Novoluní ve Vodnáři

datum 9. 2. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová - pomocí AI

9.2. 2024ve 23h58 nastává novoluní ve Vodnáři na 21° znamení a ve Vodnáři se nachází i Merkur a na samém počátku znamení i Pluto. Nov je v napěťové a dynamické kvadratuře s Uranem ve znamení Býka. Uran je vládce Vodnáře.

Novoluní znamená, že k nám přivrácená strana Měsíce leží úplně ve tmě. Na několik hodin pak není rozeznatelný a na Zemi vládne "novoluní". Novoluní představuje nové začátky, ale také ukončení a vnitřní přeměnu. Tvůrčí myšlenky a nápady jsou velmi originální, je třeba je využít, dát jim směr a formu. Máme před sebou mnoho možností, musíme si z nich jen vybrat. Nov je zlom mezi vyčerpáním a přívalem nové energie. Zpočátku tuto energii můžeme vnímat jako napětí, neklid, netrpělivost a vzrušení, které může přecházet do podrážděných reakcí. Cítíme aktivitu, ale nevíme, kterým směrem ji zaměřit. Něco začíná, ale je to tak neuchopitelné, hoříme nedočkavostí, abychom se do toho pustili. Energie a vlivy dnů novoluní jsou nejvýrazněji cítit před okamžikem novoluní.

Vodnář koresponduje s naší originalitou, nápaditostí a potřebou svobody a svobodného prostoru. Dynamická kvadratura s Uranem naznačuje, že se můžeme vůči jakémukoli omezování bránit velmi bouřlivě - je to aspekt který vede k revolucím. Nyní můžeme cítit silnou potřebu zbavit se všeho starého a přežitého, budeme toužit po nových impulzech a zážitcích. Pozor bychom si však měli dát na přílišnou zbrklost a neuváženost a s "vaničkou vylít i dítě" - ne vše, co je vyzkoušené léty či tradiční je špatné. Měli bychom si předtím než se rozhodneme k nějakému radikálnímu kroku uvědomit veškeré následky tohoto rozhodnutí. Na druhou stranu bychom si měli uvědomit oblast, kde jsme až přehnaně ztuhlí a nepružní (Uran ve znamení Býka) a případným zatvrzelým chováním si škodíme - tuto oblast nyní můžeme uvolnit (podívejte se do kterého domu v horoskopu narození vám toto novoluní spadá)Potenciál tohoto novu můžeme využít k přijetí vlastní originality, k odvaze být sami sebou, k větší samostatnosti a k samostatnému rozhodování.

Náš nervový systém může být nyní poněkud napjatý a proto je vhodné věnovat se vědomé relaxaci. Na fyzickém těle jsou nyní citlivé oblasti, které Vodnář ovládá - lýtka, holeň, hlezenní kloub, pata – o tyto části těla nyní můžeme pečovat.

Venuše a Mars se v okamžiku Novoluní nacházejí v zemském znamení Kozoroha, který nás vede k zodpovědnosti - k přijetí zodpovědnosti za svůj život, za svá rozhodnutí. Venuše se nachází v harmonickém a podpůrném trigonu s Uranem v Býku - tento aspekt podporuje zdravou nezávislost. Mars je harmonicky podporován sextilem Neptuna v Rybách - tento aspekt mírní případnou přílišnou urputnost Marse v Kozorohu , v dosahování čehokoli a také nesmiřitelnost (doznívající konjunkce od Pluta, který již přešel do znamení Vodnáře). Saturn v Rybách je v harmonickém sextilu s Jupiterem v Býku a přináší rovnováhu mezi zdravou střízlivostí Saturna a bezbřehým nadšením Jupitera.

Vodnáři otevírají nové lunární období. 

Astrolog Věra Šourková

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě