás zde vystupuje jako symbol ženské svrchovanosti.

Svrchovanosti půdy a Matky Země. Zastupuje taky panenskou půdu (Živel Země), vždy těhotnou s tokem života. Je to znamení cykličnosti a zároveň příslibu, že čas sklizně a úrody znovu přijde.

Ocitáme se v období sklizně, a proto i my pracujeme s energií sklizně uvnitř. Sklízíme naše vnitřní zlato, s kterým jsme se propojili v předchozím znamení Lva.

Panna je taky obrazem Bohyně na nebesích.

Tady si můžeme připomenout tři ženské Bohyně (postavy), na řecko-římském nebi. Dvě z nich jsou spoutány řetězem, Andromeda a Cassiopea. Jedna je připoutána ke skále, druhá k nebeskému trůnu. Čekající na záchranu muži. Rozhodně se nejedná o znázornění rovnocenného ženství. Spíš můžeme rozpoznat spojitost s nástupem pokřiveného patriarchátu, který v řecké mytologii symbolizuje alegorie Persea, jenž sťal hlavu Gorgony Medúzy. Tento akt je jedním ze znamení úpadku věku matriarchátu a kultu Bohyně.

Figura Panny ovšem představuje také archetypální ženské Bohyně sklizně, Demeter a Ceres. Dokonce ani staří Řekové si nedovolili spoutat v řetězech tuto velkou Bohyni Úrody, jako jejich další ženy na nebesích. Panna je tedy jedinou skutečně svobodnou ženou na nebesích. Neuvěřitelně mocná figura, která si musí pamatovat kdo je a uctívat sama sebe. Zastupuje Pannu, Matku, Moudrou Ženu.

Symbol M (♍︎) může vyjadřovat Madonnu, Obraz Panny, Magdalenu, jenž nese tajemství sexuální síly, kde je čistota uznávána jako vysoce erotická kvalita. Myšlenka panenství je spojena s obřadem čistoty. Nejedná se zde o spojení s úrovní sexuální zkušenosti. Je to spíš něco, na co máte jako žena nárok, právo na čistotu. Ve smyslu odpoutání pozornosti od mužství, aby mohla přijít žena sama k sobě a přijmout své Božské semínko či zárodek. Zatím by se dalo říct, že se jedná o očerněné a nepochopené znamení, díky naší moderní představě o Panně.

Panna představuje inteligenci a důvtip, vtělené do fyzického těla.

V tomto období roku, často nacházíme bod uplatnění skvělých a geniálních vlastností a kvalit každého z nás. Potřebujeme vynést do světla dary, kterými nás příroda obdarovala. V tomto období kola roku dochází často k hluboké seberealizaci, která se může dostavit v každodenních zázracích života. (Aha Momenty, Zjevení, Epifanie).

Jedním z hlavních témat Panny je čerpání a získávání esence našeho vnitřního zlata a praktické sdílení se světem. Je to období, kdy extrahujeme esenci, ale nic nepřijde nazmar. Zahazujeme a odkládáme věci, které nám již neslouží, nejsou užitečné a jsme připraveni recyklovat zbytek. Odkaz na sklizeň po období Lva.

Panna se může pochlubit silným propojením s kouzlem a smyslem pro detail. V energiích panny je ctěn a uznáván každý maličký aspekt života.

Panna nám nabízí úrodnou půdu pro opětovné spojení s Duchem Bohyně v Matce Zemi, prostřednictvím jednoduchých rituálů lásky. Zcela jistě zde nacházíme rituální a ceremoniální aspekt.

Stínový Aspekt: Zkreslený obraz ženství, který jsme zdědili. Vyjádření, že vše musí být čisté, dokonalé a uklizené. Přehnané puntičkářství. Puritánské chování a přehnaná ostýchavost.

Medicína: Rozlišování a rozeznávání lze vnímat jako klíčové kvality v medicíně Panny.

Afirmace: Já rozeznávám, co je zásadní pro mé zdraví a stává se to mojí praxí.

Sdíleno v kultivaci všech úrovní vědomí, uctívání všech vrstev reality a oslavě rozmanitosti všech forem života.

Namaste, Mikai.

Autor: Mikai
Zdroj: Hřejivá a Bezpečná Náruč Vesmíru

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě