Rak (Cancer) ♋︎

datum 21. 6. 2023
autor a zdroj obrázku: ©Allexxandar, Getty Images na webu Canva.com

Element: První Vodní Znamení

Vládnoucí Planeta: Měsíc

Protilehlé Znamení: Kozoroh

Převažuje: Ženství

Období: 22.6.-22.7.

Věk Raka: 8793 BC-6633 BC

Přecházíme do čtvrtého znamení ve zvířetníku a zároveň se přesouváme z elementu vzduchu do elementu vody. Patří sem období Letního Slunovratu. Jedná se o hluboce vyživující a pečující energii.

Nacházíme se v období obnovení spojení se Zdrojem, kde zkoumáme nejhlubší jádro našeho psyché.

Rak v sobě ukrývá hluboké tajemství celého zvěrokruhu.

Rak je velmi citlivé znamení, které přináší vše do našich citů a do naší paměti. Pracujeme zde s citlivostí našich vlastních nálad, ženských menstruačních cyklů, cyklů Měsíce, i s energií vodního živlu v našem těle.

Rak zastupuje hluboké vody v nás. Toky a podzemní vody, které v nás mohou proudit. Voda, která nás spojuje s pocity, voda, která nás přivádí hluboko do našeho nitra. Je to znamení, které vládne a řídí vodní toky říčky, potoky, přírodní vývěry a další...

Zábavnou zajímavostí Raka je to, že se jako první ptá na otázku: Odkud jsi? Spíše, než Kdo jsi? Původ této zajímavosti pochází z vědomí toho, že dříve, když se potkali cizí lidé, ptali se nejdříve na to odkud jsi, z jakého kmene jsi? Aby si mohli udělat obrázek a zařadit si vás, kam patříte, jaké máte zvyky a tradice. (Typická Račí kvalita). V Raku nás tedy čeká ponoření do hlubokých kořenů našeho bytí. Silným tématem je zde energie původu, kořenů a předků. Co pokračuje skrze nás, co vyvěrá a roste prostřednictvím naší rodové linie? Rak plně rozpoznává, že uctíváním našich předků, uctíváme sami sebe.

Znamení Raka bývá někdy reprezentováno také chobotnicí.

V egyptské mytologii je znamení Raka znázorněno symbolem Skaraba. Skarab dodržuje zajímavý cyklus 28 dní, naviguje se podle Slunce a podle Měsíce, a při nocích temného měsíce, se naviguje podle hvězd Mléčné Dráhy. Ovládá patogenetické zrození ze své kuličky hnoje, a bývá také používán jako navigační symbol, je to brouk, který zná cestu domů.

V řecké mytologii je znamení Raka znázorněno symbolem Kraba, který se umí navigovat podle světla Měsíce. Krab se pohybuje do stran, nejistě, působí to téměř jako forma tance. Pro ostatní to může vypadat zvláštně, ale krab ví moc dobře co dělá. Je to jeho způsob, jak se posouvá na jeho cestě vpřed.

V první polovině kola roku máme mnoho světla ve světě a vládne, tkz. Demi-Duchovní světlo, naše vnitřní světlo je utlumeno. V druhé polovině kola roku je světlo ve světě vyčerpáno, fyzické světlo je utlumeno, ale naše duchovní světlo v nás nabývá na intenzitě a síle. (Jeden z krásných paradoxů našeho světa),(hra světla a stínu)

Stínový Aspekt: Extrémní patriotismus a nacionalismus. Zamykání se doma před světem, jako způsob ochrany. Můžeme se bát vylézt z naší ulity, protože by to mohlo být nebezpečné. Přehnané strachování ze všeho kolem. Budování zdí a zámků kolem sebe, uzavření se. Extrémní opatrnost a ochrana, snadná podrážděnost a mrzutost

Medicína: Račí medicína je budování vnitřní svatyně. Kultivace propojenosti s živlem Země a Vody na konci jarního období.

Afirmace: Já jsem propojen se Zdrojem mého bytí a plně si rozpomínám na svůj původ.

Sdíleno v přání blahodárného objevování nových směrů a horizontů během období Raka,
Mikai.

Autor: Mikai
Zdroj: Hřejivá a Bezpečná Náruč Vesmíru

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě