Merkur ve Vodnáři

datum 5. 2. 2024
Autor a zdroj obrázku: Jitka Saniová, vytvořeno pomocí AI

5.2. vstupuje Merkur do vzdušného znamení Vodnáře
a v tomto znamení setrvá do 23.2..

V tomto vzdušném znamení je Merkur - planeta intelektu , komunikace a způsobu myšlení - skeptický a objektivní. Pravdu vnímá tak, jak ji sám vidí, nenechá si příliš vnutit názory druhých a bývá poměrně tvrdohlavý. Zajímá ho spousta věcí, rád bádá nad lidskou přirozeností. Má talent pro práci s různými technologiemi, ale také se rád noří do tajemství astronomie a astrologie či psychologie. Rád nazývá věci pravými jmény. Jeho myšlenky jsou originální a často nadčasové, má sklon k umíněnosti. Snadno se naladí na Univerzální mysl a ví jak se bude přemýšlet v budoucnosti. Oblast v níž lidově řečeno "plave" jsou emoce - tak nějak je nechápe... Merkur ve Vodnáři je přátelský a rád se schází a diskutuje s podobně smýšlejícími lidmi, jimž je vlastní snaha zlepšit svět a podpora humanity a rovnoprávnosti.

Nejlépe to v tomto období "bude myslet" samozřejmě Vodnářům, zajímavé nápady mohou přicházet také k dalším dvěma vzdušným znamení - Blížencům a Vahám, do určité míry k Beranům a Střelcům. Prověřovat vlastní nápady se nyní vyplatí Lvům, Býkům a Štírům -může vás napadnout i něco totálně "ulítlého", takže raději své nápady podrobujte pečlivému zkoumání.

5.2. se Merkur v konjunkci spojuje s Plutem - naše mysl je schopna ponořit se do velkých hloubek, jít k podstatě věci, pochopit původní příčiny problémů, odhalit skrytá tajemství. Pozor bychom si však měli dát na psychickou manipulaci - nenechat se sebou manipulovat, ani nemanipulovat s druhými.

10.2. Merkur ve Vodnáři vytváří dynamickou a napěťovou kvadraturu s Jupiterem v Býku - je to žoviální ,velkorysý ale také i "velkohubý" aspekt. Spíše přeje zábavě než řešení důležitých záležitostí.

15.2. Merkur vytváří harmonický sextil s Chironem - nyní myšlenky a slova mohou léčit - zaměřme pozornost na harmonické, krásné a léčivé oblasti.

16.2. Merkur vytváří harmonický sextil k ose lunárních uzlů - způsob jakým myslíme a komunikuje vytváří naši budoucnost - proto se nyní věnujme oblastem, které chceme v budoucnosti rozvíjet.

17.2. Merkur vytváří napěťovou a dynamickou kvadraturu na Uran - můžeme mít originální a inovativní nápady, otázka je, zda najdeme způsob, jak je ukotvit v realitě, ve hmotném světě. Mysl je rychlá a také notně netrpělivá, můžeme cítit vnitřní tlak, který můžeme uvolnit vědomou relaxací.

Astrolog Věra Šourková

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě