Mabon

datum 23. 9. 2023
autor a zdroj obrázku: ©inarik, Getty Images na webu Canva.com

Podzimní rovnodennost neboli Mabon nastane letos, v roce třiadvacátém 23.9. ráno, přesně ve 8.49 hodiny středoevropského času. Nechci dnes psát o tomhle prastarém a odvěkém sabatu ve faktech a tradicích, o kterých jsem už psala několikrát, páč kdo chce tak dohlédá.

Tak jen ve zkratce, Dožínky jsou jeden z menších sabatů Kola roku. Podzimní bohyně Mokoš a Oseň uctívali už první lidé, když si dovolím mluvit jazykem mého oblíbeného seriálu Hry o trůny nebo teď Rod draka. A propos vřele doporučuji všem duším, milujícím tajemno a starobylé příběhy. Ale to odbočuji. Je to obrovská oslava a díkuvzdání Matce Přírodě za dary, jež nám lidem vydala v úrodě a síle nutné pro překonání temného období kola roku. Je to oslava harmonie a rovnováhy, vyváženosti a equilibrium v přírodě ale i v životě. Je zde nutnost sklonění se, vděku, spočinutí a poděkování za všechnu práci a úsílí nejen lidem, ale i starým bohům. Oslavujeme a uvědomujeme si harmonii mezi vnějším a vnitřním světem, protože duše a tělo jedno jsou. Sluneční energie sice pomalu ustupuje, ale my jsme plní jejího světla (doufám že jste všichni využili léta a světlého období k jejímu vědomému doplnění). Je to čas hojnosti a to ve všech oblastech a směrech. Dopřávejte si v době Mabonu hojnost všeho potěšení, dovolte si být požitkáři a vychutnávat v přítomnosti a vědomě, veškeré dary světa. Teď je na ně ta nejvhodnější doba. Doba plných číší, rohů hojnosti, plných ženských prsů (znaku hojnosti a potěšení) i boků vlnících se v rytmu bubnů. Jezte, pijte, vychutnávejte s velkým vděkem to, že můžete, že vám byl dán dar života!

To, o čem chci psát a tímto příjemným způsobem vám informaci předat, je vysoká vibrace, která je vždy okolo všech významných vesmírných dějů (slunovraty, rovnodennosti, Lví brána apod.) přítomná a v tomto čase otevřeného galaktického portálu silně proudící sem k nám na Zemi. Já a mnozí probuzení a vnímající jedinci toto cítí už několik dní, možná týdnů. Nízké vibrace nesou chaos a boj. Dělají lidi tvrdšími, nespokojenými a zlými. V čase "otevřených bran" je dobré uvědomit si to a tím nastartovat v sobě proces přijetí a poté propuštění, hojení. Půjde to snadněji a lehčeji než jindy. Když seberete odvahu a vědomě se rozhodnete svůj život změnit k lepšímu, není vhodnějšího času. Tím prvním spouštěčem a znamením, jež dáte Vesmíru je opravdu "jen" uvědomění pravdy. Tímto jednoduchým krokem zmáčknete v sobě tlačítko „lásky k sobě“ a k zvyšování vibrací, které vyzařujete do okolí. Tím také vyšší vibrace dosáhnete (pozor tady je nutné netlačit na pilu, nenutit, protože i to je boj a ten opět vibrace snižuje). Proces zvyšování vibrací v sobě je vlastně změna vnímaní reality, kdy se posuneme od vyčerpávajícího úsilí a boje (ať už o cokoli, počítají se sem i boje o dobra a chtění býti lepším člověkem), k lehkosti bytí. Pokud totiž něco jde s lehkostí, bez urputnosti a pnutí, je požehnáno a patří vám. Zamyslete se nad svými pravidly, která jste si stvořili ve svých hlavách. Přemýšlejte o systému v němž žijeme. Buďte tvůrci své vlastní reality, nenechejte se připravit o samostatnost v tvorbě svého žití, od nikoho z venku ale ani od sebe. Přijměte tu hojnost Mabonu ve vás samotných. Vždyť my jsme božskými bytostmi, jimž byl dán dar života! Není mocnější síly, než naše myšlenka. Buďte vděční za vše, co máte a požehnejte dary ve svých duších. Říkejte vždy to, co chcete, ne co nechcete. Pamatujete na můj článek o síle slova? Neplýtvejte slovy. Buďte neskromní a doslova nenažraní v přijímání lásky. Protože není nic důležitějšího, něž spokojenost v duši.

Proto vzdejte hold životu v oslavě sabatu Mabonu. Vyzdobte svůj oltář i domov k prastarému rituálu díkuvzdání dary Matky Mokoše! Zapalte svíce, jezte, pijte, milujte se a tančete. Ponořte se do sebe, skloňte hlavu a buďte vděční.

S úctou Kirké

Autor: Kirké Vědma
Zdroj: FB Kirké Vědma

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě