Retrográdní Venuše

datum 23. 7. 2023
autor a zdroj obrázku: ©facesbyling, Getty Images na webu Canva.com

23.7. 2023 ve 3h33 se Venuše obrací do retrográdního chodu (retrográdní zůstává do 4.9.)Venuše (v mytologii bohyně lásky Afrodíta) koresponduje s láskou, s naší schopností milovat, s ženstvím, tvořivostí, krásou, s tím co považujeme za hodnotné, s tím co se nám líbí, také souvisí i s majetkem a hojností (je vládkyní Býka)Retrográdní planety "působí" trochu jiným způsobem, jejich energie je zaměřena jakoby dovnitř, na duchovní vývoj, na přestavbu některé části vědomí člověka. Také "vrací" určité věci, situace (nedořešené) z minulosti.

Retrográdní Venuše nás vede k revizi vztahů a hodnot. Nyní je vhodná doba k tomu, abychom se zaměřili na podstatu našich vztahů, abychom případné problémy ve vztazích vyřešili, pokud zjistíme, že vztah již není funkční, tak vztah ukončili.

Retrográdní Venuše může zesílit naše případné nejistoty (týkající se vztahů, fyzického vzhledu, vlastní schopnosti vyjádřit emoce) , pocity osamělosti , případně může "vytáhnout" stará citová zranění - nyní tyto nejistoty, pochybnosti a zranění můžeme "zvědomit" , léčit a pustit. Protože Venuše symbolizuje citové vyjádření, dodává její retrogradita citům na intenzitě. Nyní si máme uvědomit zde chováme důvěru v lásku - pokud tomu tak není, je to většinou důsledek nějakého citového zranění z minulosti - nyní je čas opět otevřít své srdce a v lásku opět uvěřit. Důležité je si uvědomit, že pokud chceme, aby nás druzí milovali, musíme své city vůči nim vyjádřit. Nyní si můžeme uvědomit co pro nás láska skutečně znamená. Uvědomit si, že láska je všude kolem nás a není závislá na tom, zda máme aktuálně ve svém životě nějakého partnera/ku. Nyní se k nám z minulosti mohou vrátit lidé, se kterými máme nedořešené vztahy.

Retrográdní Venuše nás ženy vede k tomu, abychom byly schopny ocenit své ženství a krásu svého těla (bez ohledu na to jaké má tvary ). Během doby, kdy je Venuše retrográdní se nedoporučuje uzavírat sňatky, kupovat drahé umělecké předměty či absolvovat kosmetické operace , tento čas také není vhodný k nákupu či prodeji nemovitostí.

 Období retrográdní Venuše je vhodné k tomu, abychom navázali láskyplný vztah k sobě sama - od kvality vztahu, který máme k sobě se odvíjí kvalita všech našich vztahů.

 Retrográdní Venuše se aktuálně pohybuje znamením Lva - její vliv nejsilněji pocítí ti, co mají Slunce, Lunu či osobní planety ve znamení Lva a také Býka, Štíra a Vodnáře (znamení, která se vůči Lvu nacházejí v napěťových vazbách. Venuše také přímo vládne znamení Býka takže i z tohoto důvodu ji Býci budou vnímat velice silně. Vliv retrográdní Venuše také pocítí Váhy, protože Venuše je jedním z vládců znamení Vah.

Věra Šourková

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě