Nerovnováha mozkových hemisfér a co tento dis balanc způsobuje.

datum 16. 12. 2022
Zdroj: Unsplash.com

Žijeme v době globálních změn, přičemž na povrchu země probíhají neustálé a systematické magnetické poruchy. Vše živé tyto projevy pociťuje. 

Nejcitlivějším orgánem, který na to reaguje, je pak u člověka jeho mozek. 

Aby se tento orgán dokázal se změnami elektromagnetického pole vyrovnat, potřebuje se sám dostat do stavu rovnováhy. A zde přichází veliký problém, neboť patříme ke společnosti, která je zaměřena více na logické vnímání věcí nežli na intuici. Následkem toho se narušuje rovnováha mezi levou a pravou hemisférou našeho mozku. Levá hemisféra je nadmíru aktivní, kdežto ta pravá, duchovní intuitivní, výrazně zaostává. Tato nedokonalost začíná být při změnách elektromagnetického pole stále více viditelná a přináší spousty problémů, jak zdravotních, tak psychických – mentálních – emočních. 

Nedostatečná aktivita pravé hemisféry se projevuje oslabenou jaterní funkcí. Se všemi fyzickými i psychickými následky. Člověk je zimomřivý a špatně snáší nedostatek světla a tepla v zimě. Celkově mu chybí jasnost rozumu a vyrovnanost po psychické stránce. Naopak přehnaně aktivní levá hemisféra posiluje dle Ajurvédy dráhu větru neboli orgánů, které jsou aktivní v temném ročním období. V psychosomatické souvislosti produkují emoce strachu, nejistoty, různých závislostí a depresí. Člověk může působit hyperaktivně a nesoustředěně. Celkově vede tato nerovnováha ke snížení imunity jedince jak na psychické, tak na fyzické úrovni. Následem může být i narušení mezilidských vstahů jedince a neschpnost navázat dlouhodobý kontakt.

Jelikož každá hemisféra řídí určité orgány, nevyvinutost pravé hemisféry oslabuje orgány, které jsou s ní spojené. Tento dis balanc dělá člověka zcela bezmocným během magnetických bouří.

Pokud by obě hemisféry pracovaly stejnoměrně, jsou schopny zabezpečit člověka plnohodnotnou informací, která jim pomůže během nesnází spojených s fyzickým tělem či psychikou.

Intuice přichází k člověku z hloubi podvědomí, což znamená z pravé hemisféry, zpracováním informace se pak zabývá hemisféra levá.

V průběhu dne získává dominanci levá hemisféra a aktivuje se beta rytmus, v době meditace se pak mozek aktivuje v pravé hemisféře, v alfa a teta rytmu. Hodně nemocí je spojeno právě s velmi silným dis balancem mezi mozkovými hemisférami. Např. syndrom chronické únavy se může rozvinout na základě silného dis balancu a využívání pouze levé hemisféry. Co se týká biochemie mozku, je v levé hemisféře více dopaminu a acetylcholinu, zatímco v pravé je více serotoninu a noradrenalinu. Zde můžeme konstatovat, že správná funkce hemisfér ovlivňuje kyselo zásaditou rovnováhu v našem organismu. 

Současný člověk je levo-hemisférový, je velmi silně koncentrován na vědomou úroveň a absolutně zanedbává intuitivní úroveň, kvůli tomu je zpřetrháno spojení jednak s duchovním světem a ani se nevyvíjí jeho tvůrčí schopnosti. Z tohoto nesprávného myšlení, pak vznikají nesprávné hodnoty, namísto duchovních hodnot přichází do popředí silná tendence upnutí se na materiálno. Člověk tak porušuje harmonii nejen svého organismu, ale také celé společnosti. Nesprávné myšlení jedinců pak ovlivňuje celou biosféru naší planety. 

Univerzálním způsobem uzdravením od mnoha civilizačních nemocí je vědomé řízení práce obou hemisfér a normalizace jejich balancu.

Koneckonců by to mohlo neuvěřitelným způsobem katapultovat jak fyzické, tak intelektuální možnosti člověka!

Nyní přichází doba, kdy je nutné tento disbalanc harmonizovat a opět se propojit s duchovním světem.

Institut Catharsis se této tématice intenzivně věnuje a problematiku dlouhodobě zkoumá jak u svých pacientů, tak na úrovni celospolečenské. https://institutecatharsis.com/

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě