Mandala, jemné doteky duše

datum 11. 11. 2023
autor a zdroj obrázku: ©Mila_1989, Getty Images na webu Canva.com

Kruhy a spirály jsou propsány celou naší existencí. Ať už se díváme pouhým okem, výkonným dalekohledem nebo mikroskopem, objevují se na všech úrovních, kam jen jsme na současném stupni vývoje schopni dohlédnout. Od spirál galaxií a kruhových drah planet přes vzdušné i vodní víry, sněhové vločky, tvary květů i korun stromů, letokruhy na pařezu, pavučinu a kruhové symetrie, které vykouknou z rozkrojeného ovoce a zeleniny, po symetrie, kruhy a spirály, které zobrazí mikroskop.

Asi nás nepřekvapí, že se v různých obdobích historie na různých místech naší planety objevují také kruhové symetrické obrazce, které vytvořili lidé. Mandaly nás svým dokonalým kruhovým tvarem a symetrickým uspořádáním, které se odvíjí ze středového bodu, oslovují v hloubi duše. Propojují nás s tím, co nás přesahuje a čeho jsme zároveň součástí. Propojují nás s univerzální tvořivou silou a zároveň nás jemně harmonizují a provázejí do našeho středu, k našemu vnitřnímu zdroji a přirozenosti, k rozpomínání se na své hlubinné touhy, sny a vnitřní volání. Mandaly nás vedou k celistvosti, k hlubšímu propojení s přírodou a jejími cykly a mohou také otvírat cestu k našim stínovým tématům. Posilují naši odvahu naslouchat i svému nitru a utvářet svou jedinečnou cestu v souladu se svou přirozeností.

Autor obrázků: Martina Slabá

V listopadu, kdy v přírodě postupně mizí zářivé barvy a my jsme vedeni hlouběji ke svým kořenům, k prohlubování a zvnitřňování, Vás rádi zveme na prodejní výstavu „MANDALA jemné doteky duše“ autorky Martiny Slabé. 

Spolu s pestrobarevnými mandalami můžete v právě v období podzimního zanořování nahlédnout hlouběji do svého nitra a nechat se mandalami oslovit, jemňounce prozářit, inspirovat a pohladit svou duši.

Výstavu je možno navštívit do 29. 11. 2023 v Galerii prodejny U Džoudyho v Praze. Od pondělí do pátku od 9 do 19 hodin, v sobotu od 10 do 15 hodin. Vstup je volný.

Autor obrázku: Martina Slabá

A jaká témata mandal tu zvou k prožitku? Naděje, důvěra. Odvaha. Síla kořenů. Dovolit si rozkvést po svém. Něha, jemnost, láska. Tajemství noci. Vnitřní záře. Divoška. A další…

Vedle obrazů na plátnech jsme pro Vás připravili také celou škálu mandal na samolepkách, magnetkách a připínacích plackách, i oblíbené mandala karty Žena. 

Laskavé podzimní dny Vám přeji,

Martina Slabá

Web: martizena.cz
IG: martina.slaba.art

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě