Nejmladší muž na Global Ranger Congress 2023 bude pravděpodobně Čech

datum 3. 8. 2023
autor a zdroj obrázku: ©Mathias Elle, Getty Images na webu canva.com

Organizace JUSTICE FOR NATURE se rozhodla, že by si Honza Suchý , jakožto náš nejmladší člen, zasloužil za svoji práci v ochraně přírody být začleněn do týmu, který v říjnu 2023 odletí na Global Ranger Congress 2023 na Azorské ostrovy, kde budou hlavními tématy *Oceán, *Biodiverzita a *Klimatické změny.

Naše organizace má přislíben úžasný prostor v hlavním programu pro prezentaci Oko oceánu, což je jedinečná příležitost a čest pro celý JUSTICE FOR NATURE.

Naše tažení na světové úrovni začalo v roce 2018, kdy jsme se stali členy International Ranger Federation a o rok později úspěšně prezentovali monitorovací projekt Oko Země na 9. Světovém kongresu rangerů IRF v Nepálu. V té době byl Honza Suchý na prahu velké životní cesty v ochraně přírody a monitoroval společně s námi a slovenskými kolegy medvědy a vlky s programem Oko medvěda. Letos v únoru Honza rozjížděl program Oko tygra II v Nepálu společně s Petr Coubal .

Příběh tohoto mladého muže je úžasný. Když mu bylo 11 let, tak nás poznal na ZŠ Tyršova na ulici Kuldové v Brně na přednášce NEPZ a náš život a projekt ho zaujal jako kluka. V 15ti s námi začal spolupracovat a já v něm viděl jasný potenciál. V 16ti s námi odletěl jako talent NEPZ na Sumatru na projekty Green Life a Blue Life a mohl zažít vše na vlastní kůži. Od 17ti s námi monitoroval medvědy a od 19ti let se stal jedním z pilířů programu Oko medvěda společně se slovenskými kolegy. V 21 letech otevíral Oko tygra II v Nepálu. V roce 2023 je čekatelem na strážce přírody v Kraji Vysočina. V Česku je členem programu PEK, tedy Prevence environmentální kriminality. Je lektorem projektu NEPZ - Nejbohatší ekosystémy planety Země na českých školách. Filmuje, fotí, stříhá filmy. Slušné, ne?

Rád bych požádal ty, kteří ještě nepodpořili náš veledůležitý výjezd na Global Ranger Congress na Azory, aby tak prosím učinili pro našeho mladého kolegu Honzu Suchého, kterého většina z vás zná z internetu a sledujete jeho klipy ze slovenské divočiny. Honza měl nabyto na to stát se nejmladším členem Zásahového týmu pro medvěda hnědého na Slovensku v roce 2021, ale zákulisní tahy na Slovensku mu to znemožnily. V dnešní situaci zásahového týmu na Slovensku je asi lepší, že k tomu nedošlo. Těžko hodnotit.

Nyní máme společně možnost dát obrovskou příležitost a možnost mladému muži, který se za Justice for Nature a Českou republiku může stát pravděpodobně nejmladším členem Global Ranger Congress v historii.

Pokud pomůžete, tak se jedná o sumu 25 000 Kč na transparentní účet Oko oceánu:

2402435241/2010
* do poznámky dejte GRC - Azory
(jsme schopní vám vystavit doklad do odečtu z daní).

Pomůže každá pětistovka, díky. Budeme tam i vašimi zástupci.

Osobně jsem též oslovil několik firem jako HUSKY CZ či Forky's nebo třeba Cesty k sobě, tak uvidíme. Nyní oslovuji i vás, kteří cítíte, že je třeba dát nové generaci možnosti navázat na naši generační snahu o práci v ochraně přírody. Beru to jako povinnost.

Z celé této mise vzniknou fotky, klip, film, podcast, besedy, či program pro školy, tedy se budete mít na co těšit i Vy. Určitě bude z Azorů probíhat i živé vysílání.

Na Azory jedeme já, Zuzana Koloušková a Honza Suchý za Justice for Nature a Bosque para los Niňos, též za stráž přírody Vysočina, včetně našich sumaterských aktivit a za Slovensko a Prales

Deťom i slovenské strážce kolega Tomáš Šmátrala. Tato organizace podpořila i nás a my se rozhodli, že by jejich zástupce na této misi neměl chybět. Slovenská strana si shání finance po své slovenské linii, tak věřím, že je Slováci podpoří.

Jak sami vidíte, velká akce začíná a na Global Ranger Congress nebude chybět naše nejsilnější parta.

Děkujeme všem za podporu a spolupráci.

Zdroj: facebook.com/story

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě