Čtvrtá adventní neděle: Otevření srdce

datum 24. 12. 2023
autor a zdroj obrázku: ©RomoloTavani, Getty Images na webu canva.com

Čtvrtá adventní neděle (neboli Zlatá neděle) je jako poslední kapitola v příběhu adventu, před samotným Štědrým dnem. Tato neděle nám přináší závěrečnou část naší pouti, ačkoli ještě zahalena tajemstvím a očekáváním. Pojďme se společně ponořit do magie této čtvrté adventní neděle a objevit, jak můžeme osvětlit temnotu a přinést nám světlo ve chvíli, kdy se den nejvíce krátí.

Symbolika čtvrté svíce

Na čtvrtou adventní neděli zapalujeme poslední fialovou svíčku, tzv. andělskou, která představuje mír a pokoj. Čtvrtá adventní neděle může připadnout (jako je tomu letos) i na Štědrý den. Symbolizuje radost a otevření brány do světa Vánoc. Co tento symbol znamená pro Vás? Jaké očekávání a radosti nesete ve svém srdci?

Meditace na příchod světla

Posaďte se do pohodlného sedu a zavřete oči. Zaměřte se na svůj dech a postupně se ponořte do svého vnitřního světa. Představujte si, jak se světlo v srdci postupně rozšiřuje, ozářuje temné kouty a připravuje duši na setkání s Vánoci.

Očista a dík

Čtvrtá adventní neděle může být časem pro poslední přípravy a očistu. Prozkoumejte své myšlenky a pocity, najděte klid v přítomném okamžiku a vyčistěte svou mysl od stresu a nesrovnalostí. Zároveň vyjádřete vděk za vše, co Vás v tomto adventním období obohatilo.

Zlatá neděle je ideálním časem na to být s rodinou a blízkými. Připomeňte si společné vzpomínky, zapalte spolu svíčky a vytvořte poslední adventní rituály. Spojte se s ostatními ve společném očekávání a radosti.

Poslední přípravy na Štědrý den

Čtvrtá adventní neděle může být časem pro poslední přípravy na Štědrý den. Rodiny zabalují poslední dárky, zdobí stromky a užívají si chvíle klidu před nástupem Vánoc. Tato doba zdůrazňuje také důležitost dávání a přijímání nejen dárků, ale hlavně lásky a radosti.

Přeji nám všem radost a otevřená srdce i po čase adventním.

Iva Kukačková

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě