Gabrielov prechod 18. – 24. 9. 2023: vyhľadávaj aj drobné radosti

datum 19. 9. 2023
autor a zdroj obrázku: ©froya, Getty Images na webu Canva.com

Keď dlhšiu dobu ideme za niečím určitým alebo túžime po niečom určitom, robí to zázrak s naším vnímaním. Ako keby na svete prestalo existovať všetko ostatné a bolo už len to jedno… Na jednej strane nám to dáva silu vydržať, na druhej strane to má aj nepríjemný dopad – sústreďujeme sa na presnú predstavu toho, ako sa naša túžba naplní, a zostávame slepí voči všetkým ostatným možnostiam naplnenia. Pravda je totiž jedna – uvidíme to, čo hľadáme.

Preto je dôležité prestať sa sústreďovať na konkrétnu podobu našej túžby a sústrediť sa viac na pocit, ktorý nám jej naplnenie dá. S takto nastavenou optikou sa nebudeme musieť toľko snažiť, nebudeme musieť toľko tlačiť na pílu… ale jedno budeme musieť – budeme sa musieť vyzbrojiť trpezlivosťou. Nie preto, že by sa náš pocit nemohol naplniť hneď a zaraz – ale nenaplní sa okamžite v tej intenzite, ktorú si od neho sľubujeme. Nemôže sa v nej naplniť; najprv si potrebujeme preň vytvoriť patričný “senzor”, a ten sa vytvára opakovaným vnímaním.

A tak pred nami leží obdobie cieleného vyhľadávania malých náznakov, že sa nám túžba začína napĺňať. Hľadáme nepatrné odtienky pocitu, ktorý chceme cítiť. Už len tým, že im venujeme pozornosť, že ich vyhľadávame, začíname Univerzu signalizovať, o čo presne nám ide. A keď nejaký záchvev podobného pocitu objavíme, tešme sa z neho a oslavujme ho. Tým Univerzu ukazujeme, nakoľko dôležitý pre nás tento pocit je.

A všímajte si – ak začnete oslavovať drobné záchvevy tohto pocitu, začnú sa objavovať čoraz častejšie a budú postupne silnieť, až sa jedného dňa zastavíte a poviete si “páni, ja už som v cieli!” No a najlepšie na tom bude, že cesta do cieľa nebude namáhavá ani plná príkorí, ale radostná a plná malých zážitkov úspechu, spokojnosti a šťastia. A o to predsa ide – aby sme s čo najmenšou námahou dosiahli pre seba čo najlepšie podmienky.

Aby sme zhmotňovali ako profíci.

Autor: Sun Belangelo
Zdroj: eprakone.org

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě