Merkur ve Štíru

datum 19. 10. 2023
autor a zdroj obrázku: ©GOLF3530, Getty Images na webu Canva.com

22.10. 2023 vstupuje Merkur do vodního znamení Štíra
a v tomto znamení setrvá do 10.11.

Merkur symbolizuje to jak myslíme, jak komunikujeme, to co nás zajímá, jaký je náš intelekt. Merkur v naší mysli funguje na způsob telefonní ústředny, kdy různým aspektům nás samých doručuje poselství a rovněž vysílá poselství různých aspektů nás samých vnějšímu světu a těm, kteří se v něm nacházejí. Způsob, jakým jsou předávána poselství, je klíčovým faktorem pro jejich přijetí. Proto Merkur hraje významnou roli ve vztazích – protože problémy ve vztazích vždy spouštějí potíže v komunikaci. Buď nejsme schopni efektivně komunikovat, nebo nejsme schopni naslouchat a rozumět. Merkur symbolizuje naše mentální procesy – jak vstřebáváme a zpracováváme informace- což děláme podle našeho vlastního pohledu na svět, který nám odhaluje zbytek horoskopu.

Nyní se naše mysl se může nořit do hlubin nevědomí, a odkrývat a přijímat stínové složky své osobnosti, zabývat se záhadami a tajemstvími, přemýšlet na životem a smrtí, na hlubokými tématy. Mysl je koncentrovaná, ale může také sklouznout do deprese, pokud se čas od času nezaměří i na světlejší a radostné oblasti života.

Štíři mohou odkrýt mnohá tajemství a mohou pochopit mnoho souvislostí – to mohou dokázat i Raci a Ryby, jež se nacházejí ke Štíru v harmonickém trigonu a do určité míry i Kozorozi a Panny jež jsou ke Štíru také v harmonickém aspektu, nazvaném sextil. Naproti tomu Býci ,Vodnáři a Lvi (jež se nacházejí ke Štíru v napěťových aspektech) mohu snadno upadnout do deprese či nutkavého myšlení – je třeba aby svou mysl uvolňovali a vědomě zaměřovali konstruktivním směrem.

Merkur ve Štíru přináší duchaplnost a talent pro konspirační teorie Člověk s Merkurem ve Štíru se často zabývá psychologickými otázkami a snaží se pochopit co druhé lidi motivuje. Rovněž se zajímá o sex, okultismus, medicínu, smrt a potenciálně o všechna životní mysteria. A ačkoliv je Merkur ve Štíru málomluvný - když už se rozpovídá, dokáže hovořit s velkým zápalem a intenzitou. A to až takovým, že dostane-li se naplno do své melodramatické nálady, nemusí to druhým být vůbec po chuti. Merkur zde může indikovat ohromnou mentální energii: člověka který studuje či čte ještě dlouho poté, co ostatní už hluboce spí. Případně s může jednat o člověka, který chápe a dokáže ilustrovat náhled na problém. Když už se mysl na něco zaměří, pak je vše možné.

Člověk s Merkurem ve Štíru bývá rozhodný, důsledný a cílevědomý. Po všem pátrá až do nejmenšího detailu, rád přichází tajemstvím na kloub a s oblibou nahlíží na tabu a zákazy. V diskuzi dokáže být nemilosrdně otevřený, vášnivý a v případě nutnosti i zraňující.

Negativní stránky Merkura ve Štíru: nedůvěřivý pesimismus, fanatické lpění na fixních idejích, ostré, cynické, zraňující vyjadřování a rozpitvávání, záludné jednání, intriky, rád zraňuje druhé pátráním v jejich soukromí, v hovoru dokáže být nesnesitelně zdlouhavý.

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě