I světlo jedné svíčky dokáže rozzářit temnotu

datum 22. 2. 2024
autor a zdroj obrázku: ©RomoloTavani, Getty Images na webu canva.com

Šla jsem si lehnout a nechala hořet jednu svíčku. Po nějaké době jsem usnula, ale zanedlouho mě probudilo její intenzivní světlo a já si najednou uvědomila, kolik světla může poskytnout jeden malý plamen svíčky v úplné tmě. A jak můžeme světlem uvnitř nás pomoci ostatním.

Když se jako lidské bytosti snažíme pravidelně obracet svou pozornost víc a víc do sebe, tak se tímto způsobem začínáme postupně poznávat. Jakoby jsme přišli do temné jeskyně a v ruce drželi svíčku, která nám tento prostor osvětluje a odhaluje to, co se do té doby ukrývalo v neznámé temnotě. Obrazíme toto světlo vědomí k našim nejtajnějším myšlenkám, emocím a pocitům. Snažíme se jim porozumět, učíme se jak jim za každých okolností nepodléhat, nehodnotit je a jenom je s opravdovým zájmem vnímat. A právě tímto způsobem se víc a víc dostáváme ke své opravdové podstatě. K tomu, kým opravdu jsme. Kráčíme stále blíže ke svému vnitřnímu božství, kde nacházíme to největší světlo, které nám poskytne to nejryzejší vedení na naší cestě životem.

Tím, jak naše vnitřní světlo stále víc září navenek, můžeme rozzářit i světlo v částečkám Boha ukrytých v ostatních lidských bytostech a pomoci jim na jejich vlastní cestě k sebepoznání a lásce. Osvětlujeme jim cestu v temnotě.

Proto, pokud se věnujete sami sobě, tak tím činíte nejen akt sebelásky, ale učí vás to i lásce bezpodmínečné. Protože, pokud dokáže přijmout vlastní nedokonalost a vlastní temnotu, tak jí dokážete láskyplně přijímat i u ostatních. Svět se tak stává láskyplnějším místem a to není nic menšího než opravdový smysl života, o kterém nás sem už před více než 2000 lety přišel učit svou přítomností Ježíš Kristus.

Pokusme se tedy snažit tohle světlo uvnitř nás najít a nenechat vyhasnout.

Autor: chrysalis
Zdroj: chrysalis.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě