Merkur v Kozorohu

datum 13. 1. 2024
Autor a zdroj obrázku: Jitka Saniová, vytvořeno pomocí AI

Po pauze, kdy se Merkur ve svém retrográdním pohybu vrátil do Střelce, se 14.1. dostává opět do znamení Kozoroha (nyní již v přímém běhu) a v tomto znamení setrvá do 5.2.2024. Kozoroh do našeho způsobu uvažování (Merkur) přináší střízlivost a schopnost logicky uvažovat, přináší schopnost ukáznit své myšlenky, odstranit mentální zmatek a skutečně se koncentrovat na právě aktuální záležitosti.

Merkur symbolizuje to jak myslíme, jak komunikujeme, to co nás zajímá, jaký je náš intelekt. Merkur v naší mysli funguje na způsob telefonní ústředny, kdy různým aspektům nás samých doručuje poselství a rovněž vysílá poselství různých aspektů nás samých vnějšímu světu a těm, kteří se v něm nacházejí. Způsob, jakým jsou předávána poselství, je klíčovým faktorem pro jejich přijetí. Proto Merkur hraje významnou roli ve vztazích - protože problémy ve vztazích vždy spouštějí potíže v komunikaci. Buď nejsme schopni efektivně komunikovat, nebo nejsme schopni naslouchat a rozumět. Merkur symbolizuje naše mentální procesy - jak vstřebáváme a zpracováváme informace - což děláme podle našeho vlastního pohledu na svět, který nám odhaluje zbytek horoskopu.

Merkur v Kozorohu nám pomáhá soustředit myšlenky na to podstatné - má schopnost se dobře soustředit. Merkur v Kozorohu má pozoruhodnou schopnost ukáznit své myšlenky, odstranit mentální zmatek a skutečně se koncentrovat na právě aktuální záležitosti. Merkur v Kozorohu má sklon k pečlivě práci s informacemi a také si dává pozor na to, co říká. Chce být pro své myšlenky respektován a nesnáší, když ho někdo považuje za hlupáka. Je tu sklon nechat se ovlivnit myšlenkami a názory svých otců (mužských autorit). Toto logické, realistické a přízemní umístění Merkura inklinuje ke konzervativnímu myšlení a také k suchému smyslu pro humor.

Merkur v Kozorohu podporuje logiku a analýzu nás všech, ale nejvíce Kozorohům a dalším dvěma zemským znamením - Býkům a Pannám a do určité míry i Štírům a Rybám jež se nacházejí v harmonickém sextilu vůči Kozorohovi. Raci budou díky tomu, že jsou opozičním znamením Kozoroha "ponoukání" aby "vystrčili hlavu z písku" a konečně se tváří v tvář podívali všemu, před čí dosud zavírali oči. Berani a Váhy, jež se nacházejí vůči znamení Kozoroha v dynamické a napěťové kvadratuře si nyní mohou vyjasnit situaci, jednat více systematicky a vyřídit všechny dosud nedokončené pracovní úkoly.

18.1. Merkur vytváří harmonický sextil se Saturnem v Rybách. Tento aspekt podporuje logické a střízlivé myšlení. 19.1. Merkur vytváří harmonický a podpůrný trigon s Jupiterem v Býku - tento aspekt podporuje komunikaci, veškerá jednání, skládání ústních i písemných zkoušek. 26.1. Merkur vytváří dynamickou a napěťovou kvadraturu s Chironem v Beranu - na povrch vědomí mohou vyplavat nejistoty a bloky v oblasti inteligence a komunikace - tyto bloky nyní můžeme léčit. 27.1. se Merkur v konjunkci spojuje s Marsem - a to je hodně tvrdohlavý a vášnivý aspekt při kterém se každá diskuze může rychle změnit v hádku o to "kdo má pravdu" , naše myšlen je rychlé a máme schopnost improvizovat. 28.1. Merkur vytváří harmonický a podpůrný trigon s Uranem v Býku - máme schopnost originálním způsobem řešit dané situace, přichází nám zajímavé nápady. 29.1. Merkur vytváří dynamickou a napěťovou kvadraturu na osu lunárních uzlů a my se opět přesvědčujeme o tom, že způsob našeho uvažování a úhel pohledu na svět, vytváří realitu, ve které se pohybujeme - pokud se nám náš aktuální reálný život nelíbí, je na čase změnit způsob vlastního uvažování.

Astrolog Věra Šourková

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie.webnode.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě