Nenechte se shazovat kritikou druhých

datum 21. 9. 2023
autor a zdroj obrázku: ©grThirteen, Getty Images na webu Canva.com

"Bez ohledu na to, jak dobří, laskaví a ohleduplní lidé jste, vždy budete někým kritizováni. Je zbytečné snažit se žít a dělat všechno tak, aby vám nikdo nemohl nic vyčíst, protože vždy bude co kritizovat. I kdybyste nedělali vůbec nic, bude to pro někoho důvod ke kritice. Neřešte prosím kritiku druhých, nejedná-li se o konstruktivní informaci, která je pro vás důležitá; která vás neshazuje, ale naopak posunuje; která je adekvátní dané situaci a která pochází od člověka, jenž vás zná a jenž opravdu může danou záležitost objektivně posoudit. 

Všechny ostatní kritiky prosím ignorujte a rozhodně si neberte nic z toho osobně. Kritizováním a shazováním druhých si mnozí lidé krmí své vlastní ego a protože jim to nikdy opravdu nepomůže, mají potřebu v tom pokračovat a stávají se na kritizování závislými. Tento jejich problém se však nijak netýká vás, a proto se prosím nenechte zatěžovat negativitou lidí, pro které je trnem v oku úplně všechno a kteří plýtvají časem na vytváření a rozněcování dramat. 

Odmítněte se toho účastnit. Odmítněte se na tom myšlenkově či emočně podílet. Odmítněte podporovat jejich pocit vlastní důležitosti, povýšenosti a oprávněnosti shazovat druhé. Nedovolte, aby se něčí "nemoc" stala nákazou pro vaše vlastní nitro. Nenechte se oslabovat slabými. Dělejte nadále všechno nejlépe, jak dokážete, a můžete mít čisté svědomí bez ohledu na názory kohokoli jiného. 

Nepřijímejte automaticky všechno, co uslyšíte nebo co si přečtete, do svého nitra. Vytvořte si zdravý odstup a nadhled, a kritiku přijímejte výhradně od těch, kdo mají informace a znalosti potřebné k tomu, aby dokázali vytvořit objektivní a konstruktivní závěr. Ani tehdy však nezapomeňte poslouchat své vlastní nitro, protože ani vaši nejbližší a nejmilovanější lidé vás nikdy nebudou znát tak dobře, jako se znáte vy sami."

* * *

- Poselství andělů, Magda Techetová

Autor: M. Techetová
Zdroj: andelskydenik

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě