Novoluní v Rybách

datum 9. 3. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová vytvořeno pomocí AI

10.3. v 10h nastává Novoluní ve znamení Ryb.

Jednotlivé fáze Měsíce mají nejrůznější účinky nejen na přírodu, ale také na lidské tělo. Každá fáze lunárního cyklu je jedinečná a tělo během ní jinak reaguje.

Novoluní znamená, že k nám přivrácená strana Měsíce leží úplně ve tmě. Na několik hodin pak není rozeznatelný a na Zemi vládne "novoluní". Novoluní představuje nové začátky, ale také ukončení a vnitřní přeměnu. Tvůrčí myšlenky a nápady jsou velmi originální, je třeba je využít, dát jim směr a formu. Máme před sebou mnoho možností, musíme si z nich jen vybrat. Nov je zlom mezi vyčerpáním a přívalem nové energie. Zpočátku tuto energii můžeme vnímat jako napětí, neklid, netrpělivost a vzrušení, které může přecházet do podrážděných reakcí. Cítíme aktivitu, ale nevíme, kterým směrem ji zaměřit. Něco začíná, ale je to tak neuchopitelné, hoříme nedočkavostí, abychom se do toho pustili. Energie a vlivy dnů novoluní jsou nejvýrazněji cítit před okamžikem novoluní.

Nov se nachází na 21°Ryb a je v harmonickém sextilu s Uranem v Býku a ve volnější opozici na Lilit v Panně - Lilit je v harmonickém trigonu na Uran v Býku. Ve znamení Ryb se také nachází Neptun a Saturn. Saturn je v harmonickém sextilu s Jupiterem v Býku. V okamžiku Novu je Mars ve Vodnáři v napěťové a dynamické kvadratuře s Uranem v Býku. Ve Vodnáři je také Venuše a Pluto. Pluto je v harmonickém sextilu s Merkurem v Beranu, ve znamení Berana je také Chiron v konjunkci se Severním lunárním uzlem.

Novoluní ve znamení Ryb zesiluje empatii a intuici. Nyní bychom se měli napojit na své emoce, nevědomí a intuitivní vnímání. Můžeme se věnovat meditaci, imaginaci, uvolnit své emoce skrze nějakou tvůrčí činnost. Zesiluje se naše citlivost, schopnost soucítit a imaginace. Harmonický sextil od Urana v Býku nám umožní provést případné změny našeho vnitřního nastavení a pozitivně tak změnit vnímání sebe sama i určitých situací , abychom byli více sami sebou a více se svobodně vyjadřovali. Lilit v opozici na Nov může z našeho podvědomí "vytáhnout" hluboko zasuté emoce, strachy či frustrace - nyní si je můžeme uvědomit, přijmout a následně je opustit.

Mars ve Vodnáři se nachází v dynamické a napěťové kvadratuře s Uranem v Býku - můžeme cítit určité podráždění, netrpělivost, touhu něco radikálně a impulzivně změnit - před případnou změnou bychom se však měli na chvíli zamyslet nad následky svých změn. Tento aspekt je tzv. "úrazový" - člověk je netrpělivý, nepozorný, snadno se rozčílí - a tak může leccos přehlédnout a způsobit si nějaký úraz. Zvýšenou pozornost je také třeba mít např. při řízení automobilu či při práci s elektřinou.

Pluto ve Vodnáři se nachází v harmonickém sextilu s Merkurem v Beranu - naše myšlenky mají mimořádnou sílu - důležité tedy je, abychom vytvářely pozitivní a konstruktivní "mentální scénáře". Aktuálně se naše myšlenky se zhmotňují poměrně rychleChiron v Beranu v konjunkci se Severním lunárním uzlem (tzv. "Dračí hlavou") poukazuje na výjimečnou možnost léčení veškerých vnitřních zranění a bloků - to je velice důležité pro náš budoucí vývoj.

Ryby na fyzickém těle korespondují s chodidly, s prsty na nohou a lymfatickým systémem. Nyní můžeme čistit lymfatický systém a pečovat o své nohy.

Ryby otevírají nový lunární cyklus.

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě