Merkur v Blížencích

datum 10. 6. 2023
autor a zdroj obrázku: ©Anna Shevchuk, Pexels na webu Canva.com

11.6. 2023 vstupuje Merkur – planeta korespondující s naším způsobem, komunikace a myšlením - do vzdušného znamení Blíženců ( a v tomto znamení setrvá do 27.6.) Merkur symbolizuje naše mentální procesy – jak vstřebáváme a zpracováváme informace- což děláme podle našeho vlastního pohledu na svět, který nám odhaluje zbytek horoskopu. Aktuálně se naše mentální procesy díky znamení Blíženců odlehčí a my se můžeme zabývat tématy, které nás baví. Vhodný čas pro lehkou a přátelskou komunikaci.

Merkur znamení Blíženců vládne – naznačuje bystrou mysl a otevřenost vůči novým myšlenkám či experimentům. Je zvídavý, potřebuje neustále mentální stimulaci, brzo se začne nudit, chybí mu houževnatost. Často bývá výborným řečníkem, je neustále v pohybu, improvizuje v myšlenkách a vyjadřuje se celým svým tělem. Přečte vše a každého vyslechne. Mívá v oblibě křížovky a slovní či karetní hry . Mistr argumentace a protiargumentace, miluje pointy, slovní hříčky. Má dobrý vyjednávací talent, je šikovný zprostředkovatel. Rád diskutuje sám se sebou. Mnohostranný, dychtivý vědění, zvědavý a bdělý. Duševní i verbální obratnost, vtipný, pohotový intelektuál. Je chápavý, rychle se učí, tvořivý, všestranný a šikovný. Může mít však také sklon k unáhleným, nepromyšleným závěrům. 

V negativu: pseudointelektuál. Lstivý podvodník, nesoustředěný a užvaněný, popudlivý, nedbalý, nesoustředěný, prostořeký, povrchní 

11.6. se Merkur nachází v harmonickém trigonu s Plutem - tento aspekt nám pomůže se dobře soustředit na to, co potřebujeme vyřešit a "stahuje" Merkura v Blížencích, který často zůstává na povrchu do větší hloubky. 15.6. je Merkur v napěťové a dynamické kvadratuře se Saturnem v Rybách - tento aspekt potlačuje lehkost a bezstarostnost Merkura v Blížencích a vede ho k tomu, aby si uvědomil následky svých činů (a myšlenek). 17.6. se Merkur nachází v harmonickém sextilu s Venuší, což je velice příjemný aspekt přející komunikaci a zábavě. 21.6. se Merkur nachází v dalším harmonickém sextilu - tentokráte s Marsem. Snadno a lehce vyjadřujeme to, co si myslíme a to co chceme. 22.6. vytváří Merkur harmonický sextil s Chironem, což je léčivý aspekt, který nám pomáhá vyjádřit to, co nás trápí. 26.6. Merkur vytváří napěťovou a dynamickou kvadraturu s Neptunem v Rybách - tento aspekt může zkreslit naše uvažování, posiluje fantazii, nikoliv však schopnost logicky uvažovat, proto bychom v tento den neměli řešit nic důležitého, ale můžeme se oddat příjemnému snění či nějaké tvůrčí činnosti.

Astrolog Věra Šourková

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě