Jak je pro nás důležité vnitřní dítě a co to vlastně je?

datum 18. 8. 2023
autor a zdroj obrázku: ©gradyreese, Getty Images Signature na webu Canva.com

Jelikož je doba transformace a lidé otevírají svá vědomí více a více, začínají přicházet informace vedoucí k uzdravení vztahu sami k sobě. Abychom toto uzdravení mohli uchopit, dostali jsme krásný dar v podobě nástroje VNITŘNÍHO DÍTĚTE. Je to propojení logického obrazu s představivostí a naší přirozenou citlivostí.

Napojení se na vnitřní dítě je cesta, která pomáhá lidem nevnímajícím lásku k sobě. Ať už z důvodu těžkého dětství, nemilujících rodičů nebo chybně nastavených emočních programů. Je zbytečné těmto lidem říkat, že by si měli vážit sami sebe, být pro sebe tím nejlepším přítelem, nastavit ostatním ty správné hranice... Takto to prostě nefunguje.
To jsou jen slova a prázdné fráze, kterým mozek daného jedince neuvěří.

JE TŘEBA POROZUMĚT TOMU, ŽE VÝCHOVA, VZTAH RODIČŮ K NÁM SAMOTNÝM, EMOČNÍ PROGRAMY, KTERÉ MÁME VE SVÉM PODVĚDOMÍ, ROZHODUJÍ O TOM, JAK SE MÁME V ŽIVOTĚ CÍTIT.

Tento fakt je zákonem, který nám určuje, jak se v životě cítíme. Abychom tyto zákony změnili a my se mohli cítit lépe a spokojeněji, musíme najít cestu, která nám dovolí tyto změny udělat. A jedna z těchto cest je NAVÁZÁNÍ VZTAHU SE SVÝM VNITŘNÍM DÍTĚTEM.

Vnitřní dítě je dítě.
Děti jsou přirozené čisté bytosti. Přišli na svět, aby ho poznaly.  Aby poznaly své místo a svůj význam v této době a na této planetě. Jsou vybavené svou originalitou. To znamená, jsou narozené v určitém znamení, které jim dává nejvhodnější vlastnosti pro jejich životní cestu, dále dostávají do vínku určité schopnosti (talent, dědičné vybavení), nesou si duchovní uvědomění, prožitky z minulosti, přirozené dary jakými jsou laskavost, citlivost, soucit, empatie, intuice, lidskost a co je důležité NAPOJENÍ NA BOHA.

Dítě je v čistém napojení na vesmírnou moudrost a vůbec o ni nepochybuje. Je to jeho přirozenost.

Je věrné svým potřebám. Když je nespokojené tak pláče, když chce jíst, tak pláče, když chce kakat, tak pláče, když chce pomazlit, tak si pláčem řekne.  Emoční projevy jsou jeho mluvou. Když je spokojené, dá to svým smíchem najevo. U většího dítěte lze vnímat zda je spokojené nebo smutné, zda je ustrašené nebo radostné. Dítě hovoří skrze pocity. Dítě do 6 let neumí mluvit o svých emocích. Jen ví, že je smutné, veselé, bojí se... Neumí jít do hloubky. Ono ví jak se cítí, ale nepopíše to.

Vnitřní dítě je vědomější, než my v  současnosti. A to z toho důvodu, že je napojeno na Boha. Vnímá své pocity a je jim věrné. Až v pozdějším věku tak od 3 let se už odpojuje a více věří rodičům nebo svým vychovatelům. V této době vzniká ego a dítě poznává životní duality. My v současnosti jsme ovlivněni mnoha životními situacemi a mnohdy jsme se velmi odpojili od Božské podstaty. Jsme zahlceni egem, které nám často diktuje jak máme žít a velmi mnoho nás ovlivňují emoční programy.

Vnitřní dítě nám ukazuje cestu jak se napojit opět sami na sebe a ukázat nám jak na tom jsme se svým životním naplněním a smyslem svého života.

Ukazuje nám dva směry. Jeden směr nám nabízí spokojenost. V tomto případě nám naše vnitřní dítě říká, že jdeme dobrým směrem (tvořivě). Pak je další směr, ve kterém se cítíme špatně. V tomto případě nám naše vnitřní dítě říká, že jdeme špatně (proti sobě, destrukčně).

Když jdeme dobře, vnitřní dítě se cítí spokojeně, milovaně, respektovaně a uznávaně. Cítí se s našim současným Já v bezpečí.

Když se vnitřní dítě necítí dobře, pociťuje nelásku, ne-respekt, neuznání, strach, obavy, nejistotu a říká nám, že ho nevnímáme. Necítí se u nás bezpečně a nevěří nám.

Vnitřní dítě neumí řešit situace. Od toho jsou dospělí, aby se o něj postarali. Dítě jen řekne jak se cítí a na nás je, abychom mu dali bezpečné, klidné a milující prostředí.

Vnitřní dítě je dítě, které máme po celý svůj život. Nikdy nevyroste a vždy s námi bude hovořit skrze pocity. Vždy nám bude ukazovat směr, kterým jdeme. A pokud půjdeme špatně, vždy nás na to upozorní.

My musíme na jeho pocity okamžitě reagovat a řešit situace, které mu nedělají dobře.

VNITŘNÍ DÍTĚ JE NA NÁS PLNĚ ZÁVISLÉ. O JEHO SPOKOJENOST SE MUSÍME POSTARAT. VNITŘNÍ DÍTĚ MÁME PROTO, ABY NÁM UKAZOVALO JAK SE CÍTÍ NA CESTÁCH,  PO KTERÝCH JDEME. A KDYŽ SE NEBUDE CÍTIT DOBŘE, JE NA NÁS, ABYCHOM VE SVÉ SOUČASNOSTI ŘEŠILI SITUACE VYVOLÁVAJÍCÍ TYTO NEGATIVNÍ EMOCE.

Zkuste si představit, že své vnitřní dítě nosíte vždy u sebe a to v oblasti solar plexu. Je to místo, které souvisí s našim sebevědomím a sebepřijetím.  Zde ukazujeme světu naši jedinečnost. ,,Světe tady jsem a stojím před tebou v celé své dokonalosti!“

Vaše vnitřní dítě reaguje na všechny události, které se dějí ve vašem životě. Jeho pocity vnímáte a tak přesně víte, co máte v daný okamžik dělat.

Představte si situaci, že řešíte v současnosti problém na vašem pracovišti, kdy váš šéf po vás křičí a z jeho úst jdou slova o tom, jak jste neschopný člověk, že vám sníží peníze nebo že vás vyhodí. Vaše vnitřní dítě okamžitě pocítí nebezpečí. Začnete se cítit nepříjemně, budete mít strach, budete se cítit poníženě a nerespektovaně. Možná i ukřivděně. To jsou všechno pocity vašeho malého dítěte. Tak se cítí. Na vás je, abyste tuto situaci vyřešili tak, aby se vnitřní dítě uklidnilo a cítilo se opět bezpečně. Co uděláte???

Nebo si představte situaci, že komunikace s vašim partnerem moc nefunguje. Nechce se moc bavit, nemluví o sobě, nerespektuje vaše pocity. Jak se cítí vaše vnitřní dítě? Určitě má pocit odmítání, taky se cítí nemilovaně, poníženě, možná i zbytečně. Vy tuto situaci musíte řešit, aby se pocity dítěte změnily. Takže uděláte vše proto, aby se vnitřní dítě cítilo přijatě, milovaně, respektovaně a uznávaně. Jak to uděláte???

Co byste přáli svému dítěti? Zaslouží si být milované? Zaslouží si žít tak, aby bylo šťastné? Zaslouží si, aby se k němu ostatní chovali slušně? Zaslouží si pomazlit a dopřát si něhu? Zaslouží si dělat to, co mu dělá radost a uspokojuje ho?

Nebo si zaslouží naučit se poslouchat ostatní, nebýt důležité, dávat přednost ostatním, své potřeby neuspokojovat, nevidět svoji velikost, nedovolit si být milované, nedovolit si žít v hojnosti, nezasloužit si mít to, po čem touží…???

Jen na nás je, jak se bude naše vnitřní dítě cítit. A jak se bude cítit naše malé Já, tak se budeme cítit i my v současnosti. Vše je krásně propojené.

Ať jsou naše vnitřní děti šťastné!!!

S láskou, Renát.

Pokud byste chtěli pomoci s léčením vnitřního dítěte, můžete se obrátit na nás a my vám velmi rádi s tímto krásným tématem pomůžeme.

www.oazavedomi.cz
[email protected]

S láskou, Renát

Autor: Oáza Vědomí
Zdroj: www.oazavedomi.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě