Novoluní ve Střelci

datum 12. 12. 2023
autor a zdroj obrázku: ©SchraderStock na webu Canva.com

13.12. 2023  v 0h31 nastává novoluní ve Střelci na 21°znamení. 7°od novu se nachází Mars ve Střelci. Nov je ve volnější dynamické a napěťové kvadratuře s Neptunem v Rybách a v kvinkunxu s Uranem v Býku. Jupiter, vládce Střelce je ve znamení Býka a nachází se v harmonickém trigonu s Merkurem v Kozorohu, a v dynamické a napěťové opozici na Venuši ve Štíru. Merkur v Kozorohu je v harmonickém sextilu s Venuší ve Štíru.

Novoluní - znamená, že nám přivrácená strana Měsíce leží úplně ve tmě. Na několik hodin pak není rozeznatelný a na Zemi vládne "novoluní". Novoluní představuje nové začátky, ale také ukončení a vnitřní přeměnu. Tvůrčí myšlenky a nápady jsou velmi originální, je třeba je využít, dát jim směr a formu. Máme před sebou mnoho možností, musíme si z nich jen vybrat. Nov je zlom mezi vyčerpáním a přívalem nové energie. Zpočátku tuto energii můžeme vnímat jako napětí, neklid, netrpělivost a vzrušení, které může přecházet do podrážděných reakcí. Cítíme aktivitu, ale nevíme, kterým směrem ji zaměřit. Něco začíná, ale je to tak neuchopitelné, hoříme nedočkavostí, abychom se do toho pustili. Energie a vlivy dnů novoluní jsou nejvýrazněji cítit před okamžikem novoluní.

Střelec hledá nové zážitky a dobrodružství a také potřebuje najít hlubší smysl svého života. Toto novoluní je nabité velkým množstvím pozitivní energie (7°od novu je Mars), protože Střelec je velice optimistické znamení. Kvadratura s Neptunem v Rybách však může přinést až nereálná očekávání a přání. Mars nás také může navádět k nějakým zbrklým aktivitám, které nám později mohou život notně zkomplikovat. Naštěstí je nyní vládce Střelce - Jupiter - v pragmatickém znamení Býka a v harmonickém trigonu na Merkur, který je nyní v ještě pragmatičtějším znamení Kozoroha, tudíž by mohli naše případné nerealistické cíle trochu korigovat.

Každopádně však můžeme využít optimistickou a nadšeneckou energii Střelce a vnést do svého života více radosti a hravosti a také se naladit na duchovnější rovinu bytí a vzdálit se od ryze konzumního a materialistického prožívání nadcházejících vánočních svátků.

Jupiter v dynamické opozici na Venuši ve Štíru nás může navádět k přehnanému požitkářství či tendenci k emocionální nespokojenosti kterou si můžeme "léčit" nakupováním věcí, které Venuši ve Štíru potěší - za což můžeme vynaložit zbytečně velkou sumu financí , a také můžeme posléze zjistit, že Venuši ona věc, uspokojí pouze na chvíli - Venuše ve Štíru nás vede uvědomění si toho, že pouze vnitřní transformace nás vede ke spokojenosti a pocitu štěstí - vede nás ke kořeni naší nespokojenosti a k pochopení skutečné příčiny toho, proč se případně cítíme nespokojení. Naštěstí pragmatický a jasně uvažující Merkur v Kozorohu vytváří s Venuší ve Štíru harmonickou vazbu a pomáhá ji pochopit příčinu aktuálního emocionálního rozpoložení.

V oblasti, kde máme v horoskopu narození znamení Střelce (v astrologickém domě) může nastartovat něco nového.

Na fyzickém těle Střelec ovládá stehna, boky, bedra, velkou motoriku nohou a kyčelních kloubů. Tyto části těla jsou nyní velice citlivé a měli bychom o ně pečovat a nepřetěžovat je.

Střelci otevírají nové lunární období.

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě