Lásky a nelásky

datum 17. 4. 2023
autor a zdroj obrázku: ©lilkar, Getty Images na webu Canva.com

Luna už v Rybách. Senzitivní, otevřená a přijímající. V Rybách je i Saturn. Potkávají se hned v neděli ráno. Saturnská scéna je nasvícena světlem reflektorů a my si připomeneme potřebu nastavení struktur, vymezení hranic a dodržování pravidel v plynoucím, všeprostupujícím prostoru svého života, který ze své podstaty struktury, hranice ani regulace nechápe, nezná, neužívá. Kde? 

Poohlédněte se ve svém nativu po 3°-6° Ryb. Tam. Luna sice pluje nekonečným oceánem hlubokých emocí, ale zamotala se v podmořském skalním bludišti, najednou sevření, zachvěv paniky, hledá cestu ven... Než ji najde, projde si celou škálou citových hnutí, povětšinou nijak povznášejících. Dopoledne naplněné záblesky pocitů úzkosti, nepochopení, odmítnutí, osamocení. Svazují nám ruce, stahují nás ke dnu, svádějí ke skepsi a nihilismu. Můžeme mít tendenci zabředat do negace, do sentimentální sebelítosti, ale to není řešení.  Řešením je výhradně naše dospělá odpovědnost a sebedisciplína. Situace je o to náročnější, že lunární saturnské téma dnešní horoskop v podstatě vede. Nejenže Saturn drží Lunu ve svém kostnatém objetí, ještě stále cítíme jeho výstražný kvadrát vztažený k Venuši. Ta se sice ze saturnského vlivu pozvolna vyvazuje, ale vzpomínku na přísné napomenutí si nese v sobě. Její jindy vstřícná nálada pod náporem kritiky povadla, její družnost ochladla, dost možná by si nejradši zalezla do kouta, a ještě aspoň chvíli strávila o samotě, než se otřepe a znovu vrátí do své typické přátelské a radostné polohy. Krásná Venuše a vlídná Luna. Radost ze života a pocit vnitřního bezpečí. Obě právě teď v úzkých. A přesto, Saturn to nemyslí zle. Naopak, Saturn (pro dnešní dopoledne posílen a doprovázen Lunou) je v tuto chvíli (*) tím, kdo se dvojitou harmonickou vazbou k ose lunárních uzlů nejvíc bere za zajištění našeho správného životního směřování. Je tím, kdo se zasazuje o to, abychom se dokázali vymanit z existenciálních úzkostí a temných propadů jižního uzlu prolézajícího každým zákoutím Štíra a našli cestu do klidného, stabilního a pohodového bytí na pastvě přežvykujícího Býka. Chce po nás, abychom brali svůj život vážně i v oblastech, které se na první dobrou tváří, že jich se žádné disciplinární řízení netýká. Že všechno se stane v pravý čas a nakonec stačí jen z celého srdce milovat, protože láska – ať už pro nás to slovo znamená cokoliv – přece hory přenáší. Láska je láska a bez lásky se žít nedá. Ale bez zodpovědnosti, bez vědomí povinnosti, bez respektu a tvrdé práce na lásce samé to prostě nepůjde.


(*) "Tuto chvíli" počítejme zhruba v řádech týdnů, dva zpět, dva až tři vpřed. Saturnská podpora vztažená k ose uzlů bude kulminovat tento týden. To jen tak pro pořádek, Saturn mi evidentně sedí za krkem ... 


Zdroj: astropsychologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě