Horoskop srpen 2023

datum 1. 8. 2023
autor a zdroj obrázku: ©saiyood, Getty Images na webu Canva.com

Nejvýznamnější konstelace srpen 2023

Srpen 2023 začíná a končí napětím mezi znamením Panny a znamením Ryb. Zatímco v prvních třech srpnových dnech bude brzdit a komunikaci opozice mezi Merkurem v Panně a Saturnem v Rybách, konec srpna mezi 25. a 28. se na ekliptice utvoří opozice mezi Sluncem ve znamení Panny a Saturnem ve znamení Ryb, což může vést k zemětřesením, k sesuvům půdy, k závalům v dolech či k zřícení budov. Tyto opozice mohou také přinést nevlídné klima v přírodě i ve společnosti. Mezi 9. a 16. srpnem nabere na síle znamení Lva, kde se postupně vytvoří konjunkce mezi Sluncem, retrográdní Venuší a vše vyvrcholí 15. a 16. srpna, kdy se k této konstelaci připojí i Luna. Nuda by neměla být na pořadu dne, lidé by se měli přátelsky a uvolněně bavit, nešetřit a klidně utrácet i za věci zbytné a luxusní, díky kvadrátům na Jupitera a Urana v Býku.

1. srpna se na ekliptice vytvoří dynamická vazba mezi Marsem ve znamení Panny a Jupiterem ve znamení Býka vybízející k aktivnímu odpočinku a k cestám. Slunce přechází přes Neptuna republiky a lidé by měli s chutí vyrážet na cesty k vodě a po vodě.

1. - 3 . srpna ovlivní dění ve světě i u nás úplněk a opozice mezi Merkurem a Saturnem. Výsledkem pravděpodobně budou dopravní zácpy, u citlivých a emočně labilních lidí lze předpokládat velké výkyvy nálad, ve světě mohou přijít zemětřesní či sesuvy půdy, které poškodí infrastrukturu.

6. - 9. srpna bude Slunce ve znamení Lva v kvadrátu na Jupitera ve znamení Býka a Venuše ve znamení Lva bude v kvadrátu na Urana ve znamení Býka. Tyto konstelace mohou přinést volatilitu v obchodování s akciemi a s komoditami na burzách, velké výkyvy by mohly zaznamenat i kryptoměny. Lidé by měli lehkovážně utrácet těžce vydělané peníze a mnozí mohou propadnout vášni k atraktivním leč nespolehlivým partnerům.

10. -13. srpna by se měly hýbat obchody, neměla by váznout doprava či komunikace mezi lidmi ( Merkur trigon Jupiter ), ve společnosti i v přírodě by mělo panovat příjemné a vřelé klima díky konjunkci Slunce s Venuší v královském znamení Lva, opět by měla převládat dobrá nálada velkorysost nad malicherností a nad zlobou.

Bohužel astrologické klima i v naší republice 10. a 11. srpna může negativně ovlivnit Mars ve znamení Panny tvořící kvadraturu s Marsem republiky ve znamení Střelce a v podstatě až do 16. srpna může naši veřejnost zneklidnit násilné trestné či válečné činy. Vyloučit nelze prudké zvraty počasí doprovázené bouřemi.

14. - 16. srpna Slunce ve znamení Lva bude v opozici na Urana republiky ve znamení Vodnáře, Merkur v Panně bude v kvadrátu na Marse republiky. Výsledkem mohou být těžké boje našich sportovců a kriminalistů se svými protivníky, přičemž výsledky nemusí odpovídat vynaloženému úsilí a snaze.

21. - 23. srpna se ocitne Mars pohybující se ve znamení Panny v opozici na Neptuna ve znamení Ryb, a to zvýší pravděpodobnost řádění vodního a zemského živlu. Leckde na planetě se mohou zformovat cyklóny, tornáda a bouře, které potrápí místní obyvatelstvo.

26. - 28. srpna doputuje Slunce ve znamení Panny do opozice na Saturna ve znamení Ryb, což může vést ke vzniku dopravních komplikací, v přírodě může opět řádit zemských a vodní živel. Retrográdní Merkur bude opět v kvadrátu na Marse republiky, takže znepřátelení jednotlivci se opět mohou ocitnout v konfliktních situacích.

27. srpna v 15.19 hod SELČ se bude již Mars pohybovat až do 12. října mírumilovným znamením Vah a dá lidstvu (zejména pak v pohodovém září 2023) velkou šanci k urovnání sporů mezi rozhádanými jednotlivci a mezi znepřátelenými státy.

Autor: Richard Stříbrný
Zdroj: www.stribrny.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě