Síla esence

datum 3. 3. 2024
autor a zdroj obrázku: ©marrakeshh, Getty Images na webu canva.com

Esenciální neboli éterické oleje. Doslova je miluju. Jsem milovníkem přírody a už od dětství mně lákal svět vůni. Každá květinka voněla jinak. Některá hodně silně, jiná jemně. Každá květina byla výjimečná, byla specifická, ať už svým vzhledem nebo právě svou vůní. Postupně jsem poznala, že některé vůně produkují rostliny za účelem přilákání pozornosti třeba právě hmyzu. Jiné rostliny svou vůní doslova budí respekt a spíše mají doslova odpuzovat ty, kteří by chtěli narušit jejich hranice. Některé rostliny svou esencí doslova komunikují s jinými rostlinami. Někdy jsou tyto věci skutečně fascinující. 

To, jak ta která rostlina vypadá a v jakých podmínkách roste, nám mnohé napoví o jejich vlastnostech. Některé rostliny žijí v tak nehostinných podmínkách, že to chce velkou sílu a odolnost, aby tyto podmínky zvládly. Jiné rostliny jsou zase velmi náročné na podmínky v nichž žijí a nespokojí se jen tak s něčím. Říše rostlin je úžasná a krásná. Miluju ji. Příroda je tak silně s námi propojena, že nám poskytuje tu nejúčastnější a nejčistší medicínu pro naši duši, ducha a tělo. 

Éterické oleje jsou právě onou krví rostlin. Díky těmto esencím rostliny žijí a mají vlastnosti, které mají. Tato krev rostlin je pro člověka doslova zázrakem. Můžeme díky nim uzdravit své zdraví, svou duši, dokonce i podvědomé bloky a skrytá traumata. 

Esence působí na naší buněčné úrovni. Nebudu tady teď dlouze popisovat význam epigenetiky a toho, jakým způsobem je každá informace zapisovaná do našich buněk, které na základě těchto informací následně jednají a konají. A právě esenciální oleje jsou nositeli těchto informací. Informace obsažené v oleji se přímo zapisují do našich buněk, které následně na základě těchto informací jednají.

Odjakživa jsme propojeni s přírodou - vždycky jsme byli. Přírodní produkty jsou tím největším darem, který sobě můžeme dát. Pokud chcete vědět, který olej, tedy která konkrétní esence rostliny by byla pro vaše tělo nejvhodnější, zkuste nejprve pohlédnout na rostlinu samotnou, na to, jaké má vlastnosti. Je to silná rostlina, která má schopnost přežít i v nehostinných podmínkách - má tedy tolik životní energie, díky níž je schopna překonávat nesnáze, překážky a těžkosti? Tak to může být právě třeba Cedr himalajský - strom, který je tak odolný, že i jeho esence mají schopnost podpořit naši životní energii (čchi), která sídlí v ledvinách. Nebo je to rostlina, vzhledem velmi jemná, jejíž vzhled napovídá citlivosti a jejíž vůně poskytuje útěchu a uklidnění? Pak se může jednat právě třeba o heřmánek - tedy o rostlinku, která zvlášť vysoce citlivým lidem, kteří přejímají emoce z okolí a kteří zároveň tyto emoce v sobě potlačují, může hodně pomoci. A co takové posvátné kadidlo? Kadidlo bylo jedním z darů, které přinesli tři králové Jeshuovi, při jeho narození. Kadidlo symbolizovalo otce, myrha naopak matku. Stejně tak olej z kadidla posvátného se řadí mezi ty nejcennější oleje vůbec. Má velmi silný účinek při uzdravování mužského principu, principu otce. Kadidlo velmi účinně působí při onemocněních rakovinou, je velmi silné a v tomto směru doslova posvátné. Stejně tak napomáhá udržet náš kloubový a kosterní aparát - udržuje zkrátka doslova naši stabilitu. Když jsem už začala s kadidlem, ještě zmíním myrhu. Myrha byla již od narození Jeshuy symbolem matky. Uzdravuje v nás žensky princip, princip matky. Stejně dobře nás hodně silně propojí s duchovním světem.

Olej z Vetiveru naopak zase napomáhá propojit našeho ducha s hmotou. Neboli plně donavázat našeho ducha do těla. Jeho silně zemitá vůně má stejně tak silný uzemňující účinek. 

O esencích bych mohla mluvit hodiny, je toho velice moc, co by nám příroda tak ráda chtěla předat. Také nám to již předává. Stejně tak, jako naše těla, která byla sestavena tak, aby všechny procesy v nich se odehrávající měly určitý význam, stejně tak nám příroda dává prostředky, díky nimž můžeme podpořit buňky svého těla při jeho tak úžasné samoléčebné funkci. A to díky informace, kterou nám předávají.

Často totiž v životě jednáme na základě podvědomých vzorců, které jsme se naučili od našich rodin už v dětství, stejně tak je do nás zapsali ve školách a školkách a ve společnosti samotné. Mnohdy si tak ani neuvědomujeme, že reakce našeho těla jsou jen reakcí na zápisy, které jsme do něj uložili. Proto, pokud vaše tělo s něčím "bojuje" bojuje se zápisem ve vás uloženým. A jak už jsem shora zmínila, právě esenciální oleje jsou nositeli informací a tyto informace umožňují doslova přepis našich podvědomých programů a to na hlubinné buněčné úrovni.

Pokud jste propadli lásce k esencím stejně jako já, zkoušejte, poznávejte, seznamujte se s novými. Vnímejte plnými smysly jejich potenciál a jejich poslání, pro které tady jsou. Mohou vám v mnohém pomoci.

Autor: Janka Havláková
Zdroj: www.havlakovajana.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě