Merkur na start, výstřel a jedeeeeeem - konečně!

datum 12. 3. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová vytvořeno pomocí AI

Merkur. Předskokan Slunce, první letošní vlaštovka v Beranu. Do nového znamení a nového cyklu vlítnul v plné rychlosti – je tu sotva jeden den a dnes ráno už jej najdeme na 1°54' Berana. To je samozřejmě nadstandardní tempo, vypovídá o tom, že se Merkur nachází zrovna někde uprostřed mezi dvěma retro smyčkami a jeho rychlost je maximální. Tím myslím rychlost pohybu planety. Pokud jde o rychlost procesů v kompetenci Merkuru, zrychlují se samozřejmě taky. Díky popsanému jevu i z povahy znamení samotného.Načasování? Merkur v Beranu vydrží až do 16. května 2024. Je to déle, než obvykle, důvod stejný jako u rychlosti – střihneme si tu jedno kolo revizní rekapitulace aktuálně rozjížděných projektů, a to v termínu 2.- 25. dubna 2024, v rozsahu 15°59'- 27°13' Berana(zpětně, samozřejmě). A dobře tak, nejméně ze dvou důvodů. Jednak vstupujeme do zcela nového prostoru a naše myšlenky, úvahy, diskuse, hádky, plány, organizace, logistika a cesty najedou na úplně nová témata – konečně! Druhým důvodem je fakt, že Merkur v Beranu prostě kontrolu potřebuje, jakkoliv se k ní sám málokdy uchýlí. Je totiž až příliš rychlý a netrpělivý, nemá čas revidovat své výstupy, a je to na nich vidět – tímto zdravím a ze srdce děkuji své editorce Ireně, která po mém nativním Merkuru v Beranu přečte a opraví každičký text, že abych nevypadala jako totální dement.

Očekávání? Pokud čtete tenhle blog pravidelně, dokážete si Merkur v Beranu snadno představit. On ho totiž píše. Je přímočarý, jde rovnou k věci, hraje na první dobrou, pojmenovává, co vidí a nesnaží se cokoliv obcházet nebo zakrývat. Je pohotový, chytrý a ostrý ve vyjádření, chápe vhledem a řešení problému vidí prakticky hned – jasně, neohrabané, neomalené a neobroušené v detailech, ale podstata je přesná. Takže nerozumí tomu, nač se nad tématem vedou zdlouhavé diskuse, ty ho vytáčejí do ruda. Dokáže být třeskutě vtipný, občas však neodhadne míru a přepálí to. Často si totiž nevidí do huby, cenzuru nepoužívá a říká přesně to, co si myslí. Z toho logicky vyplývá, že neumí lhát – jednak proto, že nechápe důvod, je přece jednodušší říct pravdu, ať se to nekomplikuje. Ostatně, vychrlí ji tak rychle, že sofistikovanou, věrohodnou lež by v tomtéž čase vymyslet prostě nestačil. Navíc nepředpokládá, že by se pravda mohla kohokoliv dotknout – pravda je přece nejvíc, ne? Prostě se s tím nemaže. Když se náhodou netrefí, sorry a druhej pokus. A co když se trefí? Třeba do kuřího oka? Pak to vysvětlí anebo vyhádá, protože argumentace ho baví, konfliktu se nebojí a navíc, čelní konfrontace je na pročištění vzduchu nejlepší. Kultivovaně se tomu říká asertivita, ale moje máma tvrdí, že to je hrubost. No jo, co nařveš, děckama nezatopíš. Je fakt, že Merkur v Beranu by měl mít na svou hubu zbrojní pas. Co ještě neumí? Dohodnout se, vyjednávat, hledat kompromisy, čekat a prokrastinovat.

Takže, jak tu zaznělo už mnohokrát, vstupujeme do období, kdy vzájemná podpora pohasíná ve prospěch individuálního sebeprosazení aneb každej na svý triko, což nám už delší čas naznačuje osa lunárních uzlů! Dosud latentně, teď naostro. Se severním lunárním uzlem se ostatně nejen Merkur, ale následně i Slunce a Venuše záhy potkají. Luna dokonce už zítra! Pokud vás tedy už v uplynulých několika měsících napadlo, že spolupráce nějak vadne a možná by to chtělo fresh start, tohle je ono!

Takže? V tuto chvíli doporučuji mrknout se, kde ve svém nativu najdete Berana. Téma domu/domů a případných dotčených planet vám napoví, v které oblasti života můžete už v tuto chvíli a v nadcházejícím období čekat nejmasivnější příliv čerstvé energie. Prostě kde se u vás každoročně rozjíždí jaro. BTW, dnes nebude problém tuhle energetickou linku nacítit, po včerejším rybím rozjímání se nám to pěkně rozjíždí, v Beranu je už i Luna a rovnou v Merkurově náručí (to je samozřejmě informace platná v pět ráno, kdy tohle píšu, až to budete číst, Luna už dávno frčí Beranem dál..).

A než to tu dneska uzavřeme, poslední poznámka. Merkurtoho času na 1°59' Berana(Sledujete ten fofr? Pět úhlových minut od okamžiku, kdy jsem začala psát!) se ještě pořád vztahuje sextilem k Plutu(1°28' Vodnáře). "Ještě pořád" říkám proto, že technicky je aspekt už za vrcholem (kulminace proběhla už krátce před půlnocí v noci na dnešek), ona je to spíš krátká záležitost a vzhledem k aktuálnímu rozběhu Merkuru v tomto kole ještě kratší než obvykle. Takže jen pro vysvětlení – se vší výše popsanou povahovou výbavou si Merkur ve spojení s hlubinným, intenzivním a kryptografickým Plutem hrábne do těch aktuálně nejzásadnějších témat. Balast společenské konverzace ho nezajímá, jde rovnou k jádru, k tomu, co je podstatné a životně důležité. Břitký intelekt se harmonicky, avšak nesmiřitelně snoubí s instinktivním vhledem, padni komu padni. Cokoliv, co jsme včera a dnes pochopili, připustili a pojmenovali, je možno považovat za ryzí pravdu. Jistě, subjektivní, ale nezpochybnitelnou. A jakmile jsme ji vpustili do vědomí, už není příliš kam uhnout. A Merkur má hned téma, od kterého se může odrazit...

Zdroj: astropsychologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě