Merkur zastavuje k obratu: klapka, přepočítávám a sjedeme to ještě jednou

datum 15. 9. 2023
autor a zdroj obrázku: ©buradaki, Getty Images na webu Canva.com

Merkur se blíží ke konci své retrogradity. Dobržďuje, zpomaluje, až zvolna zastaví před obratem do přímého směru. K tomu dojde v pátek ve večerních hodinách na 8°00' Panny. Ještě dva dny. Dva dny hektické komunikace, mentální aktivity a doprovodného chaosu. Dva dny, kdy se konečně dostáváme až na samé dno hromady materiálů určených k revizi. Čas se krátí, Merkur zabírá naplno, aby stihl, co je třeba dotáhnout. A za sebe můžu říct, že vytahuje pěkný bomby! Zprávy, které od něj v posledních dnech získáváme, jsou a nejsou nové. Na jednu stranu se vrací k událostem už prošlým, k zážitkům domněle zpracovaným, znovu otevírá témata, která jsme považovali za vyřešená, zároveň nám však nabízí zcela nový a překvapivý úhel pohledu na situaci. Místy tak překvapivý, až nám padne brada... mně teda padla rozhodně.

Časově se jeho působení vrací k dějům a procesům, jež si nárokovaly naši pozornost ve dnech kolem 4. srpna 2023. Což je, jak si možná vzpomenete, datum, které jsme během tohoto léta zmiňovali mnohokrát, zejména v souvislosti s Plutem a jeho dvojitým kvadrátem k ose lunárních uzlů. Tedy v souvislosti s naprosto zásadní změnou v našich životech, k níž se už dlouhodobě schylovalo a která právě touto dobou kulminovala, pravděpodobně ještě stále nepozorovaně, skrytě, neuvědoměle, na pozadí každodenních událostí. Ke změně, kterou jsme cítili v ledví, ale nedokázali ji ještě uchopit, pojmenovat, zpracovat. Přiznávám, že v tu chvíli mi nedošlo, jak ji nakonec vlastně odhalíme. A teď jsme tu, s Merkurem, který nás za ruku přivedl zpátky až k tomuhle vypointovanému místu, aby nám ukázal, jak se věci doopravdy mají a co je ve světle nových skutečností potřeba zařídit. Znovu a jinak. Zatím jen v informační, komunikační, organizační rovině.
 
OK. A co dál krom MerkuruSlunce v Panně (dnes 20°-21° Panny) se začíná trigonem vztahovat k retrográdnímu Uranu (22°59' R Býka). Máme-li pocit, že situace se vyvíjí poněkud nečekaně, je to zjevně v pořádku – jistě, dost možná nám trochu lepí, ale tuhle linku zvládneme uhrát na jedničku. Stačí se pustit zažitých představ a takzvaných jistot. K tomu nás ostatně vybízí i dnešní ranní konjunkce Luny ve Lvu s Lilith (27°44' Lva), která se ještě stále opírá do osy lunárních uzlů. Ale zpátky k tématu: trigon mezi Sluncem a Uranem zaklapne v přesné pozici rovněž v pátek, tedy v den obratu Merkuru do přímého směru. A aby toho nebylo málo, v pátek nás také čeká novoluní. Logická úvaha: jestliže se Slunce v pátek opře přesným trigonem do Uranu, Luna, při novoluní tělo na tělo se Sluncem (15.9.2023 ve 3:39 ráno na 21°59' Panny), tenhle trigon zkopíruje a posílí – a máme tu dokonalou konstelaci energetického restartu s potenciálem pustit se zábradlí a konečně skočit!
 
Tak jo. Asi jsem si to dnes potřebovala sepsat hlavně pro sebe. To abych se dokázala srovnat se zprávou, která mi včera doslova vyrazila dech. Připouštím, že jsem dnes začínala psát s otázkou, co dál. A s myšlenkou na premisu, o niž se opírá horární astrologie, totiž že v okamžiku položení dotazu je v informačním poli zákonitě k dispozici i odpověď na něj. Bingo! Je. Ale že přijde takhle rychle, čistě a jednoznačně, to jsem vážně nečekala. Pátek je dnem D tohoto týdne... pokud to dává smysl i vám, využijte toho! 

Zdroj: astropsychologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě