Zdravíčko Vám přeje krásný rok 2024

datum 30. 12. 2023
Autor a zdroj obrázku: Jitka Saniová, vytvořeno pomocí AI

Zdravíčko vám přeje krásný rok 2024
YouTube: Léčení pohybem Zuzana Beranová

HURÁ, konečně můžeme vystoupit z ilegality. Naše hodnoty se postupně stávají hodnotami pro mnohem víc lidí. Myslíme tím „Zdraví“. Zdraví je pro nás rovnováha mezi tím co je moc a tím čeho je málo. 

Před rokem 2019 jsme prožívali extrémní „moc“ nebo „málo“ na všech úrovních našeho života na celé planetě. 

Tím moc je:

  • přeprava z jednoho místa na druhé týkající se lidí, zvířat, surovin i zboží= kola, auta, letadla, lodě apod.

Ale pozor! 

Čím víc se pohybujeme po planetě Zemi, tím méně používáme vlastní nohy = vlastní zdroj životní síly. Pravá a levá noha, když se při chůzi jen tak pohybují, vnáší do našeho těla rovnováhu = klid = spolupráci všech systémů v nás.

  • mnoho času jsme věnovali práci, která nám přinášela peníze, čím víc práce = úsilí, tím víc peněz, kupujeme si věci, zážitky, služby.

Ale pozor!

O ně se potom musíme postarat, dát jim svou energii, pozornost, čas, prostor.  Čím víc toho máme ve správě, tím víc energie a času vydáváme.

Na počátku je radost, dobrý pocit, lepší sebevědomí, naplnění nějakého snu. 

Následuje služba. Jak to vše využít, jak zorganizovat, jak zabezpečit efektivitu této „investice“. 

Každé přijímání se vyrovnává vydáváním. Rovnováha je mezi radostí a starostí, uprostřed. Radost je fajn, starost ani tak ne. Proto volíme mnohem častěji radost. Raději nakupujeme, než uklízíme.

  • Je toho tolik k uspokojení našich chutí. Náš blahobyt je tak velký, že nás začal ohrožovat. Jsme doslova posedlí jídlem. Prostě moc.

Ale pozor!

Ztrácíme schopnost udržet rovnováhu mezi příjmem a výdejem energie. Tělo se nám zanáší nestráveným odpadem a ten nás ohrožuje. Pokud je jej příliš, přestáváme cítit. Rovnováha je otázkou citu. Vyladit moc a málo vyžaduje schopnost to poznat = ucítit.

V roce 2019 se vše zastavilo. Byl to pro mnohé šok. Jenže tato léčba šokem nám měla o nás něco povědět. Nastal zmatek, který nás postupně vedl k probuzení. Jedna chyba za druhou. Uvědomit si chybu byl největší dar. Osobní zkušenost nám už nikdo nevezme, protože tam se rodí to nejvíc, moudrost. Rodí se z bolesti.

Tohle vše stále trvá. Důvody krize jsou různé. Jsou to jen v praxi projevené nerovnováhy, které postupně padají, už je nikdo neudrží. Systém se uvádí do rovnováhy sám. Člověk by to tak nikdy neudělal. Ještě není tak vyspělý = moudrý. Nedokázal by změnit sám sebe jen tak, bez důvodu. No a tak je tu důvod.

Narůstající nerovnováha vadila mnoha lidem. Bojovali za změnu. Jenže jich bylo málo a nedokázali se vzájemně podporovat. Každý hájil jen to své. Proto nerovnováha začala působit na všech úrovních. Srdce bolela stejně ty, kteří si jej zničili nerovnováhou, jako ty, kteří se snažili nerovnováhu vyvážit. To byl boj mezi „dobrem“ a „zlem“. Jenže i zde platí moudrá slova: „Co je pro jednoho dobré, může být pro druhého zlé“. 

To je ta košilka, kterou si oblékáme celý život a hledáme, kde je rub a kde je líc. A činíme to tak dlouho, dokud nám nedojde, že je to vlastně nekonečný proces proměn.

To HURÁ patří nám všem. Je to něco, co nás nutí začít hledat vlastní cestu k rovnováze. Motivací je zdraví. Postupně přicházíme na to, jak zásadní pro nás je. Jak velký vliv má na náš život.

Chaos se týká všech. Každý nyní musí bojovat sám se sebou. A tak nám už nejspíš ani nikdo nepomůže, nemá na to dost sil ani odvahy, protože neví jak.  Končí doba, kdy jsme věřili na spasitele, zachránce a ty kteří se za nás obětují. Spravedlnost se projeví zcela přirozeným způsobem.

Jsme plnohodnotnou součástí tohoto procesu. Každý v něm máme své plnohodnotné místo. Jsme si rovni. A tak společně vstupujeme do dalšího roku náprav. Skrze vlastní zkušenost, možná nepohodu, neklid nebo bolest se budeme učit hledat novou cestu. 

Postupně ubereme tam, kde to přeháníme, kde si škodíme. 

Přidáme tam, kde máme nedostatek, kde o něco zbytečně přicházíme nebo něco zanedbáváme, protože nám to moc nejde.

4. dimenze se jmenuje „Očistec“ = úklid. Jenže tentokrát už nic neschováme do šuplíku ani pod postel. Chaos vše tak rozvířil, že to prostě nepůjde. 

Máme obrovskou příležitost se toho hodně naučit = vyrůst = vyspět. Každý začíná jinde, protože jsme každý jiný. Jediné co zůstává pro všechny stejné je růst vzhůru = posunout se výš = něčemu novému se naučit = získat novou schopnost. 

Skrze nás se může změnit vše kolem. Tak důležité místo má každý jediný člověk. Každý stojí na začátku své vlastní proměny, kterou promění vše kolem sebe. To je obrovský dar, obrovská příležitost. Je škoda to nevyužít.

Na koci roku nás čeká hodně dobrého. Pocit, že jsme to dokázali sami. Ta čistota v nás a kolem nás bude takové odlehčení, že se všichni nadechneme. Špatné svědomí se očistí a špatný pocit nahradí radost. Naše sebevědomí vzroste, protože budeme vědět, že jsme to dokázali.

Zdravíčko nás bude jen inspirovat.  Také jsme chtěli vyvažovat, měnit, ale nedokázali jsme se spojit. Tak i my stojíme na úplném začátku své cesty. Jsme tam také každý sám za sebe. Jenže už jsme pochopili, že se potom máme spojit s Vámi. Předávat si moudrost získanou skrze vlastní pocity. 

S láskou a úctou kolektiv rehabilitace Zdravíčko z Krnova.

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě