Novoluní v Beranu

datum 8. 4. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová vytvořeno pomocí AI

8.4. ve 20h20 2024 nastává novoluní v Beranu.

Novoluní znamená, že nám přivrácená strana Měsíce leží úplně ve tmě. Na několik hodin pak není rozeznatelný a na Zemi vládne "novoluní". Novoluní představuje nové začátky, ale také ukončení a vnitřní přeměnu. Tvůrčí myšlenky a nápady jsou velmi originální, je třeba je využít, dát jim směr a formu. Máme před sebou mnoho možností, musíme si z nich jen vybrat. Nov je zlom mezi vyčerpáním a přívalem nové energie. Zpočátku tuto energii můžeme vnímat jako napětí, neklid, netrpělivost a vzrušení, které může přecházet do podrážděných reakcí. Cítíme aktivitu, ale nevíme, kterým směrem ji zaměřit. Něco začíná, ale je to tak neuchopitelné, hoříme nedočkavostí, abychom se do toho pustili. Energie a vlivy dnů novoluní jsou nejvýrazněji cítit před okamžikem novoluní.

Novoluní se nachází na 20°Berana, v konjunkci s Chironem a ve volnější konjunkci s retrográdním Merkurem a také ve volné konjunkci se Severním lunárním uzlem (zatmění) Ve znamení Berana je také Venuše a ta vytváří volný harmonický sextil s Plutem ve Vodnáři. V okamžiku Novu se Saturn v Rybách nachází v konjunkci s Marsem a Jupiter v Býku je ve volnější konjunkci s Uranem v Býku.

Novoluní je plné ohnivé energie – toto novoluní vyloženě překypuje energií, ambicemi a průbojností. Konjunkce Chirona může vytáhnout na povrch vědomí určitá zranění, nejistoty či bloky v oblasti sebedůvěry, schopnosti prosadit sebe i své záměry. Tyto pochybnosti a bloky si nyní můžeme uvědomit , pochopit je a posléze je pustit. Severní lunární uzel symbolizuje cestu našeho vývoje, naši budoucnost - nyní se od nás žádá důvěra v sebe sama , ve své schopnosti. Zatmění Slunce můžeme využít k opuštění starých, již nefunkčních vzorců chování a jednání. Důležité je uvědomit si, co vlastně chceme (co chci já sama, nikoliv to, co ode mě vyžaduje okolí).

Vládce Berana – Mars se nachází ve znamení Ryb, které jeho ohnivou energii a přímočarost tlumí a je v konjunkci se Saturnem. Saturn krotí přílišnou zbrklost Marse a "ponouká" ho k větší vytrvalosti a k převzetí zodpovědnosti za svůj život.

Retrográdní Merkur v Beranu v konjunkci se Severním lunárním uzlem poukazuje na to, že to, co ve velké míře tvoří naši každodenní realitu je způsob našeho myšlení a úhel pohledu, kterým vnímáme svět.

Jupiter v konjunkci s Uranem přináší nové a nečekané situace, možnosti, nápady, změny, které nás mají posunout vpřed v oblasti financí, majetku a materiálního světa (obě planety jsou ve znamení Býka).

Venuše v harmonickém sextilu s Plutem přináší možnost provést pozitivní změny v oblasti vztahů a lásky. V domě našeho horoskopu narození, kam Novoluní v Beranu spadá, můžeme nastartovat nové možnosti.

Na fyzickém těle Beran koresponduje s těmito částmi těla: hlava, mozek, oči, uši, ústa, zuby. Tyto části těla jsou nyní citlivé.

Berani otevírají nové lunární období.

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě