OBJEVTE SVŮJ SNOVÝ SVĚT

datum 6. 7. 2022

Kdysi byly sny považovány za poselství od bohů nebo za zdroj léčivých či prorockých schopností. Některé kultury, jako třeba američtí domorodci, věřili, že sny jsou jakýmsi mostem do neviditelného světa duchů. Co jsou to sny, proč se nám zdají a co znamenají? Umění vykládat sny možná zná odpovědi.

„Po probuzení si ze svých snů často vybavíte spíše pocity než vizuální vzpomínky.“

Každému z nás se zdají sny a jistým způsobem nás fascinují. Ale co je to sen a proč se nám zdají? Pravdou je, že některé sny jsou obyčejné. Jiné nám mohou poskytnout náhled na náš život a pomoci nám jej zlepšit. Například když žijeme v nešťastném vztahu, můžeme snít o tom, že jsme uvězněni a nemůžeme mluvit či se hýbat. Cítíme-li obavy z práce, může nás ve snu pronásledovat neviditelná příšera. Ne vždy si své sny pamatujeme, ale některé obrazy a pocity zůstanou v naší mysli, i když se probudíme.

Sníme, protože je to pro nás dobré. Nedostatek REM spánku, té fáze, která nejvíce souvisí se sněním, může vést k úzkostem. Dnešní odborníci na sny na ně pohlížejí jako na našeho vnitřního terapeuta.

„Sny se chovají jako vnitřní terapeut a mohou být opravdu cenným zdrojem z vašeho nevědomí, který můžete využít k překonání problémů, inspiraci své kreativity a podpoře osobního růstu.“

IDEÁLNÍ PROSTŘEDÍ PRO SNĚNÍ

Nespavost, noční můry a mnoho dalších aspektů nekvalitního spánku trápí dnešní společnost v tom, aby si ve spánku správně odpočinuli. Spánek ovlivňuje mnoho faktorů: 

  • Hluk – udržujte ve své ložnice ticho. Pokud to není možné, omezte hluk pomocí speciálního zařízení nebo větráku, který vytváří konzistentní a uklidňující šum na pozadí.
  • Teplota – ideální teplotou je 15–19 oC.
  • Světlo – vyberte si noční lampičku s nízkou svítivostí. Ideální je žárovka červené barvy.
  • Vůně – sprej na polštář s vůní levandule, kadidla nebo heřmánku uvolní vaši mysl.
  • Knihy – čtení před spaním pomáhá zpomalovat mysl a umožňuje vám odpoutat se od každodenních činností.
  • Dekorace – nepřehánějte to, ale vyberte si několik předmětů a obrazů, které vám připadají uklidňující.

OBJEVTE SVŮJ SNOVÝ SVĚT

Krok 1: Kategorie snů

Jaký typ snů se nám zdá? Jaké z nich máme pocity a jak jsou strukturované? Na tyto otázky si musíme odpovědět, abychom svůj sen dokázali zařadit do správné kategorie. Je jich mnoho a o některých jste určitě slyšeli. Patří mezi ně například: Anticipační sny, Denní snění, Falešné bdění, Inspirační sny, Jasnovidné sny, Noční můry, Opakující se sny, Posmrtný život, Sexuální sny, Zveličené sny a mnoho dalších.

Krok 2: Témata snů

Co se v tom snu stalo? Měl nějaký přesah, širší pohled? Ve snech se objevuje bezpočet možných scénářů, scén a symbolů. Jejich význam ovšem bude vždy záležet na našich osobních pocitech, názorech a preferencích. Průvodci snů nám tak mohou být vhodnými pomocníky, neboť sny jsou často matoucí.

Jaké jsou nejčastější témata snů? Domácí mazlíčci, Nehody a katastrofy, Povolání, Vztahy a rodina a přátelství, Dětství, Konflikt a změna, Smrt a ztráta, Nadpřirozeno, Jídlo, Písmena a čísla, Vozidla a pohyb, Úzkost, Škola, Erotika, Pronásledování, Barvy a tvary.

Kniha Umění vykládat snyvám pomůže zodpovědět mnoho vašich otázek. Objevíte s ní teorie a techniky, které vám každou noc zajistí bohatý snový svět. Dešifrujete své sny díky krásným doprovodným ilustracím a díky do detailu rozebraným více než 50 snovým scénářům.

JE ČAS SNÍT

Kde knihu koupím?

Knihu můžete zakoupit přes e-shop zde: https://www.grada.cz/umeni-vykladat-sny-12580/ nebo u svého knihkupce.

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě