Životní poslání

datum 18. 10. 2023
autor a zdroj obrázku: ©janiecbros, Getty Images Signature na webu Canva.com

Žijeme v době, kdy jsme absolutně zahlceni, mnohdy pro nás nepodstanými, protichůdnými a matoucími informacemi. Z nich zhruba 90 % je pro náš život naprosto nepodstatných. Jsme zahlcováni a necháváme se zahlcovat iluzí, že náš život musí být dokonalý, musí mít nějaký cíl, a když ho nedokážeme naplnit, jsme frustrovaní. Srovnáváme-li to, o čem si myslíme, že bychom měli být s naší prostou realitou, jsme rozčarování a mnohé toto hluboce raní. Vznikají tak rány, pocity nedostatečnosti a nehodnoty, deprese i úzkosti zcela zbytečné. Rozvojem iternetu a sociálních sítí se rozmohl u spousty lidí pocit (nebojím se tvrdit - jde doslova o prokletí dnešní doby), že jejich život by měl mít nějaký hlubší smysl, že by se meli stát lepšími, krásnějšími, dokonalejšími a rozvíjet se. Když někdy vidím, jak si lidi odfajfkují hodinu jógy, duchovní praxe nebo meditace jako splněno, jako prostý ukol nebo dokonce povinnost, již je třeba plnit, je mi z toho do smíchu a zároveň smutno. Když mě žádají o pomoc zoufalí lidé, jež říkají "Proč jsem neštastná? Proč se mi toto děje? Proč cítím beznaděj? Proč, proč? Když přece pravidelně cvičím, medituji, chodím na seberozvojevé semináře, vše si zapisuji abych mohla studovat ta prastará moudra. Navštěvuji bylinkáře, hltám výklady i znamení, a stále jsem jen ta obyčejná ženská se všemi běžnými i specifickými problémy. Jsem ze všeho frustrovaná a unavená až k smrti!"

Lidé žijí v přesvědčení, že je čeká po "práci" na sobě nějaká odměna, přijde štěstí nebo prostě něco!!! Stále čekají a čekají a... ta pravá podstata bytí, skutečného žití, jim uniká.

Už hodně dlouho je mi dovoleno pozorovat svět a hemžení v něm. Proto si dovolím sdělit na toto téma muj náhled, mou pravdu.

Život se vším, co přichází, je darem a vlastně cílem. Ten svatý grál, ta dokonalost, na kterou čekáme a kterou hledáme, je v podstatě v každé vteřině, v každé byť sebedrobnější situaci, již prožijeme. Vše, co přijímáme a vidíme jako zlé, ale i dobré, je oním svatým grálem, TÍM smyslem života. Jsme tu proto, abychom prožili, procítili každou jednu situaci, která k nám přichází, aťje jakákoli. Zastavili se v ní a zeptali se své duše "co citíš?". Poznali se v každé té jedné sekundě a v pravdě "ano, i toto jsem já". Nedokonalý ve svých očích, ale naprosto dokonalý v očích universa. Pamatujte si, že příroda níikdy netvoří zmetky, ale jen naprosto dokonalé a vybavené bytosti. Každá jedna bytost - člověk, strom, rostlina i zvíře - je naprosto dokonalá a vybavená k tomu, co potřebuje. Jen my jsme si zapoměli v tomto důvěřovat. Přesto to vše, co potřebujeme ke své pouti zde, umíme a to naprosto dokonale tak, jak právě v této inkarnaci potřebujeme. Každá situace ve chvíli, kdy se děje, je naprosto, ale naprosto dokonalá pro duše, jež se jí zúčastnují a staví je do pozic a rolí, které přesně v danou chvíli potřebují prožít, uvidět, zastavit se a uvědomit si. Vždyť cesta našich životů od zrození až ke smrti, ve své rozmanitosti s obrovskou škálou barev a pocitů, je dokonalostí a cílem naší pozemské pouti. Projít jí se zájmem, dychtiví po poznání jako děti, pozorovat s pokorou její dokonalost ve všech polohách, to je opravdovým smyslem života. Špatné situace neexistují, jen my je ve své mylné představě, že musíme prožít celý život ve štěstí, materiální hojnosti a na růžovém obláčku dobra, tak vidíme a často se dobrovolně a ochotně postavíme do role ublížené oběti a přehlížíme podstatu toho, co nám má ta "zlá" situace přinést. Naopak když se tohoto přemýšlení vzdáme a budeme i své "neštěstí" pozorovat jako zajímavý příběh, jako něco, co nám prostě přišlo do cesty a není třeba s tím bojovat, uzurpovat, být lepším či růžovějším, naopak se s pravdou příjmeme i z té jiné, temnější strany, pak můžeme "odfajfkovat", protože tohle je opravdové vítězství.

Žít co nejjednodušeji, v pravdě své duše, s pokorou k životu a druhým bytostem v plném respektu k sobě. To je svatý grál. To je podstata a smysl celého života. Tak jednoduché a naprosto dokonalé to je.

S pokorou a úctou Kirké čarodějnice

Autor: Kirké Vědma
Zdroj: FB Kirké Vědma

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě