Novoluní v Býku

datum 18. 5. 2023
autor a zdroj obrázku: ©skilpad, Getty Images Signature na webu Canva.com

19.5. nastává novoluní ve znamení zemského Býka

Jednotlivé fáze Měsíce mají nejrůznější účinky nejen na přírodu, ale také na lidské tělo. Každá fáze lunárního cyklu je jedinečná a tělo během ní jinak reaguje

Novoluní - znamená, že k nám přivrácená strana Měsíce leží úplně ve tmě. Na několik hodin pak není rozeznatelný a na Zemi vládne "novoluní". Novoluní představuje nové začátky, ale také ukončení a vnitřní přeměnu. Tvůrčí myšlenky a nápady jsou velmi originální, je třeba je využít, dát jim směr a formu. Máme před sebou mnoho možností, musíme si z nich jen vybrat. Nov je zlom mezi vyčerpáním a přívalem nové energie. Zpočátku tuto energii můžeme vnímat jako napětí, neklid, netrpělivost a vzrušení, které může přecházet do podrážděných reakcí. Cítíme aktivitu, ale nevíme, kterým směrem ji zaměřit. Něco začíná, ale je to tak neuchopitelné, hoříme nedočkavostí, abychom se do toho pustili.

Energie a vlivy dnů novoluní jsou nejvýrazněji cítit před okamžikem novoluní.

19.5. v 17h53 nastává novoluní ve znamení Býka. Slunce a Luna se spojují v konjunkci na 29°Býka a vytváří harmonický sextil na Mars v Raku a Neptun v Rybách

Tématem novoluní v Býku je finanční a materiální hojnost, životní radost a schopnost si užít život všemi smysly. Máme ve svém životě dostatečnou hojnost? Pokud ne, co nám brání si ji do života přitáhnout? Většinou je příčinou nedůvěra ve vlastní schopnosti, či negativní mentální vzorec typu "naše rodina byla vždy chudá" apod. Nyní můžeme pomocí různých terapií tyto případné negativní vzorce "přenastavit". Každý člověk má určité dary a talenty – a jejich rozvíjením je schopen dosáhnout příjemné finanční zabezpečení. Pokud nás to, co děláme naplňuje radostí, tak k sobě přitahujeme hojnost. 

Téma hojnosti souvisí i s Jupiterem v Býku, který se aktuálně nachází na počátku Býka a je v napěťové a dynamické kvadratuře s Plutem ve Vodnáři. Nyní si můžeme uvědomit, čím vším si blokujeme oblast financí (ale také víry - Jupiter souvis i s vírou a důvěrou v život) a k tomuto všemu hluboce transformovat svůj přístup. Odmítnout veškerou manipulaci (jak vlastní manipulační vzorce, tak i manipulaci z vnějšího světa)Tématem novu v Býku je také schopnost vnímat svět všemi smysly - uvědomujeme si své smysly? Vnímat život skrze chuť, hmat, sluch i zrak? Umíme si život "vychutnat"? Umíme se radovat ze svého těla? Nyní je vhodný čas ke všem smyslovým radovánkám.

Býk je znamení, které čerpá energii z přírody. Uprostřed přírody se nyní cítíme nejlépe.

Býci otevírají nové životní období.

Když se podíváte do svého horoskopu narození, dům kam nov v Býku spadá, je oblastí, kde se otevírá nová příležitost.

Na fyzickém těle Býk koresponduje s krkem, štítnou žlázou, hlasivkami, krční páteří. O tyto části těla je nyní dobré pečovat.

Autor: Astrolog Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě